Daruieste speranta copiilor si tinerilor cu autism!


Daruieste speranta copiilor si tinerilor cu autism!

Priveste lumea prin ochii mei. Are alta forma, alta marime. Nu este cea pe care o vezi tu. Nu sunt orb, dar nu pot vedea întotdeauna, nu sunt surd, dar nu te pot auzi mereu. Impreuna putem urca orice munte. Da sansa unui copil cu autism!

Organizatia brasoveana care militeaza pentru drepturile copiilor si tinerilor diagnosticati cu tulburari din spectru autist continua povestea binelui alaturi de dumneavoastra, prietenii copiilor speciali – care prin gesturile voastre ati devenit ambasadorii cauzei persoanelor cu nevoi speciale.

Astfel, va invitam si în acest an sa directionati 2% din impozitul dvs pe venit catre Asociatia “Raza de Speranta” si peste 80 de copii si tineri cu autism se vor bucura de continuarea programelor terapeutice! Sustineti o cauza umanitara fara sa va coste nimic! Pâna pe 25 mai binele nu costa!

Orice contribuabil persoana fizica poate sa directioneze catre un ONG 2% din impozitul pe venit platit de el (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului). Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard. Redirectionarea este gratuita, adica nu duce la nici o cheltuiala suplimentara pentru persoana care completeaza formularul respectiv.

Datorita sprijinului continuu din partea comunitatii brasovene, Asociatiei Raza de Speranta am reusit sa realizam proiectul “Centrul de resurse educationale si terapeutice <Raza de Speranta>, unde am creat prin generozitatea partenerilor nostri, un centru adecvat pentru derularea activitatilor organizatiei:

– evaluare si supervizare personalizata

– coordonarea planului de interventie personalizat si notarea evolutiei copilului în urma terapiei de recuperare

– terapie ABA

– terapie ocupationala

– meloterapie

– kinetoterapie si terapie prin miscare

– logopedie

– terapie 3C

– aquaterapie

– formare si training pentru specialisti, parinti, voluntari si cadre didactice.

Echipa Asociatiei “Raza de Speranta”, formata din  30 de specialisti în psihologie, psihopedagogie si kinetoterapie, ofera servicii pentru peste 80 de beneficiari, copii si tineri diagnosticati cu tulburari din spectrul autist. Una dintre activitatile noastre constante o reprezinta organizarea sesiunilor de formare pentru cadre didactice, în cadrul carora, specialistii organizatiei ofera informatii despre metodele de lucru si de integrare în învatamântul de masa pentru copiii cu TSA.

Astel, doar în anul 2016, peste 100 cadre didactice au fost instruite în cadrul programelor oferite de noi.

„Fiecare pas înainte pe care îl parcurgem pentru progresul copiilor si al tinerilor nostri nu este posibil fara implicarea prietenilor si ambasadorilor pe care îi avem si care devin o voce unitara si puternica pentru noi. “Sustin aceasta cauza pentru ca aces ti copii s a se integreze, s a mearg a la scoal a,

s a se joace cu cei de-o seam a cu ei, s a aib a o viat a fericita s i s a fie pe picioarele lor mai t ârziu, ca adult i. I mpreun a î i putem ajuta s a se integreze at â t la scoal a, c â t si în societate. Cu siguranta au dreptul la o viat a normala, iar pentru asta au nevoie de sprijinul nostru. I mpreun a putem sparge zidul indiferent ei! ”, Adela Diaconu – jurnalist.

“Orice copil merita sa se bucure de copilarie! Autismul nu reprezinta o alegere în viata nimanui! Copiii nostri speciali sunt lânga noi, cu noi si trebuie sa învatam de la ei sa oferim, fara sa cerem nimic în schimb. Poate doar o îmbratisare. Toleranta si respectul sunt alegerea noastra! Impreuna putem face minuni, dragilor, iar voi ne-ati demonstrat acest lucru zi de zi !”, Diana Nita, presedinte Asociatia Raza de Speranta.
 


Abonează-te pe

Citește și:

Descoperire tulburatoare! Bebelusii nascuti prin cezariana prezinta un risc mai mare cu 23% de a suferi de autism!

ȘOCANT! George Burcea a ajuns să locuiască pe stradă! Cine și-a bătut joc de fostul Andreei Bălan

Suplimentele de fier administrate in timpul sarcinii ar putea influenta riscul de autism

Alessia a adoptat un copil care sufera de autism

Ai smartphone? Uite ce boala teribila poti face!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic sâmbătă, 17 aprilie 2021. Află ce zodie pleacă într-o călătorie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri