Vin prietenele la tine sau dai party si vrei sa le surprinzi cu ceva dulce si frumos ochiului? Incearca aceasta reteta simpla, dar plina de calorii.
Ingrediente
200g biscuiti pentru cafea (biscuiti spritati sau pandispan intarit)
140ml lapte condensat (cel la conserva de 397g, nu cel pentru cafea)
1 lingura sirop de caramel sau esenta de vanilie
100g ciocolata alba
3 linguri lapte
betigase pentru acadele (sau frigarui)
creioane colorate sidefate (sunt de la Dr. Oetker) si bomboane pentru decor
Mod de preparare
Acadelele din biscuiti si lapte condensat se prepara incredibil de usor, iar de gust nici nu mai vorbesc. In plus, le poti decora dupa bunul plac, le poti folosi ca decor comestibil pentru masa de sarbatoare, le poti ambala individual pentru a le darui copiilor. Mai mult, poti folosi biscuitii simpli care ti-au ramas de la sarbatori sau poate niste pandispan intarit. Pasii pentru a realiza bomboanele de casa sunt urmatorii:
Intr-un blender maruntesti foarte bine biscuitii, dupa care ii amesteci cu laptele condensat si lingura de sirop de caramel.
Formezi bile din aceasta compozitie- ca sa iasa uniforme foloseste o lingura ca si masura, le asezi pe o tava si le dai la congelator pentru 15 minute.
Sursa: culinar.ro