Daca mananci acest aliment iti cresti considerabil riscul de a face cancer la san! Uite despre ce este vorba!

Daca mananci acest aliment iti cresti considerabil riscul de a face cancer la san! Uite despre ce este vorba!

Un aliment delicios iti poate face mai rau decat ti-ai fi imaginat vreodata.

 

Daca mananci multa carne rosie, in special in perioada adulta, iti cresti riscul de a face cancer de san, spune o noua cercetare realizata de mai multe universitati americane.
De cealalta parte, femeile care inlocuiesc carnea rosie cu legume, pui, nuci si peste isi scad riscul de a face aceasta cumplita boala.
Timp de 20 de ani, echipa de cercetare a urmarit obiceiurile alimentare si ratele de cancer la san ale mai multor femei, in jur de 88.000, cu varste intre 26 si 45 de ani. Cu cat mancau mai multa carne rosie, cu atat aveau mai multe sanse sa dezvolte cancer la san, cu 13% in plus.
Substantele care cauzeaza cancer la san sunt eliberate atunci cand carnea rosie este gatita la temperaturi inalte, precum gratarul sau la cuptor, aceasta fiind doar o posibila explicatie.
De asemenea, hormonii, grasimea animala si conservantii din carnea rosie ar putea explica aceasta crestere a ratei de cancer la san in randul iubitoarelor de carne de vita.
Cercetarile arata ca renuntarea la carnea rosie mai devreme in viata ar putea sa-ti menajeze corpul de expunerea la acesti factori care produc cancerul de  san.

Daca mananci multa carne rosie, in special in perioada adulta, iti cresti riscul de a face cancer de san, spune o noua cercetare realizata de mai multe universitati americane. 

De cealalta parte, femeile care inlocuiesc carnea rosie cu legume, pui, nuci si peste isi scad riscul de a face aceasta cumplita boala.

Timp de 20 de ani, echipa de cercetare a urmarit obiceiurile alimentare si ratele de cancer la san ale mai multor femei, in jur de 88.000, cu varste intre 26 si 45 de ani. Cu cat mancau mai multa carne rosie, cu atat aveau mai multe sanse sa dezvolte cancer la san, cu 13% in plus. 



Substantele care cauzeaza cancer la san sunt eliberate atunci cand carnea rosie este gatita la temperaturi inalte, precum gratarul sau la cuptor, aceasta fiind doar o posibila explicatie.

De asemenea, hormonii, grasimea animala si conservantii din carnea rosie ar putea explica aceasta crestere a ratei de cancer la san in randul iubitoarelor de carne de vita. 

Cercetarile arata ca renuntarea la carnea rosie mai devreme in viata ar putea sa-ti menajeze corpul de expunerea la acesti factori care produc cancerul de  san.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum vede Cristina Șișcanu, rolul de mamă? Vedeta TV și-a pus gândurile emoționante într-o postare pe rețelele de socializare! "Să fii mamă nu înseamnă să faci totul perfect..."

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Un nume mare din FOTBAL, împușcat mortal în faţa unui magazin. Atacatorii au tras focuri de armă şi asupra mamei sportivului: "Această veste nefericită ne consternează pe toți cei care facem parte din această instituție"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Corina, dezvăluiri șocante despre Naomi și Lia: „Au urmat cuvinte pe care nu pot să le zic aici, atitudini, amenințări!” Iată ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul