Supa de pui reprezinta o metoda traditionala de a trata raceala, folosita in toate colturile lumii.
Supa te hidrateaza in acele momente cand nu simti nevoia sa bei apa, elimina secretiile nazale, iar legumele aduc in corp multe vitamine. Considerata in trecut “penicilina evreiasca”, supa de pui “spala” corpul de microbii care au declansat raceala.
Exista si dovezi stiintifice care sustin ca iti calmeaza simptomele racelii si poate contribui la tratarea ei. Dr. Stephen Rennard, un expert pulmonar la Centrul Medical al Universitatii din Nebraska, a descoperit ca aceasta supa contine proprietati anti-inflamatoare importante.
Supa de pui o poate prepara absolut oricine. Trebuie sa fierbi un pui intreg in apa, in care sa adaugi foi de dafin si boabe de piper. Cand puiul este fiert, il scoti din apa si il rupi in bucati mai mici. Pana faci asta, esti liber sa adaugi in supa orice alte legume iti doresti, plus taitei. Apoi, trebuie doar sa adaugi inapoi carne de pui si supa e gata!
Sursa: foodstory.ro
Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament