Curăță bijuteriile de argint în doar câteva minute. Ce trebuie să folosești


Bijuteriile de argint trebuie curățate, din când în când, pentru că oxidează. Noi vă spunem ce soluții trebuie să folosiți pentru ca bijuteriile să-și păstreze strălucirea.


In articol:

Este adevărat că aurul rămâne metalul cel mai prețios și cel mai ușor de întreținut, dar sunt multe persoane care preferă bijuteriile de argint. Ce facem însă când acestea se pătează și nu mai arată ca la început? Există mai multe soluții care vă vor ajuta să curățați perfect argintul.

Cum se curăță corect bijuteriile de argint?

De multe ori, am auzit că argintul se poate curăța cu diferite ingrediente pe care le avem în bucătărie. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Este adevărat că, de exemplu, lămâia este foarte utilă în curățarea mai multor obiecte, dar nu o folosiți niciodată pe argint. Fiind acidă, poate deteriora bijuteriile.

De asemenea, nici bicarbonatul de sodiu nu reprezintă o soluție pentru curățarea bijuteriilor din argint. Același lucru este valabil și pentru pasta de dinți, detergentii sau oțetul. Explicația este foarte simplă: toate aceste ingrediente conțin acizi, care sunt prea puternici pentru argint.

Cel mai ușor mod de a vă curăța bijuteriile de argint este să folosiți o cârpă de bumbac, cu ajutorul căreia să frecați foarte bine petele. În doar câteva minute, bijuteriile își vor recăpăta strălucirea.

Bineînțeles că pe piață există și soluții speciale pentru curățarea argintului. De exemplu, puteți cumpăra o lavetă care este îmbibată cu o soluție. Aceasta vă va face misiunea mult mai ușoară.

De ce unele bijuterii de argint nu oxidează?

Cu siguranță ați observat că există diferențe între bijuteriile de argint, chiar dacă sunt făcute din același metal. Explicația este că unii producători plachează bijuteriile cu rodiu. Acesta blochează procesul de oxidare a argintului.

Așadar, atunci când vă cumpărați bijuterii de argint, încercați să le alegeți pe cele care nu sunt lucrate manual, pentru că acestea nu vor avea cu siguranță rodiu pe ele.

Procesul de oxidare apare din cauza faptului că argintul ia contact cu oxigenul din aer, cu apa sau chiar cu anumite soluții pe care le folosim zilnic. De asemenea, la unele persoane se poate întâmpla chiar ca argintul să oxideze în urma unei reacții cu ph-ul pielii.

Singura variantă pentru ca argintul să nu oxideze ar fi să se folosească cel 100% pur, dar acesta nu poate fi prelucrat și astfel nu se pot face bijuterii din el. Cel de pe piață este de 925, iar restul de 75% este cupru.

Așadar, bijuteriile oxidează, de fapt, din cauza cuprului, nicidecum din cauza argintului. Apucați-vă să curățați bijuteriile atunci când observați că încep să-și schimbe culoarea spre negru și când este oxidată o mare parte din suprafață.


Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei de astăzi, duminică 29 noiembrie 2020. Fecioarele iau o decizie radicală

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Cum să faci acasă cozonacul Rosenkrantz. Puține gospodine se încumetă

Prima reacție a Biancăi Comănici, după ce Livian a anunțat că s-a despărțit de Florentina: „Puțină atenție nu îmi oferă”

Livian de la Puterea dragostei s-a despărțit de Florentina Neagu: „Relația a ajuns într-un punct mort”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bogdan Mocanu, atingeri interzise cu o bombă-sexy super celebră în România! Solistul iubește din nou?!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri