Cum te vindeci rapid după o despărțire. „Există o singură strategie care funcționează”


De-a lungul vieții, fiecare om se confruntă cu momente de tristețe. Acestea apar, de cele mai multe ori, din cauza unei despărțiri.


In articol:

Un astfel de moment poate reprezenta o cumpănă în viața unui om, care poate avea reoercusiuni nedorite.

În cadrul unei emisiuni ,Dr.  Gabriela Saulea, consilier și trainer post despărțire sau divorț, a explicat ce putem face pentru a trece mai ușor peste o despărțire

Care sunt fazele prin care treci, după despărțire

cum treci peste o persoana

Cum treci peste o persoană

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum rezolvăm probleme din cuplu. „Este ceva care îmi stimulează simțurile”

Indiferent de durata relației sau de persoană, despărțirea este un moment dureros, care uneori vine și cu un șoc.

Există multe cazuri în care cei care au trecut printr-o astfel de situație, neagă sentimental de tristețe. Specialistul a explicat că din acest comportament rezultă doar că acele persoane s-au detașat cu ceva timp în urmă, nu că nu a existat niciodată suferință. Totodată, medicul a declarat că există trei faze pe care cineva le simte după o despărțire: durere, confuzie și neîncredere și este cel mai important ca durerea să fie vindecată.

„Confuzia este o stare de agitație, este întrebarea „Ce să fac acum?”, „Cu ce am greșit?”, „Ce ar trebui să fac mai departe?” Toate gândurile astea ne copleșesc șo ne fac să fim într-o stare de a nu fi prezent, de a nu înțelege ce se întâmplă.”, a povestit specialistul.

De asemenea, specialistul în despărțiri a explicat că neîncrederea are legătură cu pierdera încrederii în partener, în propria persoană, sau chiar în anturaj. O persoană care se confruntă cu o despărțire   are parte de un șoc, deoarece multe din lucrurile pe care le cunoștea, au dispărut.

Comunicarea, cheia către o vindecare mai rapidă

sfaturi dupa despartire

Sfaturile specialistului, după despărțire

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum gestionezi stresul atunci când ai copii. „Ei învață de la noi”

Dr. Saulea a dezvăluit că primul lucru pe care îl putem face, pentru a acționa împotriva suferinței, este comunicarea. Așadar, este recomandat să vorbim cu orice persoană în care avem încredere, care considerăm că ne înțelege și care ne oferă sfaturi utile. În acest mod, persoana care suferă se va descărca, simțindu-se mai ușurată, măcar pentru o perioadă.

„O luăm chiar din prima clipă în care am aflat. Am aflat de exemplu că am fost trădați, e o durere foarte intensă, să spunem că seamnănă cu infarct miocardic, ne lovește intens. Forma cea mai simplă de a trata durerea este să o spunem. În clipa în care durerea o scoatem, o spunem, o țipăm, o înjurăm, o scoatem de acolo, ea începe să se ușureze. De asta e nevoie de un psiholog, un coach, un grup de suport, un prieten bun, un duhovnic, cine are timp, răbdare și nervi să te asculte.”, a spus specialistul.

„Rupi și te focusezi pe tine” Cum să înflorești după o despărțire

ce sa faci dupa despartire

Cum să te raportezi la o despărțire

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Cum îți revii după ce ai fost trădat de partener: „Oamenii înșală și când sunt în relații foarte bune”

Există multe cazuri în care cei care tocmai au ieșit dintr-o relație, încearcă să îl contacteze pe fostul partener, sau să îi urmărească viața, prin intermediul social media. Se pare că acest comportament este foarte toxic. Specialistul a explicat că în momentul în care persoanele încearcă să ia legătura din nou cu fostul partener, acest comportament înseamnă confuzie.

„Vestea bună este că în oricare situație, există o singură strategie care funcționează. Strategia care funcționează în momentul când ajungi la despărțire este să te distanțezi, să te depărtezi de partener. Rupi orice legătură cu partenerul, pentru o perioadă de timp, fie de 3 săptămâni, 3 luni, cât îți trebuie. Rupi și te focusezi pe tine, pentru că în clipa asta tu poți să înțelegi ce e cu tine, să-ți tratezi rănile. Câtă vreme stai cu ochii în pagina lui de social media, cu siguranță nu o să te ajute.”, a declarat medicul.

De asemenea, specialistul în despărțiri a menționat că persoanele care simt confuzia de după ruperea relației, trebuie să lucreze cu propria persoană, pentru a înțelege exact situația. Medicul recomandă ca persoanele care au suferit o despărțire, să înceapă demersurile pentru vindecare. În acest mod, vor înflori, fiindcă descoperă ceea ce le place, noi pasiuni, noi nevoi, de care nu știau în relația precedentă.

„Marea majoritate înflorește. Cei care nu reușesc să treacă peste această rupture, sunt cei care în general lasă timpul să rezolve rana.”, a povestit specialistul.

Este bine să începi o relație după ce tocmai ai trecut printr-o despărțire?

Sunt multe situații în care imediat ce o persoană a ieșit dintr-o relație, se avântă în alta. Specialistul a explicat că acest comportament nu înseamnă vindecare, ci doar amânare.

„Pe moment atenuează durerea, te anesteziază și un drog, și o altă relație și fuga în muncă, și fuga în alte activități. Toate astea sunt forme de distracție, în care ieșim din situația noastră și încercăm să o ducem în altă parte, însă situația tot acolo e.”, a explicat medicul


Abonează-te pe

Citește și:

Cum tratezi intoleranța alimentară: „Intoleranțele se manifestă nespecific”

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum îți dai seama că ești într-o relație nepotrivită. „Ar trebui să fie un semnal de alarmă foarte clar”

De ce își pun femeile filtre pe rețelele de socializare. „Orice exagerare ajunge să se întoarcă împotriva noastră”


DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri