Cum se poate păstra flacăra iubirii vie, după apariția unui copil. Cum se schimbă responsabilitățile în cuplu?

Cum se poate păstra flacăra iubirii vie, după apariția unui copil

Cum se poate păstra flacăra iubirii vie, după apariția unui copil

Află din rândurile următoare cum se schimbă viața de cuplu după apariția unui copil și ce trebuie să faci ca să păstrezi vie flacăra iubirii.

Venirea pe lume a unui copil cu siguranță că va constitui o bucurie mare pentru tinerii părinții, dar din păcate de multe ori această bucurie este umbrită de greutatea sarcinilor care vin la pachet cu această nouă etapă din viață. În acest caz, lipsa somnului, responsabilitățile și schimbările care apar în viața celor doi părinți poate să le destabilizeze relația de cuplu dacă nu sunt pregătiți pentru această perioadă. Este foarte important ca mai ales în această perioadă cei doi parteneri să lucreze ca o echipă și să facă front comun astfel încât să treacă peste încercările care o să apară

în viața de cuplu.

În cadrul unei emisiuni, Simona Herb, psiholog de cuplu și familie, a vorbit despre responsabilitățile care apari în viața de cuplu odată cu venirea pe lume a unui copil și ce trebuie să facă tinerii părinți pentru a păstra aprinsă flacăra iubirii.

Cum se schimbă responsabilitățile în cuplu după venirea pe lume a unui copil

Citește și: Banii în cuplu, la comun sau separat? „Îmi place să o privesc ca o relație de egalitate între cei doi parteneri!”

Cum se poate păstra flacăra iubirii vie, după apariția unui copil
Cum se poate păstra flacăra iubirii vie, după apariția unui copil[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, venirea pe lume a unui copil constituie cea mai mare provocare pentru cuplu, care trece printr-o serie de schimbări și factori care le pot destabiliza relația dacă aceasta nu este bine consolidată.

Uneori o relație e ca o cutie neagră. Ne place când începe iubirea, e fain, e misterios. Problema este atunci când nu se mai înțeleg oamenii pentru că nu știu unde să repare. Înainte de copil este puțin mai lent, este puțin mai lin, pentru că oamenii au timp să investească în ei. Apariția primului copil este considerată a fi cea mai mare provocare. Este una dintre cele mai mari provocări pentru cuplu pentru că cei doi trec printr-o adaptare.

Este o transformare. Tranzițiile nu sunt ușoare și apar foarte multe emoții: frustrare, frici. E foarte multă presiune, oboseală, frustrare și temeri .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Astfel, apare un efort pe care trebuie să-l depună tinerii părinți în încercarea de a se ocupa în același timp de copil, care are nevoie în permanență de cineva și, totodată, să încerce să petreacă timp și cu partenerul pentru a nu se simți neglijat.

În acest caz, este foarte important ca responsabilitățile în cuplu să se împartă între cei doi părinți, iar partenerii de cuplu să facă echipă comună în vederea creșterii micuțului om.

Pentru bărbați responsabilitatea este aceeași. Se simt responsabili față de copil. Este foarte important ca tatăl să fie acolo pentru că cel mai mare ajutor pentru mamă este tatăl .”, spune specialistul în domeniu.

Cum se poate păstra flacăra iubirii vie, după apariția unui copil

Citește și: Cum se schimbă viața de cuplu după apariția unui copil. „Când apare bebelușul nu-și mai pot permite să fie spontani”

Citește și: Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii- kanald.ro

Citește și: Plaja din România cu prețuri mult mai mici decât Mamaia. Un șezlong costă 15 lei- stirilekanald.ro

Primul pas pe care trebuie să îl facă cei doi parteneri în această încercare de a păstra vie flacăra iubirii chiar și după apariția unui copil, este să accepte că le este greu.

Greutatea care vine la pachet cu apariția unui copil este normală și trebuie acceptată. Astfel, cei doi părinți au nevoie de ajutor pe care trebuie să îl ceară persoanelor din jurul lor. Au nevoie de timp personal și de timp pentru amândoi. De aceea, este foarte important să aibă pe cineva care să poată să le suplinească prezența câteva ore.

Părinții unui bebeluș au mare nevoie de ajutor. Orice moment de somn este foarte important și trebuie să fie valorificat .”, spune specialistul în domeniu. 

De asemenea, în astfel de situații comunicarea este foarte importantă. Cei doi parteneri trebuie să comunice despre emoțiile și dorințele lor și mai ales, despre ceea ce îi nemulțumește.

Orice tranziție presupune efort, presupune multă comunicare, adaptare și siguranță în cuplu. Puterea cuplului constă în capacitatea de a tolera emoții negative. Într-un cuplu care să funcționeze ar fi foarte bine să putem spune ce simțim .”, a spus specialistul în domeniu. Citește și:

Ce poți mânca dacă ai bilă leneșă? Regim alimentar bilă leneșă

Cum să ai o relație frumoasă cu familia partenerului? Sfaturi pentru o relație armonioasă

IMAGINI RARE cu soția lui Edi Iordănescu!! Cum arată BOMBA SEXY cu care se iubește antrenorul echipei naţionale de fotbal a României

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

Declarații de dragoste între Robert și Giuly. Ce și-au spus cei doi îndrăgostiți. „Nu îmi vine să cred că e așa puțin timp.”

Virginia și Patrick, blocați în camera roșie? Robi va fierbe! „E supărat pe Virginia și pe mine!” Aflați ce reacții se vor stârni în platou, marți, 25 iunie, în Casa iubirii, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Plaja din România cu prețuri mult mai mici decât Mamaia. Un șezlong costă 15 lei


Cookies