Cum se curăță pensulele de machiaj. Cele mai bune metode de curățare pentru a le păstra în stare impecabilă

Cum se curăță pensulele de machiaj. Cele mai bune metode de curățare pentru a le păstra în stare impecabilă
Cum se curăță pensulele de machiaj. Cele mai bune metode de curățare pentru a le păstra în stare impecabilă

Află din rândurile următoare cum trebuie să cureți corect pensulele de machiaj și cât de des trebuie să o faci pentru a avea o piele lipsită de imperfecțiuni.

Fiecare dintre noi are în trusa de machiaj instrumente utile care ne ajută să realizăm un machiaj impecabil. Printre acestea se numără și pensulele de machiaj. Există însă o problemă atunci când vine vorba de curățarea lor: cât de des trebuie să o facem și cum se procedează?

În cadrul unei emisiuni, Laura Atănăsoaie, makeup artist, a răspuns la aceste întrebări și ne-a oferit sfaturi utile care să ne ajute să ne păstrăm instrumentele de machiaj în stare perfectă.

Este foarte important să curățăm zilnic pensulele de machiaj datorită bacteriilor din interiorul firelor de păr. În caz contrat, putem să ne confruntăm cu diferite afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea și apariția punctelor negre.

La nivelul pensulelor se pot crea anumite bacterii în interiorul firelor de păr, care în timp ne pot afecta pielea .”, a spus specialistul în domeniu.

 

Curățarea pensulelor cu spray dezinfectant

Citește și: Cu ce se spală bureții de machiaj. Care sunt etapele pentru acest proces?

Cum se curăță pensulele de machiaj
Cum se curăță pensulele de machiaj[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, curățarea pensulelor cu spray dezinfectant trebuie să se facă zilnic, imediat după ce am folosit instrumentele.

„Este un spray care curăță, dezinfectează, curăță pigmentul din pensule.

Pensulele rămân curate și uscate imediat după folosire.”, a spus specialistul în domeniu.

Acest proces nu durează mai mult de câteva minute, iar după maxim 10 minute de la curățare, pensulele sunt uscate și gata de folosit.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Pe un șervețel curat așezăm pensula și pulverizăm câteva pufuri, iar cu mișcări delicate curățăm pensula pe șervețel.

 

Foarte important este să curățăm pensula în funcție de forma ei. Dacă avem o pensulă circulară, vom curăța circular. Dacă avem o pensulă plată, o vom curăța plat .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Spălarea pensulelor cu săpun antibacterian

Citește și: Cum se realizează un machiaj pentru tenul acneic

Cum se curăță pensulele de machiaj
Cum se curăță pensulele de machiaj[Sursa foto: freepik]

O altă modalitate prin intermediul căreia putem să curățăm pensulele de machiaj este cu ajutorul unui săpun special care se găsește în magazinele de specialitate. În cazul în care nu dispunem de un astfel de produs, putem să folosim cu ușurință orice săpun antibacterian pe care îl avem la îndemână.

Dacă această curățare cu sprayul antibacterian o facem în fiecare zi, această curățare cu apă și săpun ar trebui să o facem puțin mai rar .”, a spus specialistul în domeniu.

Astfel, curățarea pensulele cu spray dezinfectant se face zilnic, iar cea cu săpun antibacterian o dată pe săptămână.

Umezim pensula

Primul pas în procesul de curățare al pensulelor trebuie să fie îmbibarea acesteia în apă.

Citește și: Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii- kanald.ro

Citește și: Filmul tragediei de la fabrica din Ibănești. Cum au murit, de fapt, cei 4 bărbați- stirilekanald.ro

Trecem pensula prin săpun

După ce am umezit bine pensula, cu ajutorul mișcărilor date de forma pensulei, o frecăm de suprafața săpunului până când se curăță în profunzime toate rezidurile de machiaj din ea.

Trebuie să insistăm mai mult la pensula de fond de ten deoarece este un produs care conține grăsimi și se curăță mai greu din interiorul firelor .”, a precizat specialistul în domeniu.

Clătim pensula

Atunci când am observat că pensula s-a îmbibat în spumă, iar impuritățile de machiaj au dispărut, introducem pensula într-un bol cu apă și o clătim bine până când nu mai rămâne niciun pic de spumă.

Uscarea pensulei

Cum se curăță pensulele de machiaj
Cum se curăță pensulele de machiaj[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, uscarea pensulelor se face pe un șervețel, fără să folosim orice sursă de căldură. Astfel, pensulele trebuie poziționate pe un șervețel uscat și lăsate să se usuce.

Nu le vom usca la niciun fel de sursă de căldură. Nu pe calorifer, nu cu uscătorul de păr pentru că se va înmuia adezivul cu care au fost lipite firele și ne stricăm pensulele în modul acesta. Nu vom face uscarea în borcan pentru că la anumite pensule, greutatea apei va trage de fire într-o parte și în alta și ne va strica forma .”, a spus specialistul în domeniu.

Acest proces de curățare al pensulelor poate fi folosit și în cazul burețeilor de machiaj, care potrivit specialistului în domeniu, trebuie schimbați o dată la 3 luni, în timp ce pensulele, dacă sunt de calitate și sunt spălate și îngrijite corespunzător, atunci vor ține pentru o perioadă mult mai lungă de timp.

 


Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

Cel mai important truc pentru o piele sănătoasă, conform dermatologilor

Imagini IMPRESIONANTE cu Andreea Esca și mama ei, din tinerețe. Femeia care i-a dat viață vedetei era o ADEVĂRATĂ divă

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

Declarații de dragoste între Robert și Giuly. Ce și-au spus cei doi îndrăgostiți. „Nu îmi vine să cred că e așa puțin timp.”

Scandal uriaș între Antoni și Bogdan! „Mi s-a părut că se pune în fața mea să mă intimideze!” Iată ce replici acide și-au spus cei doi concurenți și cum a reacționat Rebecca

Edu.ro Subiecte Română Evaluare Națională 2024: Cum afli online subiectele și la ce oră se publică baremul de corectare pentru clasa a 8-a? - VIDEO


Cookies