Cum se curăță pensulele de machiaj. Cele mai bune metode de curățare pentru a le păstra în stare impecabilă

Cum se curăță pensulele de machiaj. Cele mai bune metode de curățare pentru a le păstra în stare impecabilă
Cum se curăță pensulele de machiaj. Cele mai bune metode de curățare pentru a le păstra în stare impecabilă

Află din rândurile următoare cum trebuie să cureți corect pensulele de machiaj și cât de des trebuie să o faci pentru a avea o piele lipsită de imperfecțiuni.

Fiecare dintre noi are în trusa de machiaj instrumente utile care ne ajută să realizăm un machiaj impecabil. Printre acestea se numără și pensulele de machiaj. Există însă o problemă atunci când vine vorba de curățarea lor: cât de des trebuie să o facem și cum se procedează?

În cadrul unei emisiuni, Laura Atănăsoaie, makeup artist, a răspuns la aceste întrebări și ne-a oferit sfaturi utile care să ne ajute să ne păstrăm instrumentele de machiaj în stare perfectă.

Este foarte important să curățăm zilnic pensulele de machiaj datorită bacteriilor din interiorul firelor de păr. În caz contrat, putem să ne confruntăm cu diferite afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea și apariția punctelor negre.

La nivelul pensulelor se pot crea anumite bacterii în interiorul firelor de păr, care în timp ne pot afecta pielea .”, a spus specialistul în domeniu.

 

Curățarea pensulelor cu spray dezinfectant

Citește și: Cu ce se spală bureții de machiaj. Care sunt etapele pentru acest proces?

Cum se curăță pensulele de machiaj
Cum se curăță pensulele de machiaj[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, curățarea pensulelor cu spray dezinfectant trebuie să se facă zilnic, imediat după ce am folosit instrumentele.

„Este un spray care curăță, dezinfectează, curăță pigmentul din pensule.

Pensulele rămân curate și uscate imediat după folosire.”, a spus specialistul în domeniu.

Acest proces nu durează mai mult de câteva minute, iar după maxim 10 minute de la curățare, pensulele sunt uscate și gata de folosit.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pe un șervețel curat așezăm pensula și pulverizăm câteva pufuri, iar cu mișcări delicate curățăm pensula pe șervețel.

 

Foarte important este să curățăm pensula în funcție de forma ei. Dacă avem o pensulă circulară, vom curăța circular. Dacă avem o pensulă plată, o vom curăța plat .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Spălarea pensulelor cu săpun antibacterian

Citește și: Cum se realizează un machiaj pentru tenul acneic

Cum se curăță pensulele de machiaj
Cum se curăță pensulele de machiaj[Sursa foto: freepik]

O altă modalitate prin intermediul căreia putem să curățăm pensulele de machiaj este cu ajutorul unui săpun special care se găsește în magazinele de specialitate. În cazul în care nu dispunem de un astfel de produs, putem să folosim cu ușurință orice săpun antibacterian pe care îl avem la îndemână.

Dacă această curățare cu sprayul antibacterian o facem în fiecare zi, această curățare cu apă și săpun ar trebui să o facem puțin mai rar .”, a spus specialistul în domeniu.

Astfel, curățarea pensulele cu spray dezinfectant se face zilnic, iar cea cu săpun antibacterian o dată pe săptămână.

Umezim pensula

Primul pas în procesul de curățare al pensulelor trebuie să fie îmbibarea acesteia în apă.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Trecem pensula prin săpun

După ce am umezit bine pensula, cu ajutorul mișcărilor date de forma pensulei, o frecăm de suprafața săpunului până când se curăță în profunzime toate rezidurile de machiaj din ea.

Trebuie să insistăm mai mult la pensula de fond de ten deoarece este un produs care conține grăsimi și se curăță mai greu din interiorul firelor .”, a precizat specialistul în domeniu.

Clătim pensula

Atunci când am observat că pensula s-a îmbibat în spumă, iar impuritățile de machiaj au dispărut, introducem pensula într-un bol cu apă și o clătim bine până când nu mai rămâne niciun pic de spumă.

Uscarea pensulei

Cum se curăță pensulele de machiaj
Cum se curăță pensulele de machiaj[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, uscarea pensulelor se face pe un șervețel, fără să folosim orice sursă de căldură. Astfel, pensulele trebuie poziționate pe un șervețel uscat și lăsate să se usuce.

Nu le vom usca la niciun fel de sursă de căldură. Nu pe calorifer, nu cu uscătorul de păr pentru că se va înmuia adezivul cu care au fost lipite firele și ne stricăm pensulele în modul acesta. Nu vom face uscarea în borcan pentru că la anumite pensule, greutatea apei va trage de fire într-o parte și în alta și ne va strica forma .”, a spus specialistul în domeniu.

Acest proces de curățare al pensulelor poate fi folosit și în cazul burețeilor de machiaj, care potrivit specialistului în domeniu, trebuie schimbați o dată la 3 luni, în timp ce pensulele, dacă sunt de calitate și sunt spălate și îngrijite corespunzător, atunci vor ține pentru o perioadă mult mai lungă de timp.

 


Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cel mai important truc pentru o piele sănătoasă, conform dermatologilor

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies