Cum se calculează media cu teza


Școlarii, liceenii și chiar părinții sunt cei care se întreabă adesea, în această perioadă, cum se poate face media cu teza. Însă știați că nu este un calcul deloc greu de realizat?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care este mai exact modalitatea de calcul pe care ar trebui să o utilizeze toți elevii, atunci când vine vorba despre media finală, care conține și teza. În plus, descoperiți și câteva instrucțiuni care vă pot ajuta să realizați acest calcul, fără a face vreo greșeală.

 

Modul de calculare a mediei cu teza

Printre cele mai frecvente întrebări ale școlarilor, liceenilor, dar și a părinților, se află cea legată de modul în care se calculează media cu teza. Această întrebare intervine de cele mai multe ori, de fiecare dată când se apropie un final de semestru sau de an și vă doriți să știți cum vă puteți calcula media finală, care ține cont și de teza, bineînțeles.

Acesta reprezintă totodată și unul dintre cele mai tensionate momente de la școală, deoarece este nevoie să faci un bilanț al semestrului sau al anului. Prin urmare, răspunsul la această întrebare îți va fi mai mult decât util, să știi cum se calculează media cu teza. Astfel, vei știi cum să te pregătești din timp și să nu pierzi note bune.

Cu toate acestea, există și o parte nu tocmai bună a calculării mediei cu teza, deoarece mulți dintre elevi cred că știu modalitatea corectă de calcul a mediei cu teza, însă cu toate acestea

nu o știu. Aceștia tind de cele mai multe ori să creeze algoritmi diferiți sau să ia în considerare alte note, care nu au nicio legătură cu calculul pe care trebuie să îl facă de fapt.

calculator online pentru medie

Citeste si: Cum se calculează media de admitere la liceu

 

Cum se calculează media cu teza

Atunci când vine vorba despre media de la fiecare disciplină în parte, aceasta o influențează pe cea finală. De aceasta din urmă, depinde de cele mai multe ori admiterea la facultate sau mai devreme, cea de la liceu, iar pentru a știi cum se calculează această medie cu teza, este nevoie să știi și cum să îți calculezi media, fără teză.

Cu toate acestea, calculul pentru media fără teză se poate face destul de ușor, iar majoritatea persoanelor cunosc acest mod de calcul. Totul constă în adunarea tuturor notelor obținute la respectiva materie și împărțirea acestora, în funcție de câte sunt. Astfel, vei afla media tuturor notelor pe care le ai la o anumită materie, fără teză.

În ceea ce privește calculul unei materii, acolo unde există și teza, modalitatea de calcul constă în notele adunate și împărțite la câte sunt, rezultat pe care îl înmulțești cu trei, pentru că teza reprezintă 25% din media finală la respectiva materie. Apoi rezultatul acesta este adunat cu nota obținută în teză, pe care o împărți iar, dar de această dată, la 4.

cum se calculeaza media fara teza

Citeste si: Cu ce se curăță pixul de pe haine

Pentru a înțelege mai bine ceea ce am menționat mai sus, poți urmări calculul realizat mai jos:

  • presupunem că ai notele 9, 7, 5, 8 la o materie, iar nota din teză este 6
  • vei aduna toate notele de mai sus, astfel: 9+ 7+ 5+ 8= 29
  • rezultatul îl vei împărți la 4, astfel: 29:4=7,25
  • rezultatul obținut îl vei înmulți cu 3, astfel: 7,25*3=21,75
  • la acest rezultat, vei aduna nota obținută la teză, astfel: 21,75+ 6=27,75
  • vei împărți rezultatul la 4, astfel: 27,75*4= 6,93
  • Astfel, vei obține media 6,93, care rotunjită, va deveni nota 7.

Aceasta este modalitatea corectă prin care îți poți calcula media finală a unei materii, la care ai avut și teza. Bineînțeles că există și anumite site-uri online, care oferă ajutor pentru a efectua acest calcul, fără a o mai face chiar tu, singur sau poate cu ajutorul altor colegi sau chiar a părinților. Astfel, vei afla foarte ușor care este media ta finală.

cum se calculeaza media finala

Citeste si: Cum a luat naștere guma de mestecat. Prima aromă a fost cea de TUTTI FRUTTI

 

Instrucțiuni pentru calculul mediei cu teza

  • Se recomandă să utilizați calculul pentru a realiza media cu teza, urmând pașii menționați mai sus.
  • De asemenea, trebuie să acordați atenție, pentru că este necesar să introduceți cel puțin 2 note obținute la materia respectivă. 

cum se calculeaza media pentru admitere

Citeste si: PREGĂTEȘTE: Cele mai bune măști de față pentru fiecare tip de ten


Abonează-te pe

Citește și:

Cum se calculează media de admitere la liceu

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Cine este și ce profesie are EMA UTA

Unde poţi să-ţi donezi hainele pe care nu le mai porţi

Theodor Paleologu, despre alimentaţie: "Este rezonabil chiar să exagerăm" Interviurile Ancăi Bejan

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri