Cum sa tratezi psoriazisul cu lapte?

Cum sa tratezi psoriazisul cu lapte?
Cum sa tratezi psoriazisul cu lapte?

Psoriazisul denumeste o afectiune care apare atunci cand celulele pielii cresc prea repede. Semnale defecte din sistemul imunitar cauzeaza formarea de noi celule ale pielii in doar cateva zile, in loc de saptamani, cum ar fi normal.

Organismul nu are capacitatea de a integra excesul de celule, astfel incat acestea se aduna pe suprafata pielii si formeaza leziuni.

 

Leziunile variaza ca aspect, in functie de felul de psoriazis. Exista cinci tipuri: cu placi (sau vulgar), gutos, pustular, inversat (sau flexural) si eritrodermic. Aproximativ 80% dintre persoanele care traiesc cu psoriazis au placi (psoriasis vulgaris). Aceasta forma cauzeaza aparitia unor portiuni de piele groasa, solzoasa care pot fi albe, argintii, rosii.

Aceste placi se pot dezvolta oriunde pe piele, insa cele mai frecvente zone sunt pe coate, genunchi, zona lombara si pe scalp.

 

Tratament cu lapte

 

Intr-un pa­har cu lapte se pun cateva bucatele de gheata. Cand se ra­ceste, se in­moa­ie un prosopel si se apli­ca pe lo­cul bolnav, unde se tine timp de 2-3 minute (pana se incal­zeste), apoi se schim­ba com­presa cu alta rece.

Timp de 10 mi­nute, se schim­ba de 3-4 ori com­presele reci. Vara, in loc de lapte, putem folosi cu suc­ces suc de car­tofi proas­pat stors. Opreste pru­ritul.

 

SursaCitește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

Prajitura "Sambata seara" - din 4 ingrediente, gata in 10 minute, fara coacere

WOW! Cum arăta Gabriela Cristea, acum 20 de ani! Înaltă, slabă, cu fuste mini, făcea furori. Imagini BOMBĂ

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

"Cu adâncă tristeţe anunţăm trecerea la Veşnicie". Este doliu în lumea filmului românesc! Costel Constantin a murit la vârsta de 81 de ani

Horoscop 23 mai 2024. Află ce zodie devine mai puternică decât ar fi crezut

Ileana Badiu, duminica aceasta, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Breaking news despre Florin Piersic!


Cookies