Cum să-ți reziste machiajul la piscină. Sfaturi și trucuri pentru un look impecabil!

Cum să-ți reziste machiajul la piscină. Sfaturi și trucuri pentru un look impecabil!
Cum să-ți reziste machiajul la piscină. Sfaturi și trucuri pentru un look impecabil!

Atunci când vine vorba despre un machiaj pentru piscină, poate să fie o provocare destul de mare. Însă știați cum îl puteți face rezistent pentru întreaga zi?

Aflați din rândurile următoare care este modalitatea de care ar trebui să ții cont, pentru ca machiajul să reziste și într-o zi caniculară, la piscină. În plus, descoperiți și câteva trucuri pe care le puteți aplica, pentru ca machiajul să rămână intact.

Cum să-ți reziste machiajul la piscină

cum sa reziste machiajul la piscina

Vara este sezonul cel mai așteptat de majoritatea persoanelor, iar un motiv aparte, are legătură cu activitățile numeroase pe care le putem desfășura, alături de apropiați.

Printre aceste activități se află și mersul la piscină, însă poate reprezenta mai mereu o adevărată provocare din cauza vremii călduroase, care deseori ne dă planurile peste cap în ceea ce priveşte machiajul dorit.

Cu toate acestea, pentru a scăpa de grijă în această privinţă şi pentru a afla care sunt modalitățile prin care poți avea un machiaj care să reziste atunci când mergi la piscină, prin urmare, la căldură, poți încerca și tu sfaturile de mai jos.

Aplică mai puţine produse pe ten, dimineaţa

Bineînțeles că obișnuim să ne realizăm rutina de înfrumusețare, încă de dimineață, folosind după duș, tot felul de geluri de curăţare, de exfoliere, creme hidratante, iar în momentul în care am ieșit din baie, simțim efectiv cum transpiraţia se prelinge pe față.

Prin urmare, pentru a evita astfel de situații, se recomandă să reduceți folosirea unor cantități mari de produse dimineaţa.

Ați putea să vă rezumați doar la o curăţare cu o cremă de zi, datorită faptului că aceasta se va absorbi rapid de ten şi nu se va mai simţi ca o peliculă. Astfel, veți avea șanse mult mai mari, ca machiajul să reziste la piscină.

Foloseşte un primer înainte de machiajul propriu-zis

Cum să-ți reziste machiajul la piscină. Trucuri de care să ții cont[Sursa foto: Freepik]

Datorită faptului că primerul are rolul de a fixa cât mai bine machiajul, nu ar trebui să lipsească din rutina acestuia, fiind considerat bază de machiaj.

Acest produs trebuie aplicat cu ajutorul unei pensule speciale sau chiar cu degetele, pe tenul proaspăt curățat. Astfel, fondul de ten şi restul produselor de machiaj se vor așeza mult mai bine la locul lor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

În plus, un alt avantaj al acestui produs ține de faptul că îţi protejează pielea de razele soarelui, datorită indicelui de SPF pe care îl are, fiind necesar pentru protecţia facială.

Citeste si: Ce este Psiho-Dieta și câte kilograme poți slăbi în cel mai scurt timp

Pune accent doar pe anumite zone ale feţei

Cum să-ți reziste machiajul la piscină. Trucuri de care să ții cont[Sursa foto: Freepik]

Deși în mod normal, poate obişnuieşti să te machiezi destul de complex, acum, ținând cont că este caniculă, poate că ar fi cazul să renunţi la anumite proceduri şi să pui accent doar pe câteva zone ale feţei, cum ar fi ochii şi buzele, datorită faptului că în aceste două zone există

șanse mult mai mici să transpiri, prin urmare, nu te vei trezi cu machiajul întins pe faţă.

Folosește produse rezistente la transfer

Pentru a te asigura că machiajul rezistă inclusiv la transfer, poți utiliza mascara şi un tuş rezistent, pentru a nu se estompa la puţin timp după ce a fost aplicat. De asemenea, nu ar trebui să uiți ca seara să folosești la demachiere, anumite produse speciale pentru un machiaj rezistent la apă, pentru a îndepărta mai ușor ceea ce ai aplicat pe faţă.

Evit ă produsele care conţin ulei

Bineînțeles că atunci când vine vorba despre ulei şi vreme caniculară, este de înțeles faptul că nu este o combinaţie deloc bună. Cu toate că folosești creme de faţă în mod normal, care conțin uleiuri în compoziţie sau farduri, ar trebui ca pe timp de vară să le excluzi din rutina de machiaj.

Motivul principal ține de faptul că acestea se vor topi pe ten, din cauza faptului că temperaturile sunt foarte ridicate. Iar dacă se întâmplă să mai ai și tenul gras sau mixt, cu atât mai mult ar trebui să iei în considerare faptul că tot ce ține de produsele de machiaj pe bază de ulei, trebuie să fie evitate, pentru că nu vor face altceva decât să îţi facă faţa lucioasă.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

machiaj rezistent la apa

Citeste si: Cu ce se asortează fusta plisată. Care sunt cele mai reușite combinații

Foloseşte un balsam de buze înainte de ruj

Dacă vei folosi această tehnică, de a aplica un balsam de buze  care conține și protecție solară, înainte de a aplica un ruj, acesta va emolia buzele şi le va oferi protecţia necesară împotriva razelor UV. Din cauza acestor raze periculoase, zona delicată a buzelor poate să fie foarte afectată, deoarece acolo este zona în care pielea este mai sensibilă şi mai predispusă la arsuri.

Folosește un spray de fixare

Pentru ca totul să aibă un final pe măsură, după ce ai terminat întreg machiajul, nu uită să aplici un spray special pentru fixarea lui. Astfel, acesta va contribui considerabil la prelungirea rezistenţei machiajului aplicat și te vei asigura că machiajul va rezista așa cum trebuie, până la finalul zilei.

modalitati de a mentine machiajul intact la piscina

Citeste si: Cum să-ți protejezi corect pielea de razele UV. Stai la soare fără griji



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

6 Tendințe de machiaj în 2022. Cum să te machiezi ca să atragi toate privirile

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies