Cum sa-ti prepari acasa otet de mere


Otetul pentru tratarea bolilor trebuie sa fie preparat din mere intregi. Se dau fructele prin razatoare cu tot cu coaja si cu miezul lemnos, sau se taie marunt, se pun in borcane de sticla.

La un kilogram de mere, se toarna 1/4 litri de apa incalzita pana la 60-65C si 100-150 g zahar. Daca merele sunt foarte dulci, atunci punem numai 70-80 g zahar la 1 kg de mere. Adaugam 10 g drojdi la fiecare litru de apa.

Borcanul se pune in loc cald si intunecos, timp de 10-14 zile. De doua-trei ori pe zi, se amesteca cu o lingura de lemn. Dupa aceasta, merele se strecoara prin tifon impaturit in patru, otetul se toarna intr-un borcan curat, lasand un spatiu de 5-7 cm pana la gura vasului.

Se acopera cu tifon si se lasa inca doua saptamani. Cand otetul e gata, se toarna in sticle, se astupa cu dopuri sterile si se acopera cu ceara. Se pastreaza la intuneric si rece.

Sursa: secretele.com


Abonează-te pe

Citește și:

Decizie de ultimă oră! Noua Zeelandă își închide granițele din cauza pandemiei de coronavirus!

Este mai celebră decât ea! Cine este de fapt mama Dianei Șoșoacă

Premiera serialului turcesc „Hercai”, pe 9 februarie, de la ora 20:00, la Kanal D!

Georgiana îi transmite primul mesaj lui Jador de la Survivor 2021! Mai există vreo șansă de împăcare?!

Iubita lui Culiță Sterp, reacție dură în mediul online: „Să existe o lege și pentru înșelarea...”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic vineri, 29 ianuarie 2021! O zodie are mari șanse să piardă obiecte!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri