Cum sa-ti prepari acasa otet de mere


Cum sa-ti prepari acasa otet de mere

Otetul pentru tratarea bolilor trebuie sa fie preparat din mere intregi. Se dau fructele prin razatoare cu tot cu coaja si cu miezul lemnos, sau se taie marunt, se pun in borcane de sticla.

La un kilogram de mere, se toarna 1/4 litri de apa incalzita pana la 60-65C si 100-150 g zahar. Daca merele sunt foarte dulci, atunci punem numai 70-80 g zahar la 1 kg de mere. Adaugam 10 g drojdi la fiecare litru de apa.

Borcanul se pune in loc cald si intunecos, timp de 10-14 zile. De doua-trei ori pe zi, se amesteca cu o lingura de lemn. Dupa aceasta, merele se strecoara prin tifon impaturit in patru, otetul se toarna intr-un borcan curat, lasand un spatiu de 5-7 cm pana la gura vasului.

Se acopera cu tifon si se lasa inca doua saptamani. Cand otetul e gata, se toarna in sticle, se astupa cu dopuri sterile si se acopera cu ceara. Se pastreaza la intuneric si rece.

Sursa: secretele.com


Abonează-te pe

Citește și:

„Am fost privilegiată” Cum a fost ajutată Iulia Vântur de Salman Khan

Dezvăluiri în premieră! Cu cine se iubește Cătălin Botezatu în secret

„A fost o adevărată surpriză” Ionuț Dolănescu a povestit ce a făcut Maria Ciobanu

Când se plantează lavanda

Cât timp se poate păstra carnea în congelator

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
3 hobby-uri pe care poți să le încerci pe timpul verii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri