Cum sa-ti prepari acasa otet de mere


Cum sa-ti prepari acasa otet de mere

Otetul pentru tratarea bolilor trebuie sa fie preparat din mere intregi. Se dau fructele prin razatoare cu tot cu coaja si cu miezul lemnos, sau se taie marunt, se pun in borcane de sticla.

La un kilogram de mere, se toarna 1/4 litri de apa incalzita pana la 60-65C si 100-150 g zahar. Daca merele sunt foarte dulci, atunci punem numai 70-80 g zahar la 1 kg de mere. Adaugam 10 g drojdi la fiecare litru de apa.

Borcanul se pune in loc cald si intunecos, timp de 10-14 zile. De doua-trei ori pe zi, se amesteca cu o lingura de lemn.

Dupa aceasta, merele se strecoara prin tifon impaturit in patru, otetul se toarna intr-un borcan curat, lasand un spatiu de 5-7 cm pana la gura vasului.

Se acopera cu tifon si se lasa inca doua saptamani. Cand otetul e gata, se toarna in sticle, se astupa cu dopuri sterile si se acopera cu ceara. Se pastreaza la intuneric si rece.

Sursa: secretele.com


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop zilnic, vineri 25 iunie 2021. Află ce zodie face planuri de vacanță!

Fulgy și-a făcut IUBITĂ la Spitalul de Psihiatrie! Incredibil cum a agățat-o!

Vrei să activezi în comerțul electronic? Profita de oferte de pret la magazin online

Oferă surprize de neuitat cu aranjamentele takeaflower.ro !

Cele mai frumoase romane de dragoste care au ajuns bestseller

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Ce fel de ulei e-palosanto să folosim pentru relaxare și somn ?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri