Cum să te tunzi când ai părul creț. „Trebuie să îi respectăm textura lui naturală”


Femeile care au păr creț se confruntă cu câteva dificultăți, atunci când vine vorba de aranjarea părului. În cee ce privește tunsoarea, lucrurile devin mai delicate pentru un păr cu bucle, față de unul drept.


In articol:

Hairstylist-ul Sorin Stratulat a explicat care sunt regulile pentru tunsoarea părului creț, dar și ce obiceiuri ar trebui să evite persoanele cu acest tip de păr.

Ce trebuie să facem atunci când vrem să tundem părul creț

Specialistul a explicat cu tărie, că prima și cea mai importantă regulă legată de tunsoarea părului creț, este ca procedura să nu fie făcută acasă, de o persoană nespecializată. De asemenea, este recomandat ca înainte să ajungeți la salon pentru procedură, să programați o serie de discuții, o consultație cu hairstylist, deoarece unii nu sunt specializați pe păr creț.

„A doua regulă este să aveți în măcar o idee despre ceea ce vreți, lung sau scurt. Pe baza informației pe care o furnizați stilistului, el va putea să vină cu niște lucruri pe care poate voi nu le luați în considerare. Stabiliți o linie de bază. Părul creț nu se tunde ca celelalte tipuri de păr, este o nevoie de o tehnică specială. Nu poți să îl filezi la fel, sau să îl tunzi la fel de graduat.

, a declarat hairstylist-ul.

Care sunt greșelile în ceea ce privește părul creț

sfaturi par cret

Ce sfaturi le oferă specialistul, persoanelor cu părul creț

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cât timp se lasă decolorantul pe păr. ”Nu vă faceți acasă, pentru că s-ar putea să se lase cu chemat salvarea.”

Sorin Stratulat a precizat că este important ca dacă rezultatul tunsorii a fost unul pozitiv, să revenim la același specialist. În acest mod, hairstylist-ul va cunoaște mai bine nevoile părului nostru, iar tunsoarea va avea un parcurs pozitiv. De asemenea, specialistul a menționat că nu recomandă ca părul creț să fie filat, fiindcă look-ul nu va arăta bine.

„Părul creț filat nu arată bine. De preferat este, atunci când tundeți părul creț, să îl tundeți pe ud. De preferat este ca părul să fie spălat și să rămână ud pe parcursul uscării. Atunci poți să vezi foarte bine și textura buclei. În funcție de asta, poți să tunzi mai bine și să optimizezi bucla naturală.”, a spus stilistul.

Riscul lungimii pentru un păr creț

breton par cret

Ce a precizat Sorin Stratulat, despre părul creț și breton

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Modele de coafuri cu împletituri pentru fete cool

Dificultatea legată de tunsoarea părului creț se referă la lungime. Așa cum acest tip de păr are nevoi speciale de îngrijire, chiar și în timpul procedurii, se tunde diferit față de un păr drept. Părul creț va fi tuns în timp ce este ud. De aceea, persoanele care vin la salon trebuie să știe că acesta va deveni mai scurt, în momentul în care se va usca.

„Aveți grijă la lungime. Dacă tăiem părul creț pe ud și apoi îl uscăm, se va ridica cu cel puțin 5 cm. Dacă doriți să păstrați o lungime, fixați care este lungimea foarte clar. Specificați foarte clar care este lungimea finală pe care o doriți.”, a declarat hairstylist-ul.

Cum procedăm atunci când avem păr creț și vrem breton

tunsoare par cret

Ce tunsoare să alegi, atunci când ai părul creț

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general. ”

Nu foarte multe persoane crețe apelează la breton, însă în unele cazuri, acesta poate da un rezultat foarte frumos. Specialistul a menționat că nu este o idee bună să ne îndreptăm bretonul, dacă părul nostru este creț.

„Dacă v-ați hotărât să vă faceți breton și aveți părul creț, vă trag un semnal de alarmă. Părul creț cu breton îndreptat, tras la perie, este ceva ce nu arată deloc bine. Ține-ți cont de volumul pe care el îl capătă, ca să arate natural. Când tunzi un breton pentru păr creț, trebuie să ții cont de lungimea lui. Sfatul meu este să ajungă undeva la nivelul nasului, ca atunci când se ridică să ajungă la nivelul sprâncenelor.Trebuie să îi respectăm textura lui naturală și frumoasă, pe care o are.”, a explicat specialistul.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum integrezi ghetele în ținutele din această toamnă?

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

De ce se electrizează părul

Testul de porozitate a părului. ”Puteți vedea densitatea în funcție de o coadă.”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri