Testul de porozitate a părului. ”Puteți vedea densitatea în funcție de o coadă.”


Pentru a avea mai multă grijă de părul nostru, trebuie mai întâi să-l cunoaştem. Aşa că, primul lucru care trebuie făcut este să descoperim ce tip de păr avem.


In articol:

Firul nostru de păr este alcătuit din celule moarte. Scalpul conține sute de mii de foliculi, structuri asemănătoare porilor din care cresc firele de păr, și fiecare folicul produce numeroase fire de păr.

Părul se schimbă, mai ales dacă apar efectele chimice precum vopsitul, decolorarea, îndreptarea sau permanent. Sorin Strătulat, un celebru hairstylist, a vorbit într-un videoclip postat pe contul personal de YouTube despre cum să recunoaștem tipul de păr pe care îl avem.

“Părul vostru se poate schimba de la o perioadă la alta a vieții, și în mod sigur se schimbă dacă apar în schemă procesele chimice, indiferent că vorbim despre vopsire, decolorare, îndreptare sau de permanent.

Așadar, vorbim de un păr natural și de un păr chimic. Dacă vrem să identificăm un păr natural, să știm cum suntem la baza, sunt câteva aspecte la care trebuie să ne gândim”,  a spus el.

Citeste si: Păr sănătos: un ghid pentru a obține șuvițe pline, strălucitoare și puternice

Testul de porozitate a părului

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Căderea părului: cauze potențiale și când să consultați un medic

Cum ne dăm seama de tipul firului nostru de păr

Cele trei lucruri pe care trebuie să le avem în vedere în momentul în care vrem să cunoaștem tipul nostru de păr sunt: densitatea, grosimea, și textura firului de păr.

Densitatea

Densitatea este alcătuită din cantitatea de fire de păr din care se compune podoaba capilară. Spre exemplu, persoană cu păr fin poate avea mai multe fire de păr decât o persoană care are un fir de păr gros. Pentru aflarea densității firului de păr, ne putem strânge părul într-o coadă, iar mai apoi, dacă avem o coadă subțire cât un deget sau două avem o densitate scăzută, începând de la trei degete avem o densitate medie, iar de la trei sau patru degete avem o densitate foarte mare.

“Primul aspect este densitatea. Densitatea părului  înseamnă cantitatea de păr pe care o avem, ea fiind de trei categorii: un păr mai puțin dens, păr normal și păr foarte dens. Densitatea se referă la numărul de foliculi piloși pe centimetru pătrat. Această densitate, cumva medie, este undeva la 100 de mii de fire de păr. Puteți vedea densitatea în funcție de o coadă: vă strângeți părul în coadă, iar dacă aveți o coadă subțirică cât un deget sau două, atunci sunteți într-o densitate mai scăzută, dacă aveți începând de la trei degete este o densitate medie, iar dacă aveți trei-patru degete este o densitate foarte mare”, a explicat el.

Citeste si: Cum sa ai grija de parul tau, astfel incat sa te bucuri de plete lungi si stralucitoare

Testul de porozitate a părului

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Semne că părul tău este potențial nesănătos

Grosimea

Identificarea grosimii firului de păr se poate face prin câteva modalități simple, precum trasarea unei urme pe o foaie de hârtie cu un creion cu mina de 0.5 fără să apăsăm, acela fiind un păr fin, trasarea cu pixul fiind un păr mediu, și trasarea cu o cariocă subțire fiind un păr gros.

“Al doilea lucru pe care ar trebui să îl identificați este grosimea firului de păr. Aici lucrurile se împart în părul fin, părul mediu și părul gros. Descriptiv, dacă vreți, gândiți-vă în felul următor: dacă trag o urmă pe o foaie de hârtie cu un creion cu mina de 0.5, acela este un păr fin fără să apăs, dacă trag cu pixul este un păr mediu, și dacă trag cu o cariocă subțire este un păr gros”, a precizat specialistul.

Textura

Din punct de vedere al texturii, firul de păr poate fi drept, wavy, creț, sau foarte creț. Totodată, există 12 categorii de texturi de păr care trebuie verificate pentru a ne putea da seama de textura firului de păr. În final, se va adăuga și tipul scalpului, care poate fi normal, cu tendință de uscare, cu tendință de îngrășare, cu probleme de cădere, mătreață, iritații, sau alte tipuri și probleme care pot apărea.

“Al treilea lucru care este foarte important este textura, adică cum este părul vostru dacă ne raportăm la părul drept către creț. Este foarte simplu, mergem de la 1 la 4: unu este părul drept, doi părul wavy, trei părul creț, și patru părul foarte creț. Sunt 12 categorii mari și late de texturi de păr. Este foarte ușor să identificați acest lucru, și la final tot ceea ce trebuie să faceți este să corelați densitatea, cu structura și cu textura pe care o are părul. De asemenea, veți adăuga în schemă și tipul scalpului: scalp normal, scalp cu tendință de uscare, scalp cu tendință de îngrășare, sau un scalp cu probleme de cădere, mătreață, iritații, sau alte tipuri de scalp și de probleme care pot apărea”, a încheiat el.

Citeste si: Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general. ”

Testul de porozitate a părului

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum ne menținem părul frumos și sănătos. ”Noi suntem programați genetic cu un anumit număr de fire de păr.”


Abonează-te pe

Citește și:

Păr sănătos: un ghid pentru a obține șuvițe pline, strălucitoare și puternice

Sarah Prodan, despre suferința Anamariei Prodan după divorț: Am văzut-o pe mama mea plângând în...

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Căderea părului: cauze potențiale și când să consultați un medic

Cum sa ai grija de parul tau, astfel incat sa te bucuri de plete lungi si stralucitoare

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
De ce este bine să dormi cu părul împletit
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri