Cum sa nu te ingrasi se sarbatori! Uite ce zic nutritionistii!

Cum sa nu te ingrasi se sarbatori! Uite ce zic nutritionistii!
Cum sa nu te ingrasi se sarbatori! Uite ce zic nutritionistii!

Nutritionistrul Lygia Alexandrescu atrage atentia ca, in perioada sarbatorilor, mesele trebuie controlate la maxim, pentru a se evita disconfortul gastrointestinal si „castigul”ponderal.

 

„Este din nou Craciun si categoric este momentul sa ne relaxam, sa ne intalnim cu prietenii, cu familia si sa uitam de rutina zilnica si de grijile ei. Asadar, aceasta perioada este speciala prin incarcatura ei emotionala, pentru ca, din punct de vedere alimentar, nu ar trebui sa fie decat, pur si simplu, o perioada ca oricare alta. Asta teoretic, pentru ca lucrurile stim bine ca stau cu totul altfel: mese multe si copioase, portii mari si gazde care nu se pot refuza... si bineinteles ca toate aceste sunt stropite cu licori bahice de cea mai buna calitate si la ore cat mai mici”, puncteaza nutritionistul.
Potrivit Lygiei Alexandrescu, in general, dupa sarbatori, „castigul” ponderal este de 2 pana la 4 kg.
„Pentru a nu ruina efortul depus peste an si pentru a nu ne trezi la inceput de ianuarie cu starea de sanatate si imaginea alterate, trebuie sa incercam sa controlam la maxim ce consumam si mai ales
in ce combinatii. Vestea buna este ca e foarte simplu sa se evite disconfortul gastrointestinal specific acestei perioade si sa ne rasfatam in acelasi timp cu cele mai delicioase preparate de sezon”, a afirmat Alexandrescu.
Ea recomanda divizarea meniului pe mese distantate in timp la cel putin o ora- trebuie dat stomacului un pic de timp sa digere ce s-a consumat la masa anterioara inainte de a veni cu o alta „avalansa” si astfel si riscul indigestiei va fi diminuat, alegerea unor gustari usoare- bucati de muschi de pui sau curcan, branza degresata,
fructe de mare.
Alexandrescu atrage atentia cu privire la marimea portiei: „Trebuie sa se urmareasca aromele si calitatea alimentelor si nu obtinerea unui stomac plin, evitarea alimentelor grase si prajite, precum si a sosurilor grele (chiar si in salate) si preferarea preparatelor pe baza de pui, curcan si peste si a legumelor si fructelor proaspete bogate in fibre (consumate disociat)”.
Lygia Alexandrescu recomanda limitarea alimentelor care favorizeaza indigestia- suc de portocale sau de rosii, condimentele in exces si, in general, alimentele acide.
Citeste mai multe aici.

„Este din nou Craciun si categoric este momentul sa ne relaxam, sa ne intalnim cu prietenii, cu familia si sa uitam de rutina zilnica si de grijile ei. Asadar, aceasta perioada este speciala prin incarcatura ei emotionala, pentru ca, din punct de vedere alimentar, nu ar trebui sa fie decat, pur si simplu, o perioada ca oricare alta.

Asta teoretic, pentru ca lucrurile stim bine ca stau cu totul altfel: mese multe si copioase, portii mari si gazde care nu se pot refuza... si bineinteles ca toate aceste sunt stropite cu licori bahice de cea mai buna calitate si la ore cat mai mici”, puncteaza nutritionistul.

Potrivit Lygiei Alexandrescu, in general, dupa sarbatori, „castigul” ponderal este de 2 pana la 4 kg.„Pentru a nu ruina efortul depus peste an si pentru a nu ne trezi la inceput de ianuarie cu starea de sanatate si imaginea alterate, trebuie sa incercam sa controlam la maxim ce consumam si
mai ales in ce combinatii. Vestea buna este ca e foarte simplu sa se evite disconfortul gastrointestinal specific acestei perioade si sa ne rasfatam in acelasi timp cu cele mai delicioase preparate de sezon”, a afirmat Alexandrescu.

Ea recomanda divizarea meniului pe mese distantate in timp la cel putin o ora- trebuie dat stomacului un pic de timp sa digere ce s-a consumat la masa anterioara inainte de a veni cu o alta „avalansa” si astfel si riscul indigestiei va fi diminuat, alegerea unor gustari usoare- bucati de muschi de pui sau curcan, branza degresata, fructe de mare.

Alexandrescu atrage atentia cu privire la marimea portiei: „Trebuie sa se urmareasca aromele si calitatea alimentelor si nu obtinerea unui stomac plin, evitarea alimentelor grase si prajite, precum si a sosurilor grele (chiar si in salate) si preferarea preparatelor pe baza de pui, curcan si peste si a legumelor si fructelor proaspete bogate in fibre (consumate disociat)”.

Lygia Alexandrescu recomanda limitarea alimentelor care favorizeaza indigestia- suc de portocale sau de rosii, condimentele in exces si, in general, alimentele acide. 

Citeste mai multe aici.

 

Citește și: Emoții URIAȘE în „Casa iubirii”! Moldo îi oferă inelul Kirei! Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în emisiune- kanald.ro

Citește și: ALERTĂ NASA! Un obiect misterios ce seamănă cu o navă spațială se îndreaptă cu o viteză orbitoare spre Pământ și pare "să emită periodic jeturi de gaz și praf"- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Alina Sorescu, confesiuni „În oglindă”: „Nu mă gândeam niciodată că o să fie atât de complicat să ies din colivia în care eram”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Când a murit, de fapt, Ștefania Szabo? Rezultatele autopsiei răstoarnă ancheta în cazul decesului subit al doctoriței

Unde au fost văzuți ultima dată Roman și Anna Novak schimbă complet modul în care este privit cazul. Părinții soției milionarului au făcut un GEST DISPERAT când au aflat teribila veste. Ce s-a întâmplat cu ei

Alina Ceușan a apelat la ajutorul unei bone filipeneze. Ce sumă a scos din buzunar creatoarea de conținut pentru a o aduce în țară: “Ele pleacă acasă la o anumită perioadă.”

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Elevă de clasa a IX-a, răpită, bătută și umilită de 6 colege din cauza unui băiat! I-au furat telefonul și au agresat-o minute întregi pe o stradă din apropierea școliI


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies