Cum să ne vopsim părul casă? Trucuri şi sfaturi pentru un păr perfect ca la salon


Aflaţi din rândurile următoare, cum puteţi face o vopsire perfectă acasă. Descoperiţi paşii pe care trebuie să îi parcugeţi, atunci când nu vreţi să mergeţi la un salon de înfrumuseţare.


In articol:

Multe femei aleg varianta vopsitului acasă. Bugetul alocat înfrumusețării poate fi de multe ori, unul foarte redus şi cea mai simplă variantă pentru a arăta bine, este de a alege să te vopsești în căminul tău.

Alegerea vopselei, poate reprezenta un factor important, atunci când vrei să te vopsești singură. Iată cu ce trebuie să începi atunci când te vopsești acasă!

„Important este să avem un vas, un cântar, vopseaua, un pieptăn şi o perie. Pieptănul, de preferat, ar fi să fie unul cu codiță, pentru că ajută să separi părul. O vaselină este de asemenea, importantă pentru a-ţi proteja conturul şi urechile, mai ales dacă faci culori închise.

O poți găsi oriunde.” a spus Sorin Stratulat în cadrul unei emisiuni tv.

Cum ne alegem vopseaua

Citește și: 4 tunsori pentru păr mediu pe care să le încerci în 2023

La cat timp se vopsesc radacinile

Cum să ne vopsim părul casă? Trucuri şi sfaturi pentru un păr perfect ca la salon

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum să-ți decolorezi părul acasă

„De unde îţi cumperi vopseaua, există un meşier, unde poţi vedea care sunt culorile.

Cel mai important lucru este să identifici culoarea ta naturală, apropiindu-l de nuanța ta naturală. Atenție! Nu alegeți reflexul! Alegerea o faceți pe rădăcina crescută, nu pe culoarea părului. De asemenea, trebuie să vezi cât păr alb ai. Aceste meşiere te ajută să vezi ce procent de păr alb ai, odată  ce îl apropii de părul tău. Ideal ar fi să luăm două tipuri de produse de culoare, pentru că într-un fel vopsim rădăcina, iar pe lungimi trebuie să pui altceva.” a precizat hair stylistul.

În situația in care veți folosi aceeași nuanță, pe rădăcină o să iasă o culoare, iar pe lungimi altceva. În foarte multe situații, lungimea părului poate ieşi într-o culoare mai închisă. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că lungimea deja este tratată chimic, având deja, cel puțin, o vopsire. El are o altă structură, fiind mult mai poros şi culoarea prinde diferit, din nou.

Cum împărțim părul atunci când vrem să ne vopsim acasă

vopsirea radacinilor crescute

Cum să ne vopsim părul casă? Trucuri şi sfaturi pentru un păr perfect ca la salon

[Sursa foto: pexels]

Citește și: De ce se subțiază părul. „De obicei, este vinovat stilul de viață”

Părul trebuie împărțit în patru, în formă de cruce, în spatele urechii şi zona nasului către ceafă.

Un lucru important a precizat de specialistul de înfrumusețare a părului, pentru culorile deschise. „Aplicarea vopselei trebuie să înceapă din spate, pentru că avem mai puțină căldură, în zonele unde culoarea este normală, putem începe din faţă. O regulă extrem de importantă pentru blonde! Nu mai aplicați vopsea pe lungimi, dacă acestea sunt blonde. De asemenea, dacă v-ați decolorat, nu mai aplicați vopsea pe ce ați decolorat! Peste decolorare se poate aplica vopsea semi-permanentă sau nuanțator. În timp, se va rupe şi nu vom mai avea ce să îi mai facem.” a spus Sorin Stratulat.

Ce timp de vopsea folosim

Cum să ne vopsim părul casă? Trucuri şi sfaturi pentru un păr perfect ca la salon

[Sursa foto: pexels]

Citește și: 3 secrete pentru un par plin de volum. Vei atrage toate privirile

Produsele care nuanțează sunt găsite într-un singur produs, fără a fi nevoit să mai amesteci lichidul cu alt produs. Pentru a tăia reflexele de gălbui, blondele trebuie să folosească un nuanțator violet. Acesta se aplică doar pe rădăcină, nu şi pe restul părului.

„Timpul de acționare este specificat pe produs. Media este undeva între 20 – 30 minune, în funcție de timpul de păr/culoare. Este foarte important să citim eticheta, mai ales dacă vrem să facem asta singuri. Dacă veți sta mai mult, se poate închide părul, exceptând zona de blond.”

Un truc eficient pentru femeile cărora vopseaua le-a ieșit foarte închisă pe lungimi, este acelea de a folosi un șampon pentru păr gras. Șamponați părul bine şi lăsați să acționeze, astfel încât să puteți scoate din pigment. Repetați procedura dacă este necesar.

Care este tehnica de vopsire a părului acasă

La cat timp te poti vopsi din nou

Cum să ne vopsim părul casă? Trucuri şi sfaturi pentru un păr perfect ca la salon

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Sfaturi și trucuri pentru o vopsire perfectă chiar la tine acasă. „Nu luați părul și nu-l amestecați în partea de sus pentru a-l încurca”

După ce s-a făcut separarea părului, vă apucați să aplicați produsul omogenizat pe rădăcina părului. Apoi se separă încă o parte de păr şi se aplică în continuare culoarea. Vă puteți ajuta de clipsuri, dacă părul nu stă în direcția în care îl puneți. Nu intrați în zona care este deja vopsită. Nu aplicați cu toată pensula, ci doar cu vârful acesteia. În situația în care poate fi vorba despre o culoare mai pretențioasă, s-ar putea ca rădăcina să iasă într-o culoare şi lungimea total diferită.

„Fiți atente în zona perciunilor, unde greșeala cea mai mare este să se urce mult cu vopsea pe lungimi. Lucrați cu vopseaua cât mai aproape de rădăcină.” a precizat Sorin.

Pentru a vă vopsi părul cu ușurință la spate, mai ales când vă vopsiți acasă, ajutați-vă de o oglindă. Cu siguranță, veți vedea zonele care nu au fost vopsite cu produs.  


Abonează-te pe

Citește și:

Cele mai bune sfaturi pentru vopsirea părului

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Cum alegem culoarea vopselei de păr. „O culoare nu decolorează o altă culoare”

Cum să te vopsești acasă. ,,Părul se împarte în două”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Am făcut tot ce a ținut de mine ca să fim bine.” Ce s-a întâmplat în familia Simonei Gherghe
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri