Cum să îți pui unghii false acasă?

Cum să îți pui unghii false acasă?
Cum să îți pui unghii false acasă?

Manichiura tehnică sau de salon este cunoscută de toate femeile și este realizată fară doar și poate numai de specialiștii din domeniu, care au absolvit un curs acreditat de realizare a unghiilor tehnice.

Unghiile tehnice sunt acele construcții sau prelungiri ale unghiilor naturale, realizate cu ajutorul tipsurilor de unghii refolosibile și/sau a gelurilor de construcție. Aceste construcții necesită experiență din partea tehnicianului pentru a fi realizate în mod corespunzător, astfel încât rezultatul final să fie unul plăcut.

Spre deosebire de unghiile tehnice, unghiile false – acele tipsuri care prezintă diverse modele și care se lipesc pe unghia naturală cu ajutorul unui adeziv – pot fi aplicate foarte ușor, de orice persoană.

Unghiile false de tip press-on sunt destinate tuturor femeilor care vor să își facă manichiura singure, acasă, pentru a nu mai investi într-o manichiură la salon. Acestea se folosesc împreună cu un adeziv special și se aplică pe unghii printr-o simplă presare. Unghiile false moderne sunt disponibile în mai multe modele, astfel încât pot fi purtate atât în viața de zi cu zi, cât și la un eveniment special.

Iată care sunt pașii pentru aplicarea unghiilor false cu adeziv:

Asigură-te ca ai toate materialele necesare pentru aplicarea unghiilor false

De regulă, seturile de unghii false se livrează într-o cutie ce conține tipsurile propriu zise (mai multe pentru fiecare dimensiune), o pilă de unghii, adezivul pentru lipirea acestora, un bețișor pentru cuticule și un pad cu alcool.

Pregătește unghiile folosind bețișorul pentru împingerea cuticulelor

Pentru un aspect cât mai natural, te sfătuim să nu sari peste acest pas. De asemenea, nu va fi plăcut să lipești unghia falsă peste cuticulă. Aceasta trebuie dezlipită (dacă este cazul) și ridicată de pe suprafața unghială, înainte de a lipi tipsul.

Degresează unghiile naturale

Unghiile naturale au nevoie de o degresare pentru a elimina orice urmă de grăsimi ce ar putea afecta aderența adezivului. Pentru o degresare corespunzătoare, folosește padul de alcool primit în setul de manichiură, iar dacă acesta îți lipsește, poți folosi cleaner pentru degresarea unghiilor.

Identifică mărimea potrivită pentru fiecare unghie

Așa cum spuneam mai sus, într-un set de unghii false vei găsi mai multe tipsuri, de diferite dimensiuni. Pentru a găsi mărimea potrivită pentru fiecare unghie, înainte de a trece la lipirea acestora, testează pe rând fiecare tips. Acesta trebuie să acopere perfect toată unghia naturală, fără a trece de marginile acesteia.

Aplică adezivul

Acum poți trece la aplicarea propriu zisă a unghiilor false. Pune o cantitate moderată de adeziv pe unghia naturală sau pe tips și apoi fixează unghia falsă peste cea naturală, ținând presiune pe aceasta aproximativ 10 secunde.

Ai grijă la cuticule atunci când aplici adezivul pe unghia naturală!

Cum îndepărtezi unghiile false?

Deși s-ar putea considera că unghiile false lipite cu adeziv se vor îndepărta greu, lucrurile sunt mult mai simple! Pentru a dezlipi cu ușurință tipsurile de pe unghiile naturale, fără a le deteriora, nu trebuie decât să respecti câteva reguli importante.

1. Umple un vas cu acetonă și înmoaie unghiile în aceasta.

2. Ține degetele în vasul cu acetonă pentru aproximativ 15 minute

3. Cu ajutorul bețișorului din lemn, încearcă să desprinzi ușor, de pe margini unghiile false. Dacă întâmpini dificultăți, mai ține unghiile în acetonă pentru încă 5 minute.

4. Spală-ți mâinile cu apă pentru a îndepărta orice urmă de acetonă și apoi hidratează-le cu o cremă de mâini.

5. În cazul în care îți rămâne adeziv pe unghii, îndepărtează-l cu ajutorul unei pile de unghii, prin mișcări ușoare, pentru a nu-ți deteriora placa unghială.Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Leonard Doroftei, despre cât de greu îi era să treacă proba cântarului: „Trebuia să ne antrenăm dimineața, să alergăm înainte de cântar. A fost groaznic. Și fără apă și fără mâncare.”

3 cupluri de zodii MENITE să fie împreună. Sunt ADEVĂRATE suflete pereche!

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Claudia Iosif surprinde pe toată lumea după ce s-a afișat alături de un milionar controversat

Maria Dragomiroiu, mărturisiri emoționante despre primul său contact cu Bucureștiul: „Am rămas atât de fascinată. Un copil de la țară care nu văzuse lumină. A fost ceva ca într-o altă lume.”

Andreea Mantea aruncă bomba în „Casa iubirii”! „Din nou aflăm lucruri în online despre concurenții noștri”. Aflați despre cine este vorba în episodul de duminică, 23 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht


Cookies