Cum sa îţi imbunatăţeşti viaţa. Află totul despre capcanele mentale!


Abordam astăzi un subiect mai delicat, și anume cel al tulburărilor de personalitate sau, în termeni simpliști, al capcanelor mentale pe care oamenii și le construiesc singuri și trăiesc cu ele poate chiar toată viața, aducandu-le multă nefericire.

Cum sa îţi imbunatăţeşti viaţa. Află totul despre capcanele mentale! Abordam astăzi un subiect mai delicat, și anume cel al tulburărilor de personalitate sau, în termeni simpliști, al capcanelor mentale pe care oamenii și le construiesc singuri și trăiesc cu ele poate chiar toată viața, aducandu-le multă nefericire.

Tulburările de personalitate sunt tipare autodistructive de lungă durată care provoacă foarte multa suferință, pe termen lung, înrădăcinate în copilărie. Persoanele cu tulburări de personalitate au probleme existențiale pe termen lung, pe lângă simptome specifice precum anxietatea și depresia. De obicei, aceste persoane sunt nemulțumite în relațiile personale sau au în mod constant rezultate sub așteptări în cariera. Calitatea vieții lor nu este la nivelul pe care și-l doresc.

Cum sa îţi imbunatăţeşti viaţa. Află totul despre capcanele mentale!
Cum sa îţi imbunatăţeşti viaţa. Află totul despre capcanele mentale!

Cum sa îţi imbunatăţeşti viaţa. Află totul despre capcanele mentale! Psihoterapia cognitivă a început să se îmbogățească pentru a răspunde provocărilor ridicate de tratarea acestor tipare dificile și de lungă durată. Tratând problemele de personalitate, nu se abordează doar categorii de simptome (precum depresia, anxietatea, atacurile de panica, adictii, tulburări alimentare, insomnii), ci și schemele de la baza lor sau credințele care le guvernează.

Majoritatea pacienților se prezintă în terapie cu anumite scheme centrale ce se reflectă în existenta diverselor simptome. Abordarea acestor scheme centrale în cadrul tratamentului poate avea efecte benefice, cu impact asupra multor sfere ale vieții pacientului.

Citeste si: Lili Sandu a suferit de depresie după naștere! "Nu am știut cum să gestionez acele momente!"

Psihoterapeuții de orientare cognitivă au ajuns la concluzia că anumite semne indică existenta unei probleme la nivelul schemelor cognitive. Primul semn apare atunci când pacientul discută o problemă și spune: așa am fost dintotdeauna, am avut mereu această problemă. Problema i se pare fireasca pacientului. În al doilea rand pacientul pare incapabil să duca până la capăt temele pe care le-a stabilit de comun acord cu psihoterapeutul în timpul ședințelor. Apare senzația unui blocaj. Pacientul vrea să se schimbe dar rezista schimbării.

Schemele sunt dificil de schimbat. Ele sunt susținute de elemente cognitive, comportamentale și emoționale, iar psihoterapia trebuie să aibă în vedere toate aceste elemente. Schimbarea doar într-un singur domeniu sau în două nu va fi suficientă.


Citește și:

Karmen Minune, client fidel la psiholog! „S-a terminat viața...”

Zodiile care suferă cel mai mult din dragoste!

Marian Vanghelie, despre pandemia de coronavirus: „Sunt sub orice critică. O să ne îmbolnăvim cu toții”

Vremea de joi, 29 octombrie 2020, anuntul ANM: temperaturi normale!

Nelson Mondialu, imagini halucinante! Tată lui Livian de la Puterea dragostei a ajuns să își amaneteze lucrurile

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Astroloaga care a prezis pandemia de Covid-19 a făcut noi predicții. Ce se va întâmpla în 2021

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri