Cum să îţi îmbunătăţeşti relaţia de cuplu?


Într-o lume atât de agitată şi printre atâtea responsabilităţi, e simplu să descoperi că legătura foarte strânsă pe care o aveai cu partenerul tău începe să îşi piardă din intensitate. Totuşi, lucrurile mici chiar aduc rezultate mari dacă te hotărăşti să le redescoperi şi să îţi faci iubitul să se simtă apreciat în fiecare zi. Nu te îngrijora, nu va fi greu: e vorba de obiceiuri zilnice, care nu-ţi dau bătăi de cap şi cărora poţi să le faci loc uşor în rutina voastră firească.

Mergeţi la culcare la aceeaşi oră

Cel mai probabil, programele voastre nu se suprapun, aşa că vi se întâmplă rareori să căpătaţi un moment doar al vostru pe parcursul unei săptămâni de lucru. Profită, deci, de timpul dinainte de culcare şi băgaţi-vă în pat în acelaşi timp - s-ar putea să fie singurele minute când sunteţi singuri. Nu deschideţi nici televizorul, nici telefonul, cartea sau tableta, ci folosiţi-vă de intervalul acesta ca să vă reconectaţi şi să vă povestiţi noutăţile.

Fă lucruri mici pentru el

Cum ar fi cafeaua sau ceaiul lui preferat dimineaţa, un cadou fără ocazie specială, doar pentru că ţi-a adus aminte de el, o invitaţie la film sau bilete la concertul unei trupe pe care o ascultă mereu. Sunt gesturi care îi arată că te gândeşti la el, că îi iei în considerare preferinţele şi că e important pentru tine ca el să se simtă bine.

Spune mulţumesc şi iartă-mă

Sună ca o regulă de bună purtare din copilărie, dar e adevărat că, pe măsură ce ne obişnuim tot mai mult cu persoana de lângă noi, începem să trecem cu vederea micile cuvinte de politeţe. E esenţial şi să ne exprimăm recunoştinţa - fie pentru un lucru anume, fie pentru simplul fapt că partenerul nostru există în viaţa noastră - şi regretul atunci când greşim. Sunt noi semne de afecţiune şi apreciere.  

Păstraţi-vă confortul

Potrivit studiilor, disconfortul cauzat de lipsa de odihnă şi de alimentaţia incorectă provoacă frecvent şi o proastă dispoziţie care duce la neînţelegeri şi certuri cu persoanele apropiate. Protejaţi-vă amândoi şi sănătatea, şi starea de spirit şi aveţi grijă să respectaţi zilnic orele destinate somnului şi mesele sănătoase.

Faceţi sport împreună

Fie că e vorba de alergat, de tenis, de dans sau de mers la sală, mişcarea fizică îmbunătăţeşte rezistenţa, flexibilitatea, starea de spirit, ba chiar şi apetitul sexual. Deci, dacă alegeţi să faceţi sport împreună, veţi fi mai sănătoşi, veţi arăta mai bine, iar endorfinele vă vor face să ajungeţi mai repede împreună acasă.

Faceţi ceva nou împreună

Nu contează dacă e vorba de paraşutism, mâncare thailandeză, karaoke sau sex într-un loc nou, orice ocazie de a vă crea amintiri comune e un mod bun de a vă revitaliza relaţia şi de a crea complicitate între voi. Distraţi-vă în fiecare zi şi testaţi-vă limitele!

Ieşiţi la o cină elegantă

Nu trebuie să fie neapărat vorba de o aniversare sau de o ocazie specială, o cină într-un loc elegant vă va face să vă redescoperiţi în cea mai bună formă şi să vă admiraţi din nou. Nu este nevoie de ceva foarte formal, ci de un loc în care nu aţi mai fost până acum şi care vă scoate din zona de confort clasică. Pregăteşte-te în cele mai mici detalii, de la machiaj, la coafură şi la felul în care te îmbraci: poate chiar alege-ţi o nouă rochie de seară deosebită de cea mai bună calitate. Pune-te în valoare, primeşte complimentele relaxat şi complimentează-l la rândul tău, vă va face pe amândoi să vă simţiţi mai bine.     

 


Citește și:

Prima imagine cu burtica de gravida a Adelei Popescu! Cum arata acum vedeta

Bianca s-a mutat cu Tristan?! Ce spun prietenele divei despre decizia frumoasei blondine | EXCLUSIV

Adela Popescu, insarcinata din nou! A anuntat sexul bebelusului: "Am trecut cu bine de prima parte a sarcinii"

Ela Crăciun munceşte 10 ore pe zi în luna a şasea de sarcină. “Nu mă opresc până voi naşte!”

„Viata ca o prada”, in „Nemilosul Istanbul”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Adrian Streinu-Cercel: „În decurs de 6-8 săptămâni pandemia ar putea fi gata”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri