Cum sa iti cureti baia in contextul Covid!


Spuneam că, dacă vrei să știi cât de curat este cineva, trebuie doar sa te uiti la baia acestuia.


In articol:

Cum sa iti cureti baia in contextul Covid! Spuneam că, dacă vrei să știi cât de curat este cineva, trebuie doar sa te uiti la baia acestuia.

Băile, ca multe locuri din jurul casei, sunt mult mai ușor de păstrat în formă maximă atunci când sunt curățate în mod regulat. Practicile săptămânale și chiar zilnice împiedică eliminarea duratei de curățare profundă toată ziua. Unele gospodării au mai multe băi decât au nevoie și sfârșesc prin praf și curățarea spațiilor pe care oamenii le folosesc rar. Altele au o singură baie care este folosită de întreaga gospodărie și curățarea grea necesară pentru o utilizare regulată și frecventă.

Cum sa iti cureti baia in contextul Covid!
Cum sa iti cureti baia in contextul Covid!

Câteva lucruri de reținut în timp ce vă curățați baia

Înainte de a intra în lista de verificare pas cu pas, iată câteva sfaturi și strategii care vă vor ajuta să vă plimbați pe linia de sosire a băii curate:

Curățați uscat înainte de a curăța umed

Dacă te duci să-ți cureți baia și ajungi direct la materiale și spray-uri, vei fi frustrat. Îndepărtați mai întâi praful; acordând o atenție deosebită toaletei și plintelor, dar și trecerea prafului peste corpuri de iluminat, blaturi și chiar marginile căzii vă va ușura munca. Veți putea curăța petele și murdăria fără a face nămol umed de păr și praf.

Păstrați dezinfectantul acolo unde este cu adevărat important

Înțeleg. Dezinfectarea fiecărui centimetru al băii face să simtă și să miroasă cu adevărat, foarte curat. Dar niciunul dintre noi nu vrea să mai risipească vreodată o șervețelă dezinfectantă sau o picătură de înălbitor. Păstrați dezinfectarea pentru cele mai murdare părți ale toaletei și utilizați produse de curățare obișnuite, universale sau oțet alb distilat mai blând, pentru restul.

Nu uitați să organizati

Deși în băi, spre deosebire de dulapuri, avem tendința de a ne concentra asupra curățării mai degraba decat asupra organizarii, o baie organizată cu mai puține lucruri va rămâne și va fi mai curată. Dacă poți, încearcă să păstrezi tot ceea ce folosești fie în dulapuri, fie în sertare, pentru a minimiza praful. Amintiți-vă că a scăpa de ceea ce nu folosiți sau de ceea ce a expirat face spațiul util pentru lucrurile pe care le folosiți mereu.

Citeste si: Tendinte de design interior in bucatarie care sunt pe val

Adună-ți arsenalul de curățenie

Asigurarea că aveți toate instrumentele de curățare de care aveți nevoie pentru ca baia să arate cât mai bine este un prim pas important pentru o curățare temeinică a băii. Luați totul în baie, astfel încât să nu vă distrageți atenția când veniți și căutați produse și instrumente de curățat, astfel încât să puteți face treaba cât mai repede posibil.

Curățați de sus în jos

Acest sfat standard de curățare se aplică la baie la fel de mult ca în orice altă cameră. Începând de la cel mai înalt nivel și mergând în jos, vă asigurați că nu vă sabotați propriile eforturi de curățare, curățând din nou locurile pe care deja le-ați curățat. De exemplu, dacă vă ștergeți tejghelele după ce ștergeți podeaua, veți murdări din nou podelele noi nepătate. În schimb, cu fiecare nou tip de curățare, cum ar fi praful, curățarea umedă etc. începeți de sus și mergeți în jos.


Abonează-te pe

Citește și:

Tendințe de decorare a casei care vor domina restul anului 2020

Am aflat răspunsul! Cine crezi că are salariul mai mare, Andreea Esca sau Dan Negru?

Pepe, mesaj surprinzător pentru Raluca Pastramă: "Aş vrea să te iert că ai plecat..."

Bianca Comănici de la "Puterea Dragostei", declaraţii şocante despre primul ei iubit: „Un copil manipulat..."

Horoscop zilnic miercuri, 2 decembrie 2020. Nativii zodiei Fecioară primesc vești bune pe toate planurile!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Noul simptom al COVID-19, ”happy hypoxia”, face tot mai multe victime. Cum se manifestă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri