Cum sa folosesti ghimbirul la gatit!


Radacinile de ghimbir au si o serie de efecte terapeutice, fiind recomandate in cazuri de raceala, indigestie si chiar artrita.

 

Radacina de ghimbir cuprinde 12% vitamina B6, tot atat magneziu, 9% potasiu, 6% vitamina C, 5% fosfor si 4% zinc. O suta de grame de ghimbir cuprind 80 kcal si 1,7 g de zaharuri. Se consuma sub forma proaspata, uscat si transformat in pudra, fiert, prajit, murat, confiat, precum si sub forma de suc obtinut prin stoarcerea ghimbirului proaspat.
In bucatarie, ghimbirul poate fi adaugat in diverse amestecuri de legume, inclusiv in salate, ca si condiment in supe ori peste carnea gatita la gratar sau in cuptor. Poate da o nota interesanta oricarui smoothie din banane, capsuni sau afine. Ghimbirul poate fi marinat in otet de mere, daca este taiat in felii foarte subtiri, apoi lasat la rece circa 72 de ore.
Ghimbirul este o mirodenie extrem de folosita in bucataria indiana.
Una din pastele de baza pentru multe mancaruri se numeste Allam Velluli Mudda si este facuta din ghimbir si usturoi. Pentru efect gastronomic maxim, cele doua componente trebuie zdrobite si amestecate proaspete.
Sursa: FoodStory

Radacina de ghimbir cuprinde 12% vitamina B6, tot atat magneziu, 9% potasiu, 6% vitamina C, 5% fosfor si 4% zinc. O suta de grame de ghimbir cuprind 80 kcal si 1,7 g de zaharuri. Se consuma sub forma proaspata, uscat si transformat in pudra, fiert, prajit, murat, confiat, precum si sub forma de suc obtinut prin stoarcerea ghimbirului proaspat.

In bucatarie, ghimbirul poate fi adaugat in diverse amestecuri de legume, inclusiv in salate, ca si condiment in supe ori peste carnea gatita la gratar sau in cuptor. Poate da o nota interesanta oricarui smoothie din banane, capsuni sau afine. Ghimbirul poate fi marinat in otet de mere, daca este taiat in felii foarte subtiri, apoi lasat la rece circa 72 de ore.Ghimbirul este o mirodenie extrem de folosita in bucataria indiana. 

Una din pastele de baza pentru multe mancaruri se numeste Allam Velluli Mudda si este facuta din ghimbir si usturoi. Pentru efect gastronomic maxim, cele doua componente trebuie zdrobite si amestecate proaspete.

Sursa: FoodStory

 


Citește și:

Aseara, la “40 de intrebari cu Denise Rifai”, Marian Vanghelie a vorbit si despre motivul divortului de prima sa sotie: “Din pacate, nu am reusit sa ii ofer, poate, tot ceea ce...

Emily Burghelea de la Bravo, ai stil s-a logodit la Teo Show

Asiana Peng este în doliu: „Vei fi mereu în inima mea”

Tot ce trebuie să cunoști despre sucurile raw!

Piesa asta este hit, “Moldovenii” pe <repeat>!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cristian Jitaru, fost jucător FCSB a ajuns la „Puterea Dragostei”. Vezi pe ce sexy concurentă a pus ochii!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri