Cum să desfundați o chiuvetă de baie

cum sa desfundati o chiuveta de baie

Cum să desfundați o chiuvetă de baie

Chiuveta de la baie se poate înfunda deseori. Insă știați cum o puteți desfunda mai simplu?

Aflați în rândurile următoare, cum puteți mai exact să desfundați o chiuvetă de baie într-un mod cât se poate de simplu.

 

Cum să desfundați o chiuvetă

În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru a putea desfunda o chiuvetă de baie, este să începeți prin a îndepărta orice reziduuri vizibile aflate în jurul dopului și nu numai.

Puteți face acest lucru utilizând un cârlig special de curățare, astfel încât să puteți crea spațiu pentru a aplica ulterior soluția specială de curățare, dat fiind faptul că ne dorim ca aceasta să funcționeze cât mai bine cu putință. Orificiul de scurgere poate să fie șters și cu o cârpă umedă în cazul în care nu dețineți un astfel de cârlig special de curățare.

Următorul pas, imediat după ce ați înlăturat aceste reziduuri vizibile, este s preparăm soluția specială de curățare pentru scurgere, pe care ulterior o vom turna în orificiul respectiv.

Veți avea nevoie doar de 2 ingrediente și de apă fierbinte de la robinet. De asemenea, se recomandă să purtați mănuși în momentul în care alcătuiți această soluție, dar și când o folosiți.

Veți avea nevoie de bicarbonat de sodiu, sare și apă călduță, iar într-un bol de dimensiuni mai mari veți combina 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 2 lingurițe de sare, iar în momentul în care aceste 2 ingrediente au fost bine amestecate, puteți scoate dopul de scurgere, în cazul în care există și să turnați amestecul în scurgere, însă

în pași mici, nu toată cantitatea de o dată, pentru că nu vă doriți să înfundați scurgerea. Începeți apoi ușor să porniți și apa călduță de la robinet, astfel încât părțile laterale ale scurgerii să fie acoperite în timp ce facem acest lucru. Lăsați să acționeze timp de cel puțin 30 de minute, apoi deschideți robinetul pentru a se spăla și îndepărta amestecul.

Citește și: Cum să împrospătezi o saltea

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

cum poti desfunda tevile
Cum să desfundați o chiuvetă de baie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să curățați o hotă din oțel inoxidabil

 

De ce funcționează bicarbonatul de sodiu și sare pentru desfundare

In ciuda faptului că nu foarte multe persoane utilizează bicarbonatul de sodiu în combinație cu sarea, pentru a desfunda o chiuvetă, aflați că această combinație creează un produs de curățare puternic, care poate elimina grăsimea, spuma de la săpun și murdăria neplăcută aflată pe scurgere.

Deseori putem avea nevoie chiar de mai multe aplicări ale acestei combinații, tocmai pentru a ne asigura că blocajul a dispărut definitiv.

Important este să spălați soluția de curățare foarte bine în momentul în care ați terminat acest proces, folosind apă fierbinte de la robinet, dat fiind faptul că această acțiune este cea care spală de fapt blocajul aflat în chiuvetă. Puteți chiar să utilizați și un piston pentru a ajuta la desfundarea acesteia.

Citește și: A ieșit la iveală conversația dintre Roberta și fosta soție a lui Sebastian de la „Casa iubirii”! Incredibil ce și-au putut spune cele două: „Tu o să rămâi doar mama copilului său, iar eu prima lui iubire reală!”- kanald.ro

Citește și: Subiecte Română Evaluare Națională 2024 pentru clasa a 8-a: Modelul publicat pe EDU.ro- stirilekanald.ro

De asemenea, de menționat este faptul că această soluție de curățare formată din bicarbonat de sodiu și sare, dar și apă călduță sau fierbinte, poate funcționa pentru absolut fiecare scurgere și pentru toate tipurile de instalații sanitare. Se poate utiliza cu succes atât pentru scurgerea chiuvetei din bucătărie, din baie, cea a dușului sau chiar și pe canalele de scurgere din grădină. În plus, dacă vă doriți să aveți parte de o curățare mai eficientă, puteți să adăugați o cantitate egală de sare și bicarbonat de sodiu.

cum se desfunda o chiuveta
Cum să desfundați o chiuvetă de baie[Sursa foto: freepik]

Nu în ultimul rând, de menționat este faptul că nu se recomandă sub nicio formă să folosiți apă clocotită pentru a curăța un canal de scurgere, pentru că nu veți face nimic altceva decât să provocați diverse daune, în special dacă aceste canale de scurgere sunt din plastic. Se poate ajunge la topirea îmbinărilor de țevi și poate să fie periculos, în general. Se exclude total utilizarea apei clocotite, și se recomandă întotdeauna să se utilizeze apă călduță sau puțin fierbinte.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

bicarbonat de sodiu pentru desfundat tevi
Cum să desfundați o chiuvetă de baie[Sursa foto: freepik]Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Cum să curățați o hotă din oțel inoxidabil

ȘOCANT! Vedeta care a ajuns să mănânce din gunoaie. Sărăcia a TRANSFORMAT-O total. FOTO

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

Iubita lui Dinu Maxer, Magdalena Chihaia, construiește un imperiu în afaceri. Cu ce se ocupă atunci când nu este pe scenă

Horoscop 23 iunie 2024. Află ce zodie va face o rezervare pentru a pleca în vacanță

Incredibil cum arăta Mihaela de la „Casa iubirii” în urmă cu 12 ani! Fotografiile în care abia o recunoști pe câștigătoarea sezonului 2

"Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în care au pierit Mihaela și Paul


Cookies