Cum să desfundați o chiuvetă de baie

cum sa desfundati o chiuveta de baie
Cum să desfundați o chiuvetă de baie

Chiuveta de la baie se poate înfunda deseori. Insă știați cum o puteți desfunda mai simplu?

Aflați în rândurile următoare, cum puteți mai exact să desfundați o chiuvetă de baie într-un mod cât se poate de simplu.

 

Cum să desfundați o chiuvetă

În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru a putea desfunda o chiuvetă de baie, este să începeți prin a îndepărta orice reziduuri vizibile aflate în jurul dopului și nu numai.

Puteți face acest lucru utilizând un cârlig special de curățare, astfel încât să puteți crea spațiu pentru a aplica ulterior soluția specială de curățare, dat fiind faptul că ne dorim ca aceasta să funcționeze cât mai bine cu putință. Orificiul de scurgere poate să fie șters și cu o cârpă umedă în cazul în care nu dețineți un astfel de cârlig special de curățare.

Următorul pas, imediat după ce ați înlăturat aceste reziduuri vizibile, este s preparăm soluția specială de curățare pentru scurgere, pe care ulterior o vom turna în orificiul respectiv.

Veți avea nevoie doar de 2 ingrediente și de apă fierbinte de la robinet. De asemenea, se recomandă să purtați mănuși în momentul în care alcătuiți această soluție, dar și când o folosiți.

Veți avea nevoie de bicarbonat de sodiu, sare și apă călduță, iar într-un bol de dimensiuni mai mari veți combina 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 2 lingurițe de sare, iar în momentul în care aceste 2 ingrediente au fost bine amestecate, puteți scoate dopul de scurgere, în cazul în care există și să turnați amestecul în scurgere, însă

în pași mici, nu toată cantitatea de o dată, pentru că nu vă doriți să înfundați scurgerea. Începeți apoi ușor să porniți și apa călduță de la robinet, astfel încât părțile laterale ale scurgerii să fie acoperite în timp ce facem acest lucru. Lăsați să acționeze timp de cel puțin 30 de minute, apoi deschideți robinetul pentru a se spăla și îndepărta amestecul.

Citește și: Cum să împrospătezi o saltea

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

cum poti desfunda tevile
Cum să desfundați o chiuvetă de baie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să curățați o hotă din oțel inoxidabil

 

De ce funcționează bicarbonatul de sodiu și sare pentru desfundare

In ciuda faptului că nu foarte multe persoane utilizează bicarbonatul de sodiu în combinație cu sarea, pentru a desfunda o chiuvetă, aflați că această combinație creează un produs de curățare puternic, care poate elimina grăsimea, spuma de la săpun și murdăria neplăcută aflată pe scurgere.

Deseori putem avea nevoie chiar de mai multe aplicări ale acestei combinații, tocmai pentru a ne asigura că blocajul a dispărut definitiv.

Important este să spălați soluția de curățare foarte bine în momentul în care ați terminat acest proces, folosind apă fierbinte de la robinet, dat fiind faptul că această acțiune este cea care spală de fapt blocajul aflat în chiuvetă. Puteți chiar să utilizați și un piston pentru a ajuta la desfundarea acesteia.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

De asemenea, de menționat este faptul că această soluție de curățare formată din bicarbonat de sodiu și sare, dar și apă călduță sau fierbinte, poate funcționa pentru absolut fiecare scurgere și pentru toate tipurile de instalații sanitare.

Se poate utiliza cu succes atât pentru scurgerea chiuvetei din bucătărie, din baie, cea a dușului sau chiar și pe canalele de scurgere din grădină. În plus, dacă vă doriți să aveți parte de o curățare mai eficientă, puteți să adăugați o cantitate egală de sare și bicarbonat de sodiu.

cum se desfunda o chiuveta
Cum să desfundați o chiuvetă de baie[Sursa foto: freepik]

Nu în ultimul rând, de menționat este faptul că nu se recomandă sub nicio formă să folosiți apă clocotită pentru a curăța un canal de scurgere, pentru că nu veți face nimic altceva decât să provocați diverse daune, în special dacă aceste canale de scurgere sunt din plastic. Se poate ajunge la topirea îmbinărilor de țevi și poate să fie periculos, în general. Se exclude total utilizarea apei clocotite, și se recomandă întotdeauna să se utilizeze apă călduță sau puțin fierbinte.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

bicarbonat de sodiu pentru desfundat tevi
Cum să desfundați o chiuvetă de baie[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum să curățați o hotă din oțel inoxidabil

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies