Cum să curățați bijuteriile din cupru

Cum să curățați bijuteriile din cupru

Cum să curățați bijuteriile din cupru

Află din rândurile de mai jos cum să cureți bijuteriile din cupru!

În colecția de bijuterii ale femeilor se regăsesc, de obicei, și câteva accesorii din cupru. Bijuteriile din cupru au fost purtate de secole și sunt încă o alegere populară datorită culorii calde. Însă, acestea se pot înnegri sau oxida în timp din cauza umidității, prafului, contactului uman și anumitor substanțe chimice. Astfel, această murdărie poate păta bijuteriile și le poate face să pară plictisitoare dacă nu sunt întreținute.

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre întreținerea bijuteriilor din cupru!

Cum să curățați bijuteriile din cupru

Bicarbonat de sodiu și suc de lămâie

Cum să curățați bijuteriile din cupru[Sursa foto: freepik]

Prima metoda eficientă de curățare a bijuteriilor din cupru este cea cu bicarbonat de sodiu și suc de lămâie. Bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare neabraziv pentru metale prețioase, precum cuprul și argintul, iar acesta absoarbe murdăria și impuritățile cu ușurință și îndepărtează pătarea bijuteriilor.

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați apă, puțin suc de lămâie și o lingură de bicarbonat de sodiu într-un bol. Ulterior, lăsați bijuteriile din cupru să se înmoaie câteva ore sau peste noapte. A doua zi, clătiți bijuteriile cu apă și frecați-le cu o periuță de dinți moale pentru a îndepărta petele sau pătarea. Însă, puteți folosi o cârpă moale pentru a șterge murdăria.

Oțet

Cum să curățați bijuteriile din cupru[Sursa foto: freepik]

A doua metodă este cea cu oțet deoarece este un agent de curățare natural și non-toxic pentru îndepărtarea petelor de pe bijuterii. Tot ce trebuie să faceți este să turnați puțin oțet într-o tigaie și să așezați bijuteriile de cupru acolo. Ulterior, trebuie să fierbeți la foc mic oțetul timp de cinci minute. Mai apoi, opriți focul și lăsați bijuteriile să stea peste noapte. A doua zi, puneți bijuteriile într-un bol cu apă caldă. Cu ajutorul unei periuțe de dinți trebuie să frecați murdăria.

La final, clătiți bijuteriile cu apă rece și uscați-le cu o cârpă moale.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Suc de lămâie și sare

Cum să curățați bijuteriile din cupru[Sursa foto: freepik]

De asemenea, un alt truc pentru a obține bijuterii de cupru curate este să vă folosiți de sucul de lămâie și de sare.

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o lingură de sare, o lingură de suc de lămâie și apă într-un bol. Ulterior, trebuie să scufundați bijuteriile din cupru aproximativ o oră. Mai apoi, folosiți o periuță de dinți pentru a freca ușor murdăria sau impuritățile din colțuri. La final, clătiți bijuteriile cu apă caldă și uscați-le cu o cârpă moale.

Apă sărată

Cum să curățați bijuteriile din cupru[Sursa foto: freepik]

Apa sărată este ideală pentru curățarea bijuteriilor din cupru deoarece sarea este un alt agent de curățare fantastic care funcționează că un abraziv. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați apă și suficientă sare într-o tigaie. Ulterior, încălziți-o la foc mic până când sarea se dizolvă și scufundați bijuteriile câteva minute înainte de a freca impuritățile. Mai apoi, clătiți bijuteriile bine cu apă caldă și folosiți o cârpă fără scame sau din microfibră pentru a lustrui bijuteriile.

Ketchup

Cum să curățați bijuteriile din cupru[Sursa foto: freepik]

Citește și: VIDEO Irinuca a ajuns în România! Irinel Columbeanu și-a așteptat fiica în aeroport și a îmbrățișat-o timp de minute întregi: „Sunt emoționat”- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

Deși pare greu de crezut, ketchup-ul este un produs eficient pentru curățarea accesoriilor din cupru, fără a le deteriora. Tot ce trebuie să faceți este să stoarceți puțin ketchup pe bijuteriile din cupru până când sunt complet acoperite și să frecați bijuteriile cu degetele, o cârpă dură sau o perie până când pata dispare. Ulterior, clătiți-le într-un bol cu apă caldă și ștergeți-le. Ulterior, trebuie să le lăsați să se usuce la aer înainte de a le depozita.

Cârpă de lustruit bijuterii

Cum să curățați bijuteriile din cupru[Sursa foto: freepik]

O ultimă metodă este cârpa de lustruit bijuterii din cupru deoarece cârpa elimină orice murdărie sau pătare care s-a acumulat în timp. Tot ce trebuie să faceți este să curățați bijuteriile cu un agent de curățare neabraziv și o cârpă moale.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cu ce să te îmbraci pentru a arăta tânără, chiar și după 60 de ani

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Când dragostea învinge

VIDEO Irinuca a ajuns în România! Irinel Columbeanu și-a așteptat fiica în aeroport și a îmbrățișat-o timp de minute întregi: „Sunt emoționat”

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies