Propusa de Jim Koch, de la Boston Beer, reteta este una foarte simpla.
Inainte de fiecare seara petrecuta la bere cu prietenii, ar fi bine sa consumam un amestec din drojdie uscata si iaurt.
Exista si o explicatie stiintifica. Drojdia uscata, cea pe care o gasim in comert la plic, contine o enzima numita dehidrogenaza alcoolica (ADH), care descompune alcoolul in carbon, hidrogen si oxigen, asa cum el este metabolizat in mod natural in ficat.
Jim Koch afirma ca, din testele facute, consumata cu iaurt, aceasta face alcoolul sa fie mai usor procesat de organism. Reactia este mai rapida sau mai lenta, asa cum si alcoolul face ca unii oameni sa se imbete mai usor sau mai greu.
Principalul dezavantaj al solutiei propusa de cercetatori este ca drojdia metabolizeaza alcoolul in acetaldehida, un bioproduct care este cancerigen.
Sursa: Showbizreport.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro