Cum să alegi activitățile de joacă potrivite copilului tău

activitati joaca potrivite copil

Copiii au nevoie să se dezvolte armonios, prin joacă și activități utile. De cele mai multe ori, părinții obișnuiesc să le ofere celor mici telefonul sau tableta, pentru a îi ține ocupați. Acest comportament poate deveni nociv, deoarece copiii trebuie ancorați în lumea reală.

În cadrul unei emisiuni, expertul în parenting, Ruxandra Luca, a explicat cât de important este să ne jucăm

cu copilul nostru, dar și care sunt jucăriile recomandate pentru o dezvoltare corectă

Cum alegi activitățile de joacă potrivite copilului tău

exemple de activitati educative

Exemple de activități educative

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce faci când copilul tău e dependent de telefon

Cei mici au nevoie să se delecteze, însă o pot face și învățând lucruri noi. Este recomandat să alegem pentru cei mici activități plăcute, pe care să le facă din drag, însă care pot fi și utile, stimulându-i imaginația, spiritul critic sau creativitatea.

În funcție de context, este esențial să alegem o variantă cât mai optimă atât pentru noi, cât și pentru copil.

Sugestii de activități de joacă pentru tine și copilul tău

Este important să ținem cont de locul în care ne aflăm, de vreme, de vârsta celui mic și chiar de starea lui de spirit. Dacă este obosit, putem opta pentru un joc mai simplu, o activitate care nu necesită efort fizic sau mental.

Citește și: Fiica Andreei Esca, în doliu! Alexia Eram a pierdut una dintre cele mai dragi persoane- wowbiz.ro

Citește și: ”Este ținut prizonier. E făcut cu moșmoande!” Oana Zăvoranu imploră vecinii pentru ajutor. Vedeta, convinsă că amanta lui Alex Ashraf face vrăji- radioimpuls.ro

Drumeția cu indicii

Este extrem de esențial ca mai ales când este frumos afară, copiii să petreacă timpul afară, în natură.

Indiferent dacă ești în parc, în pădure, pe plajă sau chiar în curte, poți organiza alături de copilul tău o drumeție. Asigură-te că ascunzi câteva obiecte, pe care el trebuie să le caute, răspunzând la ghicitori sau rezolvând anumite situații.

Desene pe asfalt

idei de jocuri in casa

Idei de jocuri în casă

[Sursa foto: Freepik]

Creativitatea joacă un rol esențial în dezvoltarea unei persoane. Chiar dacă cel mic vrea să deseneze pe asflat, poți și tu să te integrezi în jocul lui, făcând toată activitatea mult mai interesantă.

Spre exemplu, îi poți spune celui mic o poveste, iar el va trebui să deseneze ceea ce tu îi povestești. În acest mod, îi vei stârni imaginația.

Construcțiile, un joc esențial pentru dezvoltare

Cuburile pot fi jucării extrem de interesante, cu care se pot dezvolta o mulțime de activități. Spre exemplu, cel mic poate învăța numere, adunări și scăderi cu ajutorul cuburilor.

Totuși, dacă vrei să simtă că este o joacă, nu o lecție de învățare, puteți construi diverse obiecte. În acest mod, va învăța cum să se coordoneze, cum să fie atent, iar gândirea îi va fi stimulată.

Cum să te joci cu cel mic în casă

Activitățile în casă pot fi și ele interactive și interesante. Atunci când te afli acasă, îi poți oferi celui mic șansa de a se juca cu jucăriile potrivite, în funcție de vârstă. Specialistul a explicat că părinții pot opta pentru jocuri creative. De asemenea, atunci când copilul este mic, este important să alegem cât mai puține jucării, însă de calitate și eficiente. Jucăriile de lemn, de culori cât mai pale, sunt o variantă bună, în special pentru primii ani de viață ai copilului.

Citește și: Alexia Eram este în doliu. S-a stins una dintre cele mai importante persoane din viața acesteia: „ Dumnezeu să te odihnească...”. - kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

„Au nevoie de jucării nu care să facă ceva pentru ei, ci cu care el, copilul, să facă ceva. La început, pe la un an – un an și jumătate, aș merge pe cărți senzoriale, pentru că sunt foarte utile pentru copii Sunt cărți prin care ei pot să descopere diverse texturi.”, a povestit Ruxandra Luca.

ce sa te joci cu copilul

Ce să te joci cu copilul

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum înveți copiii despre faptele bune

Gătitul poate fi o activitate extrem de plăcută, în care cel mic să învețe să fie responsabil, dar să simtă și experiența unui joc alături de părinte. Pe parcursul procesului, părintele trebuie să explice fiecare pas. De asemenea, gătitul poate reprezenta o formă mult mai eficientă de a îi învăța pe cei mici denumirile pentru fructe, legume și alte ingrediente din bucătărie.Citește și:

Cum putem crește imunitatea copiilor ca să nu mai răcească des. Sfaturi pentru părinți

Cum trebuie să se joace mamele cu cei mici? Sistemul de recompense trebuie să fie prezent

ego.ro Tendințe în machiaj pentru toamna 2023. Culori și trenduri care fac furori

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro ”A venit cu o piedică de mort acasă” Noi detalii șocante ies la iveală despre mariajul dintre Oana Zăvoranu și Alex Ashraf

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Prognoza meteo ANM pentru ziua de duminică, 1 octombrie 2023, în țară: Vremea se va răci ușor și va ploua în anumite zone ale țării

stirilekanald.ro O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au fost condamnați pentru moartea nou-născutului


Cookies