A fi părinte este un lucru absolut deosebit, dar în același timp foarte obositor, mai ales în momentele în care trebuie să îi adormi pe cei mici. Există foarte multe metode pentru a-i adormi ușor, iar ulterior să reușești să ai un somn liniștit.
In articol:
Un lucru destul de important este că trebuie să abordezi un comportament diferit față de cel mic și să te apropii de nevoile lui, iar pe ale tale să le pui pe locul doi, deoarece ești adultul și tu reușești să îți controlezi reacțiile singur, spre deosebire de cel mic.
Citeste si: Cum scurtează o relație certurile din cuplu. ,,Nu tratezi cu empatie”
Cum să adormi rapid un bebeluș.
Citeste si: La ce risc expunem copiii dacă îi sărutăm pe gură
Cum să adormi rapid un bebeluș
Dacă vei ști ce fel de comportament să abordezi, vei deveni foarte bună, în ceea ce privește problemele copilului t ău și vei reuși să răspunzi cum trebuie la necesitățile sale.
În foarte multe dintre cazuri, bebelușii nu pot face diferența dintre noapte și zi, așa că vor avea nevoie de timp pentru a învăța acest lucru. Dacă îi vei oferi bebelușului tău înțelegere, în momentul în care este mic, atunci când va crește va avea o relație foarte strânsă cu tine.
Ruxandra Luca, specialist în parenting, a menționat în cadrul unei emisiuni TV, mai multe sfaturi utile pentru un somn liniștit al bebelușului. Ea a spus că este vorba despre un cumul de factori și că până la două luni nu avem foarte mari șanse să stricăm somnul celor mici, dar după două luni încep anumite obiceiuri de somn.
,,Niște trucuri pentru un somn liniștit a bebelușului avem astăzi, dar înainte de asta as vrea sa înțelegem ca nu inseamna ca de maine ce va spun eu acum, ce va spune specialistul, de mâine daca le aplicam gata, doarme bebelusul toată noaptea. E vorba de fapt de un cumul de factori, si ceea ce o sa vedem imediat este o completare a ceea ce am învățat la rubricile de parenting. Pana la doua luni nu avem foarte mari sanse sa stricam somnul copiilor noștri, după doua luni încep sa se formeze obiceiurile astea de somn si atunci trebuie sa avem mare grija. Înțeleg ca e bine sa doarmă pe o suprafata separata, asta din prima clipa si sunt pătuțurile pe care le poti pui lângă patul mare, dar nu doarme in pat cu tine si au o salteluța speciala, care le face foarte bine la spate si care le face foarte bine la spate si unde se odihnesc mai bine, si daca îl alăptezi iti e usor, pentru ca este langa tine, si îl si vezi toată noaptea, il mirosi, il simti, il auzi. Pana pe la 4 luni, când începe el sa se rotească este bine sa fie in acest patut”, a spus Ruxandra Luca.
Citeste si: Lucruri pentru care nicio mama nu ar trebui sa-si ceara scuze vreodata
Cum să adormi rapid un bebeluș.
Citeste si: 5 motive pentru a spune NU în viața de zi cu zi!
Citeste si: Cutremure în România! Anunțul momentului după cutremurul devastator din Turcia- stirilekanald.ro
Relația dintre bebeluș și mamă
Un bebeluș va avea mereu nevoie de atenție de la mama lui, iar dacă aceasta îi oferă calmitate și iubire, în primele luni de viață, cel mic va fi foarte legat de ea și atunci când se va face mare și va găsi în aceasta un sprijin.
Este foarte important modul pe care alegi să îl abordezi cu bebelușul tău. Trebuie să fii calmă, cu toate că în unele momente este obositor și ți-ai dori doar să te odihnești, aceste momente sunt unice, iar pe parcursul vieții, nu vei regreta niciun moment din cele pe care le-ai trăit, când copilul tău era bebeluș.
Citeste si: Părinții toxici. Cum acționează aceștia?
Cum să adormi rapid un bebeluș.
Citeste si: De ce al doilea copil este mai rebel si mai neascultator fata de primul