Ramona Dumitrescu a explicat cum pregătește plăcinta cu mere.
Ramona Dumitrescu, cunoscuta voce de radio, încântă pe toți ascultătorii atunci când se aude pe frecvențe și duce zâmbetul ei dincolo de ceea ce poate fi transmis prin microfon. Atunci când nu este implicată în proiecte sau când nu alege articole vestimentare elegante, Ramona gătește cu drag, în bucătăria ei, preparate delicioase care pot fi încercate și de toți cei care o urmăresc și explică, pas cu pas, cum reușește să ajungă la rezultatul dorit.
Cum pregătește Ramona Dumitrescu plăcinta cu mere?
De această dată, Ramona Dumitrescu a pregătit o plăcintă cu mere și a explicat toate ingredientele, dar și cantitățile folosite, care sunt importante și ele. Începe prin a face umplutura, după ce călește merele, adaugă condimentele necesare, ulterior lasă la răcit și face aluatul. Când aluatul este și el gata, compoziția, de asemenea, împarte aluatul în foi și rulează plăcintele, care vor sta la cuptor timp de 40 de minute.
Ingrediente umplutură:
- 2,5 kg de mere- dacă vreți plăcintă grăsană
- 50g zahar brun/îndulcitor
- Scorțișoară, cardamom, nucșoară
- Ingrediente aluat:
- 700g făină
- 250g unt (eu am folosit din cocos)
- 100g zahăr pudră
- 200g smântână (am pus alternativa din caju)
- 10g praf de copt
- 2 oua
- 1 praf de sare.
„Se spală bine merele și se dau pe râzătoare. Puteți să păstrați coaja sau ba- mie îmi plac cu coajă. Se storc merele și se pun într-o cratiță încălzită împreună cu zahărul. După ce se călesc vreo 10 minute, le luam de pe foc și adaugăm scorțișoara, cardamomul și nucșoara- la plăcerea ochiului și a sufletului. Se lasă să se răcească, iar intre timp facem aluatul. Amestecam inițial untul cu zaharul pudră, ouăle și smântâna. Adăugăm făina, praful de copt și sarea și frământăm până obținem un aluat fix: moale, dar nelipicios. Aluatul se împarte în doua și se întinde cu făcălețul. Se așează prima ‘foaie’ în tavă, adăugăm umplutura- pe care o nivelăm cât mai uniform. Punem și cealaltă foaie și băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru vreo 40 de minute. Eu am mai făcut și niște caramel sărat din zahar brun. A ieșit oleacă prea brun, presupun că este din cauza faptului că am folosit alternative vegane, dar gustul a fost genial. Pentru crisp am plusat cu niște nuci pecan- așa îmi făcea și bunica-mea la Tg-Jiu. Cam atât.", a povestit Ramona Dumitrescu.