Cum ne sabotăm dragostea în relații. 7 motive pentru care majoritatea relațiilor eșuează

Cum ne sabotăm dragostea în relații. 7 motive pentru care majoritatea relațiilor eșuează
Cum ne sabotăm dragostea în relații

Află din rândurile de mai jos care sunt motivele pentru care marea majoritate a relațiilor nu funcționează!

În zilele noastre, multe cupluri își sabotează fericirea și dragostea fără să își dea seama, din cauza comportamentelor pe care le au din pricina experiențelor dureroase din trecut. De multe ori, oamenii acționează sub o formă de autoapărare în relații. Află din rândurile următoare cum reușesc cuplurile să își saboteze dragostea în relații!

7 motive pentru care majoritatea relațiilor eșuează

Cum ne sabotăm dragostea în relații[Sursa foto: freepik]

Rușinea

Din nefericire, mulți oameni se simt nevrednici de conexiune și de iubire. Astfel, ideile bazate pe rușine, precum sentimentul că aceștia nu merită lucruri bune, fericire și dragoste, pot bloca dorințele lor și pot împinge dragostea departe de ei.

Stima de stimă scăzută și autocritica

De asemenea, rușinea provoacă și apariția unui critic interior sever în cuplu, iar partenerul nu doar că se judecă pe el înșiși, ci și pe celălalt.

Această anxietate subliniază convingerea că sunt mereu evaluați și criticați de cei din jur. Aceștia se tem atât de mult că nu sunt iubiți încât fac presupuneri greșite, filtrează feedback-ul pozitiv și interpretează greșit situațiile pentru a întări autocritica și frica de respingere

Sentimentul de vinovăție

Cum ne sabotăm dragostea în relații[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Sentimentul de vinovăție apărut în relația de cuplu este, de fapt, furia îndreptată împotriva propriei persoane. Vinovăția poate face partenerul de viață să se simtă neîndreptățit să aibă succes, să fie fericit și iubit. De altfel, în relații, vinovăția poate bloca intimitatea. Mulți parteneri ajung să evite apropierea și anumite subiecte pentru a ascunde ceea ce le este teamă sau rușine să dezvăluie, din frică de respingere și abandon.

Perfecționismul

Atunci când un partener se simte inutil, acesta încearcă să compenseze prin perfecționism, adică prin încercarea compulsivă de a atinge standarde nerealiste și așteptări. Perfecționismul este imposibil și duce la anxietate, teama de eșec, iritabilitate și nefericire. Obsesia de a fi perfect le distorsionează valoarea și îi face să se concentreze asupra lucrurilor negative. Căutând mereu defecte, ei nu sunt în stare să se bucure și să aprecieze propriile calități și realizări.

Compararea

Cum ne sabotăm dragostea în relații[Sursa foto: freepik]

Mai mult decât atât, rușinea determină unii parteneri să se compare mereu cu alții. În loc să își recunoască propria valoare, verifică dacă o duc mai bine sau mai rău decât ceilalți. Sentimentul de superioritate este o apărare împotriva rușinii, iar invidia provine din sentimentul că nu sunt destul de buni. Astfel, dacă aceștia compară într-un mod negativ partenerul și relația lor cu altele, ajung să fie nemulțumiți.

Citește și: Apar modificări la noua lege a pensiilor care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024: Pensionarii români stabiliți în străinătate vor trebui să trimită certificatul de viață semestrial- kanald.ro

Citește și: A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia- stirilekanald.ro

Lipsa de încredere

De cele mai multe ori, persoanele dependente emoțional au o relație disfuncțională cu încrederea. Unele sunt prea încrezătoare, lucru care duce la dezamăgire și trădare, în timp ce altele construiesc ziduri de neîncredere pentru a împiedica dragostea să intre. Unii parteneri spun că au încredere în cineva până când li se dă un motiv să nu o mai facă, în timp ce alții care au fost răniți se așteaptă să fie răniți din nou. Aceștia se tem de respingere și abandon și se așteaptă la ce este mai rău, sunt suspicioși și își imaginează lucruri care nu sunt adevărate despre partenerul lor, iar acest lucru poate fi greu de demontat.

Lipsa de integritate

Cum ne sabotăm dragostea în relații[Sursa foto: freepik]

Atunci când unul dintre parteneri își sacrifică propriile valori pentru a ne adapta persoanei iubite, o fac pentru a menține relația din frica de abandon. Astfel, atunci când comportamentul lor nu este în concordanță cu standardele celuilalt, simt vinovăție sau rușine, ceea ce erodează stima de sine și autoîncrederea. Cu toate astea, din păcate, renunțând la propria persoană de dragul celuilalt, partenerii își pun în pericol relația pe care încearcă să o protejeze.Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Încredere și angajament: de ce are nevoie fiecare relație fericită?

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Câți bani face, de fapt, Selly și cum a pierdut 100.000 euro în afaceri: ”Din greșeli înveți”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Meserii căutate fără Bac. Ce joburi poți face, în 2024, dacă nu ai luat diploma de Bacalaureat

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies