Cum îți dai seama dacă ai coronavirus? Este vorba despre cel mai frecvent și ciudat simptom


Ei bine, cel mai frecvent și ciudat simptom de coronavirus descoperit până acum ar putea să îți dea de veste că ești infectat, chiar și în lipsa altor semne de boală.


In articol:

La nivel global, toți cercetătorii și specialiștii sunt în gardă, de la apariția primelor cazuri de coronavirus. Aceștia încearcă să depisteze cele mai comune semne de boală, dar și modalități cât mai simpliste prin care să îți dai seama că ești infectat cu COVID-19.

Citeste si: Specialiștii au făcut anunțul: dacă ne protejăm de coronavirus, ne protejăm de multe alte boli. Emilian Imbri: „S-ar putea ca gripa...”

 Dacă printre cele mai comune simptome ale coronavirusului sunt febra, pierderea mirosului și/sau a gustului și tusea seacă, o descoperire de ultim moment poate schimba tot ce știam despre coronavirus până acum.

S-a descoperit un nou simptom de coronavirus! Așa îți dai seama dacă ești infectat

Astfel, pe lângă simptomele menționate anterior, specialiștii au descoperit un nou semn de boală, care este destul de des întâlnit la oamenii de toate vârstele, chiar dacă nu suferă de coronavirus: este vorba despre sughiț. Medicii au dezvăluit că deși are o incidență destul de mare și în cazul persoanelor care nu au fost infectate cu COVID-19, dacă sughițul persistă trebuie să ne prezentăm de urgență la medic.

Citeste si: Robert Negoiță anunță că are coronavirus

Simptome coronavirus.
Așa îți dai seama dacă ai coronavirus. Iată cel mai nou și frecvent simptom.[Sursa foto: PixaBay]

După ce doi pacienți au ajuns la spital din cauza crizelor de sughiț, medicii au decis să le facă o serie de teste și analize, printre care și cele pentru coronavirus, unde ambii bărbați au fost depistați pozitiv. În afară de crizele de sughiț, medicii au declarat că aceștia nu mai aveau niciun alt simptom care putea fi asociat cu boala.

Unul dintre specialiști a declarat că primul pacient depistat cu noul coronavirus în urma crizelor de sughiț avea nivelul de sodiu din sânge extrem de scăzut, fapt ce ar fi putut duce la sughițul excesiv. De altfel, COVID-19 afectează și tractul gastro-intestinal printre altele, așa că este afectat și nervul care controlează diafragma, acest aspect putând să ducă la sughiț.

Citeste si: Trei noi simptome ale Covid-19! Specialiștii au făcut anunțul


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, despre epidemia de coronavirus: „Nici măcar nu am văzut ce e mai rău!”

Veste tristă! Ce s-a întâmplat cu marea actriță Carmen Tănase!

Se închid hotelurile de la mare! Când intră în vigoare noua decizie?

Alexandru Rafila, despre primii români care vor primi vaccinul împotriva Covid-19

Ce se întâmplă pe litoralul românesc? Nelu Tătaru, avertisment de ultimă oră: „Am văzut nereguli!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Concurs

MANGO: Cu ce îl poți mânca?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri