Cum îți conturezi fața din machiaj. ”Niciodată nu vom lucra cu texturi cremoase folosindu-ne de pensule din păr natural.”


Conturarea feței este crearea de umbre în anumite zone ale tenului, cu ajutorul unor produse de machiaj puțin mai închise decât culoarea acestuia.


In articol:

Machiajul a devenit foarte important în zilele noastre, oamenii mereu căutând acele produse și tehnici care să ascundă imperfecțiunile, și să scoată în evidență anumite trăsături.

În cadrul unei emisiuni, make up artistul Alex Abagiu vorbește despre conturarea feței prin machiaj, pas cu pas.

Pentru început, conturarea feței se face cu ajutorul unui stick de fond de ten, cu o culoare mult mai închisă decât nuanța propriu zisă. Secretul este ca tonul și subtonul fondului de ten aplicat să fie identic.

“O să încep cu niște stick-uri, culoarea pe care am ales-o nu este culoarea tenului, tocmai pentru că încep cu o culoare mai închisă, pe care o voi folosi în contextul conturării, și mișcările sunt foarte simple.

Îți întinzi produsul pe față pe toată suprafața tenului cu o culoare închisă. Singurul Secret pe care să-l ai în acest context este tonul și sub tonul fondului de ten pe care-l folosești identic. Combinația dintre cele două trebuie să dea de fapt culoarea pielii tale.”, a spus Alex Abagiu.

Cum îți conturezi fața din machiaj

[Sursa foto: unsplash]

Pensulele potrivite pentru conturarea feței

Calitatea unui machiaj constă, pe lângă produsele potrivite tenului, și în calitatea instrumentelor de aplicare.

Exista, evident, o varietate mare de tipuri de pensule, însă este recomandat să se folosească o pensulă artificială pentru produsele cu texturi cremoase. O greșeală pe care multe persoane o fac este aplicarea corectă a fondului de ten, însă, conturul rămâne închis la culoare.

Citeste si: Cum mărești buzele din machiaj. ”Obligatoriu creioane mate, și foarte bine ascuțite.”

Cum îți conturezi fața din machiaj

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum machiezi corect sprâncenele. ,,Mișcarea trebuie să fie întotdeauna de desenere”

“Este vorba despre o pensulă artificială. Niciodată nu vom lucra cu texturi cremoase folosindu-ne de pensule din păr natural. Foarte important în această tehnică specificată este să ne concentrăm în special pe conturul fetei. În conturarea clasică, cea în care folosim culori super închise, super deschise, majoritatea oamenilor fac o greșeală enormă: își aplică perfect fondul de ten, însă conturul rămâne unul foarte închis, deoarece le este frică să nu își strice baza pe care deja au aplicat-o pe față.” a specificatul Alex.

Cum ne putem da seama că exagerăm cu conturarea feței

Totodată, Alex Abagiu a vorbit în emisiune despre cum ar trebui să ne dăm seama că exagerăm cu conturarea feței, cu produsul și cu aplicarea acestuia. Înainte de conturare este foarte important să existe deja o rutină de îngrijire potrivită, care ajută produsele să se așeze cât mai uniform și frumos pe față.

“În momentul în care te uiți în oglindă și arăți ca un indian, crede-mă că ești în mare pericol. Un pericol de a destabiliza toți pașii pe care i-ai făcut până acum, deoarece pentru un machiaj reușit ai nevoie de rutină de îngrijire adecvată, ai nevoie de toate bazele posibile. Foarte multe mișcări trebuie să fie de întindere și circulare, Și asta înseamnă că orice aș avea pe suprafața tenului eu demachiez, e o simplă chimie: o textură cremoasă, se demachiază cu altă textură cremoasă. Scopul nostru este să nu folosim foarte mult produs de pregătire. În felul acesta rezultatul va fi unul foarte natural.”, a mai specificat el.

Citeste si: Cum să folosești tușul de ochi ca un expert. ,,Mă asigur că desenul meu este unul coerent”

Cum îți conturezi fața din machiaj

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce trucuri poți folosi pentru a acoperi cearcănele. ,,Pot apărea din cauza lipsei somnului”

Mai mult decât atât, un pas important este să se cunoască de dinainte culoarea subtonului. Conturarea nasului nu trebuie făcut dacă nu este necesar, el având automat culori mai închise pe pantele nazale.

”Sub tonurile sunt de trei feluri: unul cald, unul rece, și unul neutru, la mijloc. Sunt multe persoane care caută să-și contureze și să își micșoreze nasul, însă este o culoare automată nasului pentru că pe pantele nazale sunt culori mai închise. Acum lucrez cu culoarea deschisă pe zona centrală, și cu culoarea medie pe care o creez pe zona pomeților, și zona cearcănelor.” a spus make up artistul.

Alegerea corectă a fardului de obraz

Fardul de obraji nu face parte din conturul feței, însă, face parte din baza de machiaj, fiind un produs foarte versatil. Pentru că bazele de machiaj sunt cremoase, este important să se folosească și un fard de obraji la fel de cremos. Acesta se aplică pe o bază care nu a fost încă fixată pe suprafața tenului. 

“Când lucrez cu culori cremoase, te sfătuiesc să încerci farduri de obraji cremoase. Fardul de obraz se aplică pe o bază instabilă, adică o bază care nu a fost încă fixată pe suprafața tenului, pentru că fardul de obraji va fi unul foarte ușor. Pentru fetele tinere fardul de obraz este printre cele mai recomandate produse, pentru că este un produs versatil. Este genul de produs pe care îl poți folosi pe buze, pe ochi, pe puntea nasului și pe pomeți, în două triunghiuri inversate, și îți dă un aspect fresh.”, a spus Alex Abagiu, despre fardul de obraji.

Citeste si: Cum să faci o schimbare de look în 4 pași simpli

Citeste si: Cum aplicăm corect anticearcănul. „Mergem pe teoria complementarității."

În final, Alex Abagiu a vorbit despre faptul că a folosit un burețel uscat pentru produsele cremoase, pentru a absorbi grăsimea pusă de fondul de ten. Acest lucru va oferi un look  extrem de natural și fresh.
“Pentru bază se folosește întotdeauna un burețel uscat, pentru că tu absorbi în continuare textura buretelui din grăsimea pusă pe față de fondul de ten. Și așa vei obține din nou un efect mult mai natural. Apa din burete respinge către piele grăsimea, așadar, dacă buretele era umed, toată baza ar fi încărcată de grăsime.” a încheiat el.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum mărești buzele din machiaj. ”Obligatoriu creioane mate și foarte bine ascuțite.”

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum machiezi corect sprâncenele. ,,Mișcarea trebuie să fie întotdeauna de desenere”

Cum să folosești tușul de ochi ca un expert. ,,Mă asigur că desenul meu este unul coerent”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri