Cum ingrijim orhideele: cele mai bune sfaturi


Nu exista doamnă sau domnișoară care să nu iubească fenomenalele orhidee. De la simpla floare din ghiveci, la faimoasele aranjamente florale


In articol:

Nu exista doamnă sau domnișoară care să nu iubească fenomenalele orhidee.

De la simpla floare din ghiveci, la faimoasele aranjamente florale superb decorate din florării, orhideele rămân preferatele româncelor.  

Și pe bună dreptate! Pentru iubitoarele de flori, orhideele reprezintă sublimul în materie de plante decorative de interior, atât prin ușurința îngrijirii acestora, cât și pentru diversitatea impresionantă a formelor, mărimii și culorilor.

Cum ingrijim orhideele: cele mai bune sfaturi

Cum ingrijim orhideele: cele mai bune sfaturi

[Sursa foto: PixaBay]

Cu un număr foarte mare de genuri, orhideele reprezintă, fără îndoială, cea mai numeroasă grupă de plante floricole.

Diversitatea mare a acestora le face ușor de integrat în orice decor, de la dormitor până la sufragerie ori balcon, acestea fiind perfecte pe post de cadouri, cât și în aranjamente florale pentru nunți și botezuri.

Coloritul lor amplu se potrivește în orice ambient și pot fi considerate florile perfecte pentru apartament și semnifică înainte de orice, eleganță și gingășie.

Tipologia orhideelor

Din punct de vedere botanic, specialistul Florin Toma împarte orhideele în 3 categorii, respectiv orhidee epifite, terestre sau litofite.

Orhideele epifite sunt cele mai numeroase şi îşi au originea în zonele tropicale şi subtropicale ale globului, acolo unde se fixează pe scoarța arborilor. Orhideele terestre îşi au originea în zonele temperate din aceste areale geografice. Orhideele litofite au potențialul de a crește în soluri stâncoase, foarte sărace.

Florile orhideelor

Florile orhideelor au o alcătuire specială, aceasta constând din 3 sepale identice cu aspect petaloid, 3 petale, două dintre ele fiind identice, iar ce-a de-a treia total deosebită, având forme, mărimi şi culori dintre cele mai spectaculoase.

Ingrijirea orhideelor

Îngrijirea orhideelor este foarte uşoară. Ciclul orhideelor implică o perioadă de creştere vegetativă activă şi de înflorire şi o perioadă de repaus, în funcţie de specie. Orhideea poate rezista înflorită pană la 3-6 luni fără niciun fel de problemă. Dacă i se acordă îngrijirea necesară, ea poate să rămână înflorită permanent.

Cum ingrijim orhideele: cele mai bune sfaturi

Cum ingrijim orhideele: cele mai bune sfaturi

[Sursa foto: PixaBay]

Temperatura optima pentru orhidee si luminozitatea

Necesitățile orhideelor variază în funcţie de specie, acestea fiind rezultatul condiţiilor de mediu din zonele de origine în care plantele s-au format şi au evoluat. Astfel, în funcţie de specie, necesitățile termice se încadrează în intervalul 16–30 °C ziua şi 12–24 °C noaptea pentru sezonul cald, respectiv 13–26 °C ziua şi 10–20 °C noaptea pentru sezonul rece. În raport cu lumina, majoritatea orhideelor sunt foarte pretențioase și iubitoare de lumina, fără însă ca soarele să bată direct pe ele.

Udarea orhideelor

Când vine vorba de udare, orhideele au pretenții moderate. Apa folosită la udat trebuie să aibă un pH ușor acid (6,0–6,5) și să aibă temperatura mediului ambiant. Pământul în care se plantează orhideele trebuie să fie cât se poate de uşor, bine drenat, întrucât acestea au nevoie de un grad de aerație la nivelul rădăcinilor ridicat.

Pretul orhideelor

Prețul unei orhidee variază intre 10 lei și 100 de lei, în funcție de unitatea comerciala din care este achiziționată, precum și în funcție de sortimentul ales.

Citeste si: Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Citeste si: Ce să pui în apa florilor pentru a rezista mai mult. „Ştiaţi că apa cu clor, luată de la conductă, scurtează viaţa florilor?"

Citeste si: Îngrijirea orhideei după căderea florilor. Care este secretul pentru aceste flori?


Abonează-te pe

Citește și:

Plantele in Feng Shui si beneficiile lor

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Zodiac 27 ianuarie 2023. Află ce zodie este gata să înceapă o nouă relație

Calendar ortodox 27 ianuarie 2023. "Sfinte Părinte Ioan, după vrednicie prăznuieşte Dumnezeiasca ta întoarcere!"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 27 ianuarie 2023. O zodie trebuie să își organizeze viața
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri