Cum faci rujul roşu sa-ți reziste toată noaptea? Ponturi de la cei mai tari specialişti, special pentru tine.
Acum că petrecerile sunt în plin sezon, nu există nicio alegere mai bună decât rujul roșu în ceea ce privește machiajul, însă toate ne confruntăm cu problema rezistenței acestuia.
Fie că se transferă pe bărbie, că se întinde în jurul buzelor sau că ajunge pe dinți, e foarte neplăcut să ți se atragă atenția și să trebuiască să mergi la oglindă din 10 in 10 minute pentru retuș.
În urma unei discuții cu make-up artistul Pati Dubroff( ea o machiază pe Dakota Johnson și, sincer, poartă cele mai frumoase nuanțe de roșu când vine vorba de ruj), am adunat pentru voi câteva sfaturi.
Cum faci rujul roşu sa-ți reziste toată noaptea? Neapărat definim buzele cu un creion de aceeași culoare ca cea a rujului
În primul rând, foarte important este primer-ul. “Pregătirea buzelor cu un balsam este foarte importantă, dar trebuie realizată cu ceva timp înainte”, declară Patti pentru echipa Vogue.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Cum să te inspiri din machiajul vedetelor de la Hollywood pentru sărbători
Astfel, balsamul trebuie lăsat pe buze pentru a le hidrata, înainte de a aplica orice culoare, nu doar roșu. Dacă în continuare aveți buzele uscate, puteți folosi un produs exfoliant special destinat acestei zone, sau puteți îndepărta pielea moartă cu ajutorul unei periuțe de dinți nu foarte abrazivă.
Apoi, după ce buzele sunt curate și am șters și balsamul, “aplică puțină culoare ca bază, direct din recipient, pe centrul buzei, apoi întinzi cu ajutorul unui deget pe toată suprafața buzelor”, spune make-up artistul.
Ulterior, pentru a fixa culoarea, definim buzele cu un creion de aceeași culoare ca cea a rujului.Cum faci rujul roşu sa-ți reziste toată noaptea? La final, adăugăm un strat subțire de pudră translucentă pe marginea buzelor
După acești pași, aplicăm încă un strat de ruj și tapotăm ușor cu un șervețel pentru a elimina excesul. Pentru o rezistență îndelungată, se recomandă repetarea acestui pas de câteva ori, astfel încât să ne asigurăm că pigmentul este presat în piele.
Citeste si: Cea mai tânără milionară din lume și afacerea ei
La final, aplicăm (cu ajutorul unei pensule de mici dimensiuni, cu păr des), un strat subțire de pudră translucentă pe marginea buzelor. Astfel, ne asigurăm că rujul va fi bine delimitat de pielea din jurul buzelor și nu se poate întinde, mai ales în cazul bărbiei (care prezintă deseori exces de sebum și favorizează transferul culorii pe piele).