Cum faci o cameră să pară mai mare folosind corect lumina


Cum faci o cameră să pară mai mare folosind corect lumina

Amenajarea locuinței este o adevărată provocare, iar când vine vorba de un spațiu mic sarcina este cu atât mai dificilă.


In articol:

Ca să creezi o ambianță perfectă într-o cameră de proporții reduse, ți-ar fi de mare ajutor arsenalul de

trucuri al unui decorator experimentat.

Îți spunem un secret: una dintre cele mai eficiente strategii în designul interior este cea bazată pe folosirea unor corpuri de iluminat adecvate. Vom vorbi în cele ce urmează despre modul în care iluminatul corect face o încăpere să pară mai spațioasă.

Nu te baza pe o singură sursă de lumină

Într-o încăpere mică ar trebui să folosești corpuri de iluminat pe diferite niveluri pentru a fi iluminată în mod uniform.

Dacă optezi pentru o singură sursă, pe tavan, lumina se va concentra doar pe centrul camerei, ceea ce o va face să pară chiar mai mică decât este în realitate.

Plasarea corectă a unor astfel de obiecte nu numai că sporește senzația de spațiu, ci și dezvăluie mai bine particularitățile arhitecturale ale camerei. Alege, așadar, pe lângă lustră, și câteva lampadare pentru colțurile camerei (pereții vor reflecta mai bine lumina) și veioze acolo unde iluminatul este necesar pentru diferite activități.

Reglează intensitatea

Într-o cameră de dimensiuni reduse trebuie să acorzi o atenție deosebită intensității luminilor folosite. Adăugarea mai multor LED-uri puternice într-o încăpere mică, cu pereți albi, s-ar putea să nu fie o alegere potrivită pentru utilizarea de zi cu zi.

Pentru a menține camera confortabilă, reglează intensitatea tuturor corpurilor de iluminat. Ideal ar fi să montezi un variator de tensiune pentru lumină, dar ai grijă să fie compatibil cu tipurile de bec folosite.

Folosește lumina naturală

Dacă ai puțin spațiu la dispoziție, însă ferestre mari cu o priveliște frumoasă, nu le acoperi cu jaluzele opace, ci cu perdele și draperii cât mai transparente, pe care le poți ține trase pentru a permite luminii să pătrundă în cameră.

În cazul în care ferestrele nu se deschid către o panoramă frumoasă, așază câteva ghivece cu flori lângă fereastră și creează un punct de interes cu ajutorul unor draperii cu design elegant.

Oferă vizibilitate podelei

O caracteristică atrăgătoare a unei camere mici este expunerea podelei. Folosește-te de iluminatul natural și artificial pentru a scoate în evidență pardoseala. Aceasta va crea impresia că există mai mult spațiu în încăpere, mai ales dacă are o culoare deschisă.

Optează pentru mobilier cu picioare înalte care să dezvăluie cât mai mult din podea și încearcă să nu acoperi întreaga suprafață cu un covor mare.

Utilizează oglinzi

Oglinzile sunt un aliat de nădejde în decorarea unei încăperi nu foarte generoase. Plasează o oglindă mare pe peretele opus ferestrei, pentru a reflecta cât mai multă lumină naturală, sau încadrează un grupaj de oglinzi decorative cu două aplice de perete.

Adaugă lămpi de perete

Lămpile de perete oferă mai multă lumină decât cele de podea, deoarece sunt orientate către centrul încăperii, nu către podea, tavan sau suprafața unei noptiere. De asemenea, utilizarea unor astfel de accesorii îmbunătățește designul arhitectural al camerei, adăugându-i farmec și dimensiune.

Încearcă tipuri diferite de lumini

O modalitate de a modifica vizual spațiul este folosirea luminii calde sau reci, direcționate ori nedirecționate. Corpurile de iluminat afectează modul în care se vor comporta luminile. Un bec cu lumină neutră strălucind printr-un abajur în nuanță galbenă va produce o lumină caldă.

Iluminatul cald oferă o atmosferă plăcută într-o cameră mică, dar s-ar putea să nu fie potrivit pentru studiu. Lumina rece, în schimb, este ideală atunci când vrei să te concentrezi și să fii productiv.

Deseori, o abordare eficientă a amenajării unei camere mici poate remedia neajunsul suprafeței modeste de care dispui. Iluminatul corespunzător este una dintre cele mai bune soluții pentru a oferi unei camere iluzia de spațiu extins. Acesta nu numai că împrospătează atmosfera, ci adaugă încăperii un aer cald și primitor.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum s-a cunoscut Bogdan Mocanu cu iubita lui? ”Am văzut-o pe..."

A MURIT singur în casă! Oana Lis este devastată!

Piept de rață după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Maria de la Puterea Dragostei a plâns în hohote din cauza afirmațiilor lui Cristian Marinescu: "A fost relație cu beneficii!"

Ana Porgras de la Survivor România, dată de gol de sora ei, Georgiana: "O noapte cu Zanni!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Obiceiuri sănătoase pe care poți să le adopți cu ușurință atunci când îți petreci timpul în fața ecranului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri