Cum aplicăm corect anticearcănul. „Mergem pe teoria complementarității."


Află din rândurile următoare cum să îți aplici corect anticearcănul și care sunt cele mai întâlnite greșeli pe care le facem atunci în modul de aplicare.


In articol:

În cadrul emisiunii Teo Show difuzată pe Kanal D, Teo Trandafir l-a avut invitat în platou pe cunoscutul makeup artist, Alex Abagiu care ne-a dezvăluit care sunt principalele greșeli pe care le facem atunci

când aplicăm anticearcănul și ce ar trebui să facem pentru un machiaj ca la salon.

Cu toții ne dorim să avem o înfățișare de invidiat. Pentru că nu există ten fără mici imperfecțiuni, apelăm adesea la produse de make-up menite să ascundă micile imperfecțiuni și să ne ofere un ten neted și strălucitor. Există anumite tehnici de machiaj care ne fac să avem parte de efectul wow pe care ni-l dorim.

Din păcate, nu toată lumea le cunoaște și majoritatea persoanelor aplică produsele de machiaj în mod greșit. Acest lucru ne face să nu avem parte de efectul pe care-l așteptăm și mai mult decât atât, ne poate chiar evidenția imperfecțiunile în loc să le ascundă.

Alex Abagiu, make-up artist profesional cu o experiență de peste 23 de ani în modă și frumusețe ne-a dezvăluit secretele unui make-up de succes.

Care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgem pentru a scăpa de cearcăne

Persoanele care se confruntă cu cearcănele, fie ele doar de culoare sau și de grosime trebuie să aibă în vedere anumiți pași pe care trebuie să-i respecte pentru a avea un machiaj reușit, fără cearcăne și cât se poate de natural.

1. Pregătim cearcănele

Citește si: Reguli pentru îngrijirea tenului. „Este foarte important ca o dată pe lună să îți faci un tratament profesional”

Cum aplicăm corect anticearcănul

Înainte să aplicăm produs trebuie să pregătim zona cearcănelor cu ajutorul unui primer. În caz contrat, anticearcănul riscă să se strângă și să rămână nefixat în adâncimea ridului.

Super important ca atunci când ne pregătim cearcănele să folosim un primer. Folosim un primer hidratant, un produs care să-ți hidrateze zona și în egală măsură să-ți fixeze produsul de machiaj. Altfel, tot anticearcănul riscă să se strângă în micro-riduri și să rămână nefixat fix în adâncimea ridului .”, spune Abagiu.

2. Aplicăm un corector de culoare

Citește si: Măști cu miere pentru ten și păr. Cele mai eficiente rețete pentru rutina ta de înfrumusețare

Cum aplicăm corect anticearcănul

Înainte să aplicăm anticearcănul este important să folosim un corector de culoare. Astfel, vom corecta cromatic culoarea cearcănelor și vom beneficia de un aspect cât mai natural.

Alex Abagiu ne-a dezvăluit și care sunt principalele greșeli atunci când aplicăm corectorul de culoare și de ce trebuie să ținem cont pentru a avea parte de rezultatul dorit „ Mergem pe teoria complementarității. Adică tot ce înseamnă roșu se va corecta cu verde, tot ce înseamnă albastru se va corecta cu portocaliu. Nu întindem cu degetele. Este cea mai mare greșeală. De cele mai multe ori ne-am spălat în prealabil cu apă pe mâini, iar apa ne contaminează mâinile cu un Ph mult prea mare față de Ph-ul pielii noastre. Atingerea anticearcănului cu degetele nu face decât să îți schimbe Ph-ul zonei respective, adică să îți deschidă sau să-ți închidă culoarea anticearcănului.  Pentru cearcăne vom folosi un burețel mic cu formă specială cu care estompăm pur și simplu corectorul de culoare pentru această zonă. ”, a explicat make-up artistul.

3. Aplicăm anticearcănului

Citește si: Cum aplicăm corect fondul de ten

Cum aplicăm corect anticearcănul

După ce am pregătit zona și am corectat-o cromatic putem să aplicăm în sfârșit anticearcănul. Este foarte important ca atunci când aplicăm anticearcănul să nu ne ducem către colțul extern al ochiului și să-l plasăm doar acolo unde este nevoie. De asemenea, anticearcănul se va aplica prin mișcări de tapotare cu un burețel uscat.

4. Fixăm cu o pudră colorată

Citește si: Cum să arăți mereu bine fără prea mult efort. Sfaturi pentru un aspect impecabil 24/7

Cum aplicăm corect anticearcănul

După ce am aplicat și anticearcănul, trebuie să-l fixăm cu ajutorul unei pudre colorate. Mare atenție ca în momentul în care alegeți pudra, aceasta să fie neapărat una colorată și cât mai apropiată de culoarea tenului. Aplicarea pudrei se realizează cu ajutorul unei pensule mici pe care trebuie să o scuturăm înainte pentru a scoate din ea excesul de produs.

Make-up artistul ne recomandă ca înainte să aplicăm pudra cu pensula să ștergem cu muchia unui burețel surplusul de produs care s-a creat în jurul ochiului. Tot el este cel care ne-a dezvăluit cum să alegem corect dimensiunea pensulei „ Ca să știți dimensiunea pensulei, trebuie să o calculați după dimensiunea degetului mare. Aceea este dimensiunea perfectă pentru a putea intra în colțul intern al ochiului și pentru a putea lucra în toate zonele mai greu accesibile. ”, spune specialistul.

 


Abonează-te pe

Citește și:

3 Idei de machiaj pentru rochie neagră

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum să alegi nuanța ideală de roșu pentru buzele tale. “Rujul niciodată nu-l voi aplica peste contur."

Cum să cureți urmele de farduri de pe haine. 6 trucuri simple cu rezultate imediate

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Capricornul in luna decembrie. Tot ce trebuie sa stii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri