Cum amenajezi un dormitor în stil boho chic


Cum amenajezi un dormitor în stil boho chic

Stilul boho-chic s-a impus în ultimii ani în România, atât în ceea ce priveşte influenta în vestimentaţie, cât şi în designul interior.


In articol:

Boho este o prescurtare de la "bohemian", care în romana se traduce boem. Aşadar, numele lui spune totul: boho chic este un curent care îndeamnă la exprimare liberă, nonconformista, prin intermediul artei.

În amenajarea unui dormitor, se va pune accent pe mobilierul simplu sau vintage şi pe decoraţiuni spectaculoase, care pot fi adevărate piese de artă.

Stilul se poate raporta la anii 70, când moda era invadată de articole folk, gypsy şi vintage, realizate artizanal. Din mixul acestora, rezulta un boho chic adaptat, pentru că nu există de fapt reguli stricte în alcătuire, totul ţine de exprimarea artistică a fiecărui spirit liber, ceea ce înseamnă că va trebui să pară realizat fără efort.

Patul, element cheie şi pata de culoare în dormitor

În alcătuirea unui design boho chic în dormitor, patul este un element cheie. Se utilizează saltele pentru pat cât mai confortabile, iar aşternuturile din bumbac vor fi acoperite de ţesături în mai multe texturi şi culori. Patul va fi obligatoriu din lemn (cu atât mai bine dacă este patinat, cu aspect vintage) şi va fi însoţit de noptiere din aceeaşi esenţă.

Stilul accepta şi chiar pune mare preţ pe influenţele multiculturale: africane, indiene, mexicane, care îndeamnă la veselie, creativitate şi libertate.

Dacă despre saltele s-a spus că vor fi cât se poate de comode, la fel vor trebui să fie şi celelalte elemente şi accesorii. Astfel, pentru rame pat se va opta pentru cele din lemn, iar podelele vor fi şi ele în acelaşi stil.

Ce decoraţiuni sunt potrivite

Pentru că se pune mare accent pe mai multe culori vii în ceea ce priveşte decoraţiunile, pereţii vor trebui vopsiţi în nuanţe deschise, monocromatice, pentru un plus de lumină şi pentru crearea impresiei de spaţiu aerisit.

Dacă în alte stiluri se pune mare preţ pe depozitarea eficientă a tuturor lucrurilor, boho chic îndeamnă la expunerea lor, ca element de acceptare a personalităţii şi a exprimării.

Obiectele şi accesoriile de decor vor fi obligatoriu unele originale, nonconformiste.

Cele mai râvnite sunt tablourile unicat, realizate de artişti tineri sau cele clasice, care surprind peisaje din natură, busturi sau portrete.

Pe lângă acestea, Rame-Pat.ro mai precizează că sunt foarte căutate cuierele, comodele şi lăzile din lemn, peste care se aşază ţesături diverse, care mai de care mai colorate şi mai speciale: eşarfe, cuverturi din lână sau bumbac, perne realizate din mătase. Şi scaunele vechi sau geamantanele vor fi puse în valoare- pot fi recondiţionate şi pictate, astfel încât să se transforme în piese care atrag privirile şi îndeamnă la visare.

În obţinerea unui design original, se va opta totuşi pentru acele piese care să fie în acord cu personalitatea persoanei în cauză. În luarea celor mai bune decizii, pot fi urmărite filme şi documentare despre persoanele care sunt adevărate icoane ale acestui stil, inspirând lumea să fie boho chic, Frida Kahlo sau Vivienne Westwood fiind doar două dintre figurile remarcabile din acest domeniu.


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Scrub natural pentru corp cu zaț de cafea. Cea mai bună rețeta de scrub cu zaț de cafea!

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

CITEȘTE: Scrub cu zahăr pentru corp. Specialiștii îți dau toată detaliile necesare pentru realizarea scrub-ului cu zahăr

CITEȘTE: Exemple de tunsori pentru păr ondulat și fața rotundă

CITEȘTE: Idei de tunsori pentru femei de peste 50 ani

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

DESCOPERĂ: Scrub natural pentru buze senzuale. Cum pregătești acest exfoliant la tine acasă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri