Cum alegi vopseaua de păr potrivită pentru tine


Cum alegi vopseaua de păr potrivită pentru tine

Credeai că a fost dificil să te hotărăști dacă într-adevăr să faci pasul cel mare: să te vopsești?

A fost, însă mai urmează un șir de decizii dificile de luat – mai exact, ce fel de vopsea ți se potrivește, LONCOLOR propune vopseaua de păr fără amoniac din gama LONCOLOR EXPERT Oil Fusion, cu ingrediente benefice pentru păr și nuanțe diverse. Iată aspectele de care trebuie să ții cont atunci când alegi vopseaua de păr și care te vor încuraja să alegi LONCOLOR EXPERT Oil Fusion!

 

1. Cu sau fără amoniac?

Se știe că amoniacul este ingredientul activ al vopselelor de păr. Acesta acționează asupra cuticulelor firului de păr și facilitează pătrunderea culorii în cortex și colorarea generală a părului. Însă tot atât de mult se știe și că amoniacul poate afecta părul și, la anumite persoane, provoca iritații ale ochilor, nasului și gâtului și probleme de respirație.

În prezent, vopselele de păr fără amoniac se evidențiază prin următoarele: au eficiență îndelungată (chiar dacă nu la fel ca vopselele cu amoniac, prin noile formule culoarea rezistă tot mai mult), sunt ideale pentru persoanele cu scalpul și părul sensibil (conțin ingrediente blânde cu părul), au o acoperire ce conferă un aspect natural (inclusiv a firelor albe), asigură protecție, hidratare și strălucire (grație mixului de uleiuri esențiale) și sunt inodore.

2. Permanentă sau semi-permanentă?

Aici, desigur, depinde de rezultatele pe care vrei să le obții. În cazul unei schimbări de look experimentale, poți opta pentru ceva semi-permanent pentru a face un test și, ulterior, poți trece la o vopsea permanentă. Între ele, însă, se află vopseaua permanentă fără amoniac, atât din punct de vedere al intensității culorii, cât și al rezistenței în timp. Este adesea recomandată persoanelor care aleg să se vopsească pentru prima oară.

3. Ce nuanță alegi?

Teoretic poți alege orice culoare dorești. Însă pentru a obține o nuanță perfectă, care să se potrivească cu nuanța tenului și a ochilor, de exemplu, trebuie să ții cont de câteva aspecte. Le prezentăm în continuare:

- culoarea ochilor: pentru ochii albaștri se recomandă nuanțe de blond închis sau roz-roșiatic sau roșcat închis și nu se recomandă blond deschis sau roșcat deschis; pentru ochii verzi se recomandă șaten, blond-roșcat și roșu cupru și nu se recomandă brunet închis, roșcat sau blond platinat; pentru ochii căprui se recomandă diverse variații de blond, șaten și roșcat și nu prea se recomandă culorile tari, extreme;

- nuanța pielii: subtonul pielii poate juca un rol important în acest caz – persoanele cu subtonuri reci trebuie să aleagă nuanțe calde (brunet, șaten, castaniu, roșcat, blond cenușiu) și trebuie să evite culorile deschise (blond galben sau auriu, șaten deschis), iar persoanele cu subtonuri calde au mai multă libertate, însă ideal ar fi să evite blondul platinat sau nuanțele cu reflexii albastre sau cenușii.

- lungimea părului: nu este obligatoriu, însă de obicei părul scurt merge mai bine în nuanțe calde sau extreme, iar părul lung, în nuanțe mai naturale;

- vârstă: nu există legi stricte, desigur, însă de obicei după 40 de ani se recomandă nuanțe asemănătoare culorii naturale a părului, pentru a acoperi mai ușor firele albe.

Vopseaua de păr permanentă fără amoniac LONCOLOR EXPERT Oil Fusion este alegerea ideală, bifând cu succes marea majoritate a aspectelor menționate mai sus. Are o formulă pe bază de ingrediente naturale, precum unt de shea, fosfolipide și ulei de floarea soarelui, plus un mix de uleiuri naturale (măsline, jojoba, migdale și sâmburi de struguri) care se adaugă la amestecul colorant. Iar pentru a răsfăța părul proaspăt vopsit, cutia conține și o mască hidratantă cu ulei de argan, provitamina B5 și cheratină hidrolizată, pentru îngrijirea firului de păr și a culorii.

Lasă-ți sănătatea părului și rezistența culorii pe mâinile echipei LONCOLOR! Alege să îți vopsești părul cu vopseaua fără amoniac din gama LONCOLOR EXPERT Oil Fusion și reinventează-te cu o schimbare de look!


Abonează-te pe

Citește și:

„Să aibă parte de trei generații de boli.” Gheorghe Dincă, blesteme pentru cei care l-au condamnat la închisoare

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

„Am rămas fără”. Larisa Udilă, despre problemele de sănătate

Când se acordă ajutorul de energie și cât va fi. Care sunt pensionarii care beneficiază de acest sprijin

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri