Cum alegi scoica auto potrivită pentru bebelușul tău


Cum alegi scoica auto potrivită pentru bebelușul tău

Scoica auto este primul sistem de transport al nou-născutului, în timpul deplasărilor cu mașina.

Scoica este preferată de cei mai mulți părinți tocmai datorită faptului că oferă protecție și siguranță în timpul călătoriilor, pentru cel mic. Scoicile auto sunt concepute pentru a asigura o poziție anatomică, cu o ușoară curbură a spatelui și margini ridicate pentru o protecție de jur împrejur pentru copil.

Specialiștii recomandă ca un nou-născut să nu petreacă mai mult de 30 de minute în scoică și timpul maxim total petrecut în acest sistem de transport nu ar trebui să depășească 2 ore într-un interval de 24 de ore.

Așadar, țineți cont că în primele luni de viață ale celui mic să faceți doar drumuri scurte și cu pauze frecvente, dacă este cazul. Pe măsură ce bebelușul se dezvoltă, va crește și durata călătoriilor.

Cum se instalează scoica auto

Scoicile auto se pot folosi de la naștere, până când copilul atinge greutatea de 13 kilograme, împărțindu-se în două categorii: scoica pentru grupa de vârstă 0 (de la naștere până la 9 kilograme) și 0+ (de la naștere și până la aproximativ 13 kilograme).

Scoica auto se fixează în mașină doar cu spatele la sensul de mers. Ea poate fi montată pe locul pasagerului din față sau în spate, pe oricare dintre cele trei locuri, în funcție de model. Instalarea se poate face cu ajutorul centurilor autoturismului, prin sistem ISOfix sau pe o bază instalată pe banchetă, pe care se așază scoica. În funcție de producător, pe această bază pe care se instalează inițial scoica se pot instala ulterior celelalte modele de scaune auto, pe măsură ce copilul crește.

Instalarea corectă a scoicii auto este esențială pentru a asigura protecție maximă micului pasager, indiferent de sistemul de prindere de componentele mașinii. Centurile trebuie să fie cuplate mereu și strânse corect. În caz contrat, scoica auto nu își va îndeplini funcția de protecție necesară în timpul oricărei deplasări cu mașina.

Care este mai bună scoică auto

Scoică este primul dintr-un lung șir de sisteme de transport pe care va trebui să îl achiziționezi pentru cel mic.

Nu există un model de scoică auto care să fie cel mai bun, însă există scoici auto care se potrivesc perfect bebelușului tău și stilului de viață pe care îl are întreaga familie. Există scoici auto care se remarcă prin greutate mică, altele sunt mai ușor sau mai greu de instalat, unele scoici fac parte dintr-un sistem modular de transport, altele sunt independente.

Anumite modele vin la pachet cu inserturi detașabile cu ajutorul cărora bebelușul stă aproape culcat. Producătorii recomandă folosirea acestor accesorii în primele luni de viață, atunci când bebelușul are nevoie să stea în poziție orizontală. Le poți folosi însă în funcție de gradul de dezvoltare a bebelușului tău și de nevoile speciale în anumite situații.

 

Scoica pentru copiii NUNA I-SIZE Pipă Icon are cea mai mică greutate pe care un scaun de mașină pentru copii o poate atinge cântărind doar 5.2 kg. Datorită faptului că este atât de ușoară, scoica poate fi purtată peste tot, la cumpărături, atunci când mergeți în restaurant, în vizită, atât în mașină personală, cât și în taxi, datorită opțiunii ușoare de prindere a centurii sau de instalare a bazei.

Scoica auto pentru copii BABYZEN YOYO BY BESAFE se remarcă prin faptul că este ușor de manevrat. Din doar două clicuri, scoică auto BABYZEN YOYO se poate fixă rapid pe cadru, devenind astfel un mijloc de a transporta copilul când mergeți pe stradă. Creat în colaborare cu BeSafe®, scaunul de mașină YOYO a fost gândit pentru a proteja și a transporta bebelușul tău în maximă siguranță.

Scoicile CYBEX GOLD ca Sirona M2 sunt extrem de ușoare, transportul și instalarea fiind o joacă de copii. Acestea oferă mai mult confort pentru părinți și mai multă siguranță pentru copii. În același timp, scaunele auto CYBEX pentru copii din grupa 0+ satisfac toate exigențele în ceea ce privește designul, confortul, funcționalitatea și siguranța.

Scoica auto Joie I-SIZE oferă siguranța necesară bebelușului și este o variantă accesibilă din punct de vedere financiar. Scoica Joie poate fi instalată în mașină cu centură sau prin intermediul bazei aceluiași producător. Este compatibilă cu cadrele de cărucior Joie și certificată pentru zborul cu avionul, fiind astfel potrivită pentru orice călătorie.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cum se scot petele de CAFEA de pe hainele preferate

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE

CITEȘTE: De ce să pui oțet în fierul de călcat

CITEȘTE: Cu ce se curață fierul de călcat de arsură

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

98 MESAJE de SFÂNTUL Nicolae 2021. Surprinde-ți părinţii, iubitul, bunicii, socrii, soţul, profesorii, șefii sau colegii cu un mesaj de 6 decembrie 2021

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri