Cum alegi pantofii cu toc potrivit pentru tine. Care sunt criteriile de alegere


Deși pantofii cu toc pot reprezenta elementul cheie al unei ținute, nu întotdeauna îi alegem așa cum ar trebui.


In articol:

Aflați din rândurile următoare care sunt criteriile cele mai importante după care vă puteți ghida, pentru a alege pantofii cu toc potrivit pentru voi, ținând cont și de evenimentul la care urmează să participați.

 

Cum să alegi  pantofii cu toc potrivit pentru tine

Criteriile importante atunci când vine vorba despre alegerea potrivită a pantofilor cu toc, țin de vârful, înălțimea si grosimea tocului, dar și de talpa, baretele și decupajul pantofilor.

Vârful tocului

Pentru ținutele de seară, un pantof potrivit ar fi cel care are un vârf ascuțit, la un pantof înalt, precum stiletto, pentru că aceștia sunt deosebit de eleganți și foarte chic. În cazul în care doriți să purtați pantofi cu vârf ascuțit pe timp de zi, trebuie să țineți cont ca tocul să fie unul mic, mai ales atunci când vine vorba de o ținută office.

pantofi cu toc inalt

Citeste si: Cum să ambalezi un cadou, alegând opțiuni cât mai ecologice?

Tot pentru ținutele de zi sunt potriviți și pantofii care au un vârf de tip migdală, nefiind nici rotund, dar și nici ascuțit. De obicei, vârful migdală se regăsește la toate tipurile de tocuri: înalte, mici sau medii. Totodată, pantofii care au un vârf rotund sunt asemănați stilului clasic sau casual.

Pentru o încălțăminte de zi, aceștia reprezintă alegerea numai bună, indiferent de dimensiunea tocului. Se poate face și o excepție, iar acești pantofi cu vârf rotund să fie purtați și pe timp de seară, în funcție de materialul acestora.

Există de asemenea și pantofii care sunt de tip open toe (lăsând la vedere toate degetele de la picioare) și peep toe (lăsând să se vadă doar vârful degetului mare de la picior). Acest tip de încălțăminte este potrivită numai pentru ținutele pe timp de zi și noapte, în funcție de modelul și materialul din care este realizat pantoful. Se exclude purtarea acestora în mediul business.

pantofi cu toc gros

Citeste si: Cu ce se asortează fusta lungă. Care sunt cele mai reușite combinații

Înălțimea tocului

Pentru persoanele care sunt  foarte înalte, se recomandă pantofii care au un toc mediu sau înalt, care să aibă între 5-8 cm. Astfel, veți avea un look armonios, proporțional cu înălțimea pe care o aveți. În cazul în care aveți o  înălțime medie, puteți purta pantofi care au un toc mic, mediu sau înalt, însă nu se recomandă cel foarte înalt. Cea mai bună variantă este cea de până în 12 cm. Iar în cazul persoanelor care au o  înălțime mică, se potrivesc mai degrabă pantofii cu toc mic sau mediu, de maxim 8 cm. Astfel, pantofii vor da senzația de înălțime.

Talpa pantofului

Talpa subțire este potrivită atât pentru evenimentele de zi, cât și pentru cele de noapte. Talpa de tip platformă, cea vizibilă sau ascunsă, este potrivită la pantofii care sunt purtați în general pe timp de seară, doar dacă au o dimensiune mai mare de 1,5 cm, iar în cazul în care sunt purtați pe timp de seară, se recomandă să aibă o dimensiune maximă de 1,5 cm. Mai există de asemenea și pantofii cu o talpă de tip wedge, care este potrivită doar pentru încălțămintea de zi.

criterii de selectie pentru pantofii cu toc

Citeste si: Cum ne îmbrăcăm în funcție de zodii. Care este stilul vestimentar pentru fiecare nativ

Grosimea tocului

Dacă doriți să alegeți pantofi care au un  toc subțire, trebuie să știți că aceștia vă vor oferi stabilitate și susținere, fiind potriviți pentru evenimentele care au loc pe timp de seară. Aceștia sunt considerați eleganți, iar în același timp armonioși. În ceea ce privește pantoful care are un toc de o  grosime medie  sau  formă conică, aceștia sunt potriviți pentru ținutele de zi, fiind ușor de purtat.

Iar în cazul celor cu un  toc gros, pot fi purtați atât pe timp de zi, cât și pe timp de seară. De cele mai multe ori, tocul gros este regăsit la pantofii din sezonul rece, oferind stabilitatea și susținerea de care aveți nevoie într-un astfel de anotimp. Pentru a pune în valoare formele persoanelor care au o greutate puțin mai mare a corpului, se recomandă aceste tocuri groase, tocmai pentru a evidenția aceste trăsături într-un mod frumos.

pantofi cu decupaje

Citeste si: Cu ce se asortează hainele în dungi. Care este cea mai reușită combinație vestimentară

Baretele și decupajul pantofilor

Baretele existente la pantofi, ajută foarte mult la susținere, însă sunt nepotrivite atunci când ne dorim să purtăm o ținută de stil office în mediul business, în momentul în care acestea sunt poziționate în spatele gleznei.

În ceea ce privește decupajul pantofilor, pentru persoanele care au un picior îngust și subțire, se recomandă purtarea pantofilor care au modele decupate pe lateral, dar și în vârf. În momentul în care aveți piciorul lat, ar fi mai bine să evitați încălțămintea care are decupaje laterale prea adânci sau totale. În schimb, este recomandat pantoful clasic care are un decupaj adânc în vârf, pentru a părea că piciorul este mai lung și nu mai lat.

pantofi cu talpa comoda

Citeste si: Cine a inventat pantofii cu toc. Erau purtați de femei, dar și de bărbați


Abonează-te pe

Citește și:

Cine a inventat pantofii cu toc. Primul designer care a produs pantofii cu toc stiletto a fost Roger Vivier

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

Cât costa hainele lui Volodimir Zelenski? Președintele Ucrainei plătește sume incredibile pentru ținutele de război

Cu ce se asortează hainele în dungi. Care este cea mai reușită combinație vestimentară

Ce scria pe tricoul Elenei Udrea, atunci când a fost prinsă în Bulgaria. Piesa vestimentară valorează o avere

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
,,Are probleme erotice”. Ce a spus un psiholog despre comportamentul atacatorului Margheritei de la Clejani
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Fashion
Parteneri