Cine a inventat pantofii cu toc. Primul designer care a produs pantofii cu toc stiletto a fost Roger Vivier


Pantofii cu toc oferă femeilor, în prezent, o eleganță aparte. Însă știați cine a inventat acest accesoriu des purtat în zilele noastre?


In articol:

Aflați din rândurile următoare cine a inventat mai exact pantofii cu toc și care a fost primul designer care a dezvoltat aceste accesorii. În plus, descoperiți și două criterii importante care vă vor ajuta să alegeți perechea perfectă de pantofi cu toc.

 

Cine a inventat pantofii cu toc

Pantofii cu toc există încă din perioada Egiptului Antic, atunci când erau purtați de către femei, dar și de către bărbați. Aceștia erau purtați doar în timpul ceremoniilor. În schimb în Roma Antică, aceste accesorii erau purtate doar de către damele care aveau o reputație mai puțin bună.

Acesta era singurul aspect după care se ghidau persoanele de la acea vreme, pentru a-și da seama care erau femeile de o speță mai joasă și care nu.

Primul designer care a produs pantofii cu toc stiletto, a fost nimeni altul decât Roger Vivier. Această invenție a avut loc în jurul anilor 1500, în momentul în care celebra Ecaterina de Medicis era cea care își dorea să-și etaleze pantofii cu toc, atunci când se plimba de la Florența la Paris, pentru a-și vizita viitorul soț, pe Henric de Valois, care era la acea vreme viitor

rege al Franței. Aceasta purta pantofi cu toc, din cauza înălțimii pe care o avea, fiind mai scundă de 1,50 cm.  

Printre nenumărate persoane cu o importanță deosebită în acele timpuri, Roger Vivier le avea și pe Elisabeta a II-a, pe Ava Gardner, dar și multe alte persoane cunoscute la acea vreme. Inventatorul Roger Vivier a fost cel care a dus la confecționarea pantofilor cu toc prin introducerea unei tije din metal, de-a lungul tocului.

Astfel pantofii reușeau să susțină cât mai bine greutatea fiecărei femei care îi purta.

pantofi cu toc gros

Citeste si: Cu ce se asortează hainele în dungi. Care este cea mai reușită combinație vestimentară

 

Pantofii cu toc cui, populari în anii 1600

După invenția reușită a lui Roger Vivier, legată de pantofii cu toc cui, aceștia au devenit un accesoriu foarte popular de-a lungul timpului. Pantofii cu toc cui s-au bucurat de o popularitate extremă, în a doua jumătate a anilor 1600, datorită unui celebru designer.

Acest designer se numea Manolo Blahnik și a fost cel care a revigorat această modă, odată ce a creat nenumărate derivații ale pantofilor cu toc cui, începând de la multitudinea de forme ale acestora, până la modelele tocurilor pentru acești pantofi.

cum sa alegi cei mai potriviti pantofi cu toc

Citeste si: Cu ce se asortează fusta lungă. Care sunt cele mai reușite combinații

 

Cum să alegi cei mai potriviți pantofi cu toc

Două dintre criteriile importante atunci când vine vorba despre alegerea potrivită a pantofilor cu toc, țin de înălțimea tocului, dar și de grosimea acestuia.

Înălțimea tocului

Pentru persoanele care sunt foarte înalte, se recomandă pantofii care au un toc mediu sau înalt, care să aibă între 5-8 cm. Astfel, veți avea un look armonios, proporțional cu înălțimea pe care o aveți. În cazul în care aveți o înălțime medie, puteți purta pantofi care au un toc mic, mediu sau înalt, însă nu se recomandă cel foarte înalt. Cea mai bună varianta este cea de până în 12 cm. Iar în cazul persoanelor care au o înălțime mică, se potrivesc mai degrabă pantofii cu toc mic sau mediu, de maxim 8 cm. Astfel, pantofii vor da senzația de înălțime.

Grosimea tocului

Dacă doriți să alegeți pantofi care au un toc subțire, trebuie să știți că aceștia vă vor oferi stabilitate și susținere, fiind potriviți pentru evenimentele care au loc pe timp de seară. Aceștia sunt considerați eleganți, iar în același timp armonioși. În ceea ce privește pantoful care are un toc de o grosime medie sau formă conică, aceștia sunt potriviți pentru ținutele de zi, fiind ușor de purtat. Iar în cazul celor cu un toc gros, pot fi purtați atât pe timp de zi, cât și pe timp de seară. De cele mai multe ori, tocul gros este regăsit la pantofii din sezonul rece, oferind stabilitatea și susținerea de care aveți nevoie într-un astfel de anotimp. Pentru a pune în valoare formele persoanelor care au o greutate puțin mai mare a corpului, se recomandă aceste tocuri groase, tocmai pentru a evidenția aceste trăsături într-un mod frumos.

Citeste si: Cum afli ce tip de siluetă ai și cum să alegi hainele în funcție de forma corpului


Abonează-te pe

Citește și:

Cât costa hainele lui Volodimir Zelenski? Președintele Ucrainei plătește sume incredibile pentru ținutele de război

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

Cu ce se asortează hainele în dungi. Care este cea mai reușită combinație vestimentară

Ce s-a întâmplat cu fetița din Ucraina pe spatele căreia mama ei a scris datele de contact după ce a ajuns în România: „Cel mai teamă îmi era”

Cu ce se asortează fusta lungă. Care sunt cele mai reușite combinații

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Ce sumă de bani plătește Carla’s dreams într-un an pentru machiajul pe care îl are
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri