Cum alegi încălțămintea copiilor. Pași siguri și confortabili pentru copii!

Cum alegi încălțămintea copiilor. Pași siguri și confortabili pentru copii!

Află din rândurile următoare cum trebuie aleasă corect încălțămintea pentru copii.

Primii pași ai copilului sunt extrem de importanți, iar de aceea, trebuie ghidați către o direcție favorabilă, dar și cu o încălțăminte potrivită, astfel încât copilul să învețe să calce corect, iar piciorul său să se dezvolte în parametrii normali.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să luăm în calcul mai multe aspecte atunci când alegem încălțămintea potrivită pentru micuți. Indiferent de vârstă, alegerea încălțămintei pentru copii constituie o adevărată provocare pentru părinți. Ei trebuie să țină cont de mai multe criterii după care aleg încălțămintea micuților astfel încât aceștia să aibă parte de pași siguri și confortabili.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Valentina Contanu, medic ortoped pediatru, a vorbit despre criteriile de care trebuie să țină cont părinții atunci când aleg încălțămintea copiilor.

Odată ce copilul s-a ridicat în picioare, pe la vârsta de 8-9 luni, este bine să îi lăsăm o perioadă de adaptare să calce desculț astfel încât să simtă contactul cu solul și să se creeze anumite reflexe de mers. După 3-4 săptămâni, o lună, putem să alegem o încălțăminte potrivită pentru copil .”, a spus specialistul în domeniu.

Măsurarea corectă

Citește și: Meniul copilului în vacanță. Sfaturi pentru a menține echilibrul și diversitatea alimentației

Cum alegi încălțămintea copiilor. Pași siguri și confortabili pentru copii!

Primul lucru pe care trebuie să îl facă părinții este să se asigure că încălțămintea copilului se potrivește piciorușului acestuia. Mai exact, specialistul în domeniu recomandă ca aceasta să fie fixă și nu cu 1 cm mai mare deoarece acest lucru creează un disconfort, o instabilitate, iar piciorul se poate mișca dus-întors în încălțăminte.

Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro

Citește și: Imagini-cheie care ar putea schimba traiectoria anchetei aflată în desfășurare privind moartea artistei Dj Lalla- radioimpuls.ro

Este foarte important ca de la început să știm ce formă de picior are copilul.

Să știm dacă se încadrează la un picior normal sau un picior care are nevoie de corecție. De exemplu, un copil care are un picior normal cu un tonus muscular bun și cu arcul plantar format, se poate încălța cu orice fel de încălțăminte. Atunci când bagă piciorul în încălțăminte, este bine să fie fixă încălțămintea .”, a explicat specialistul în domeniu.

Asigurați-vă de lățime

De asemenea, există copii care deși din punct de vedere al lungimii piciorului, mărimea respectivă este potrivită, nu corespunde cu lățimea acestuia. În acest caz, trebuie să optați pentru încălțări mai late, astfel încât cel mic să nu aibă parte de disconfort în timpul mersului.

Dacă în urma evaluărilor constatăm că piciorul este plat, adică nu s-a format scobitura piciorului, atunci trecem către o recomandare cu o încălțăminte care să susțină bolta piciorului. Atunci când analiza plantară ne arată o formă a piciorului către interior, este important să evităm încălțămintea care accentuează mersul copilului către interior. Atunci când identificăm o deformare a piciorului în formă de plat, este bine ca încălțămintea să aibă o ridicătură care să susțină bolta piciorului, iar în spate să fie foarte bine acoperit călcâiul .”, a explicat specialistul în domeniu.

Astfel, trebuie să evităm încălțările cu călcâiul înalt și vârful îngust.

Material respirabil

Citește și: Vrei să pregătești mâncarea bebelușului mai ușor? Cei TREI pași pe care trebuie să îi urmezi

Cum alegi încălțămintea copiilor. Pași siguri și confortabili pentru copii!

Un alt aspect foarte important în alegerea încălțării copilului este materialul din care acestea sunt făcute. Astfel, se recomandă a fi un material de calitate astfel încât piciorul copilului să poată respira, pentru a evita alte afecțiuni dermatologice. De asemenea, în cazul fetițelor, pot fi utilizate sandalele pe timpul verii, dar specialistul în domeniu recomandă ca și în acest caz să ținem cont de anumite criterii în alegerea sandalelor.

Citește și: "Sunt îndrăgostit!" Ionuț își declară dragostea în fața Biancăi. Aflați ce se va întâmpla, joi, 5 octombrie, în Casa iubirii, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: Ei sunt cetățenii care primesc 200 de euro de la stat de ziua de naștere! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de banii în plus, dacă locuiești în Germania- stirilekanald.ro

Călcâiul să fie plin pentru a asigura o stabilitate, bareta să fie mai sus pe gleznă și de preferat, în față să aibă un opritor, o mică bucată care să închidă sandaua. În rest, poate să fie decupată .”, a spus specialistul în domeniu.  

Sisteme de închidere ușoară

Cum alegi încălțămintea copiilor. Pași siguri și confortabili pentru copii!

În cazul copiilor mai mici este esențial să își poată închidă singuri încălțămintea, mai ales atunci când sunt la grădiniță. De aceea, cele mai recomandate încălțări pentru copiii de la grădiniță sunt cele cu scai sau încălțările care nu au sistem de închidere, ci pur și simplu trebuie doar să bage piciorul înauntru.

Probează pantofii

Atunci când mergeți să-i cumpărați copilului încălțăminte cel mai bine ar fi ca acesta să vă însoțească, să probeze perechea respectivă și să se asigure că se simte confortabil cu ea.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

 Citește și:

Ce sunt polipii și cum se manifestă la copii. Ce reprezintă acest țesut

Cum poți negocia dulciurile cu copiii. Ce strategie trebuie să adopte mamele

ego.ro Toți o cunosc pe Andra, dar puțini o știu pe sora ei! IMAGINI rare cu Aura, cu ce se ocupă de fapt

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro Mădălina Pamfile are probleme mari cu legea. Motivul pentru care fosta asistentă tv a ajuns în fața instanței

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu și Lorena, primul pas spre împăcare! Iată cum a decurs întâlnirea celor doi în camera roșie! Concurentul nu s-a putut abține și a sărutat-o pe frumoasa brunetă! Cum a reacționat Catinca

stirilekanald.ro Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?


Parteneri
Cookies