Cu ce se mănâncă fructul kaki. De ce i se spune "mărul orientului"


Fructul kaki este unul dintre fructele care nu sunt atât de consumate în comparație cu altele. Însă știați de ce i se spune „mărul orientului”?


In articol:

Aflați din rândurile următoare ce este mai exact fructul kaki, care sunt doar câteva dintre beneficiile acestui fruct, dar și cu ce se poate mânca. În plus, descoperiți și cum îl puteți consuma, pentru a-l curăța exact așa cum trebuie.

 

Ce este fructul kaki

Kaki reprezintă un fruct din arborii care fac parte din familia  Ebenaceae,  genul  Diospyros. Culoarea acestui fruct poate varia de la un galben deschis, către o culoare de portocaliu-roșiatic. Forma sa este asemănătoare cu cea a roșiei sau a unui dovleac.

Kaki, genul  Diospyros  provine din cuvintele grecești „dios” și „pyros” care au semnificația de fructe divine. Acest fruct este uneori confundat cu curmala, în Republica Moldova sau în alte țări din URSS. Acest lucru se întâmplă pentru că în rusă și turcă, kaki se numește  hurma.

Cu un conținut ridicat de taninuri, fructul  Diospyros Kaki  face parte din cea mai cultivată specie care își are originea în China.

De asemenea, fructul kaki se poate regăsi și în Mexic( Diospyros digyna),  în Filipine( Diospyros discolor),  în sud-vestul Asiei și sud-estul Europei  (Diospyros lotus)  și în America de Nord  (Diospyros virginiana).

beneficiile de consum ale fructului kaki

Citeste si: Cu ce se mănâncă spaghetele. Care este rețeta preferată de italieni

 

Beneficiile de consum ale fructului kaki

Datorită amestecului puternic de nutrienți pe care îl are fructul kaki, acesta reprezintă o alegere numai bună pentru menținerea sănătății inimii. O dietă bogată în conținut de flavonoide te poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea colesterolului de tip LDL, dar poate scădea și inflamațiile.

Odată ce veți consuma fructul kaki, acesta conține substanțe care sunt anti-cancerigene și antioxidanți, care ajută la stimularea capacității organismului de a duce o luptă împotriva radicalilor liberi și totodată îmbunătățește și starea generală de sănătate și protejează corpul de nenumărate boli.

Un alt beneficiu al fructului kaki ține de faptul că stimulează sistemul imunitar, datorită faptului că deține în compoziția sa vitamină C. Are aproximativ 80% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Aceasta poate îmbogăți și producția de globule albe în sânge.

Fructul reprezintă și o sursă numai bună de fibre și conține cu până la 20% din necesarul zilnic de fibre în doar o singură porție. Prin intermediul fibrelor, corpul este ajutat să proceseze mai bine alimentele, dar și mai eficient.  De asemenea, fructul kaki crește secrețiile de sucuri gastrice și digestive, motiv pentru care simptomele constipației și a diarei, vor deveni din ce în ce mai ușoare.

Persoanele care vor consuma fructul kaki, vor beneficia și de un energizant natural împotriva depresiei și a oboselii. Caloriile din acest fruct constituie zaharuri complexe care contribuie cu adevărat la nivelul de energie furnizat organismului.

cum se curata fructul kaki

Citeste si: Cum faci celebrul coniac BRANDY acasă. Coniacul se obține după ce este distilat în două etape

 

Cu ce se mănâncă fructul kaki

De obicei, fructul kaki este consumat în stare proaspătă sau în combinație cu alte fructe, în salate. Rareori este introdus în anumite feluri de mâncare, iar atunci doar în cantități mici. În schimb, fructul kaki este adăugat în piureuri sau în dulcețuri.

Fructul kaki are un gust puțin aromat, care este asemănător cu cel de ananas sau piersică. În ceea ce privește textura acestui fruct, aceasta o păstrează de cele mai multe ori pe cea a unei roșii mai puțin coapte.

cum se mananca fructul kaki

Citeste si: Care este diferența între OREZ și RISOTTO

 

Cum se mănâncă fructul kaki

Pentru a vă bucura de acest fruct la adevărata sa valoare, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să îl tăiați în jumătate. Veți îndepărta apoi partea de sus a fructului, unde este codița și veți curăța coajă fructului, exact ca la un măr.

Miezul care rămâne este foarte bun pentru a se consuma în stare proaspătă, în salate de fructe, piureuri sau chiar la prepararea dulcețurilor. Totodată, o altă variantă este să fie consumat direct cu lingurița, fără a curăța coaja.

Evitați să consumați coaja, pentru că există riscuri ridicate ca aceasta să fie stropită cu antifungine. Substanță care se folosește pentru a menține integritatea fructelor pe parcursul transportului sau a depozitării.

ce este fructul kaki

Citeste si: 3 Tipuri de sosuri pentru CHIFTELE


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se mănâncă spaghetele. Care este rețeta preferată de italieni

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cu ce se mănâncă SPARANGHELUL

Cu ce poți înlocui PÂINEA. Ce alternative poți găsi cu ușurință

Cu ce poți înlocui CARNEA. Alege un al aliment sănătos că înlocuitor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Ultimele clipe din viața Alexandrei Măceșanu. Gheorghe Dincă a recunoscut tot
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri