Cu ce se curăță rosturile de la gresie. Care este cea mai bună metodă?


Vezi mai jos care sunt cele mai bune produse de curățenie. Cu ce produse se curăță rosturile de la gresie.


In articol:

Fiecare persoană care are gresie și faianță știe deja cât de greu sunt de curățat rosturile. Iată cu ce se curăță rosturile de la gresie, în doar câteva minute.

 

Toată lumea își dorește o podea mereu strălucitoare și curate, însă curățarea sa poate fi de multe ori provocatoare. Iar rosturile, îmbinările dintre plăci, dau cele mai mari bătăi de cap.

curatarea gresiei cu otet

curatarea gresiei cu otet

[Sursa foto: PixaBay]

Unul dintre cele mai eficiente produse pentru curățarea rosturilor este bicarbonatul de sodiu. Un produs extrem de versatil în casă, bicarbonatul nu trebuie să lipsească nici din locuința ta. Pentru că este extrem de ieftin și de, bicarbonatul de sodiu poate înlocui cu succes multe produse de curățenie pe care le ai în casă.

Citeste si: How to: cum economisești timp când faci curățenie 

Înălbitor rosturi faianță

Fie că este vorba de curățarea căzii, a chiuvetei sau a rosturilor, folosește o pastă de bicarbonat de sodiu. Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă fierbinte, până rezultă o pastă groasă. Aplică pe rosturile cu probleme și lasă să acționeze timp de 30 de minute.

Folosește o cârpă curată pentru a șterge și apoi clătește zona. Dacă rosturile sunt întărite, poți folosi și oțet în locul apei. Lasă să acționeze și freacă, în caz de nevoie, cu ajutorul unei periuțe de dinți.

pete albe pe gresie

Cum cureti petele albe pe gresie

[Sursa foto: PixaBay]

O altă soluție pentru curățarea rosturilor este peroxidul de hidrogen sau, așa cum este cunoscută popular, apa oxigenată. Aplică peroxid pe zonele cu probleme, lasă câteva minute să acționeze și apoi clătește cu atenție zona.

Și în cazul bicarbonatului și în cazul peroxidului de hidrogen se recomandă un test pe o îmbinare ascunsă, pentru a nu se decolora cumva rosturile.

Citeste si: CITEȘTE: De ce să pui oțet în fierul de călcat

Oțetul alb este unul dintre cele mai utile remedii atunci când vine vorba de curățarea bucătăriei și a băii. Având proprietăți anticalcar și antimucegai, oțetul este de mare ajutor în curățarea casei, mai ales în zonele în care umiditatea este mai mare. Multe persoane au observat mucegai sau umezeală pe rosturi, iar oțetul este de mare ajutor. Așadar, fă un amestec de apă caldă și oțet, ține-o într-o sticlă cu pulverizator și aplică pe zonele cu probleme. Lasă să acționeze timp de aproximativ zece minute și apoi șterge excesul de lichid cu o cârpă moașe. Dacă oțetul nu este suficient, poți folosi și o periuță de dinți pentru a curăța mai bine zona cu probleme.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se începe curățenia în casă

inalbitor rosturi faianta

inalbitor rosturi faianta

[Sursa foto: PixaBay]

Și aburul este extrem de efficient atunci când vine vorba de curățarea băii sau a bucătăriei. Pe piață se găsesc numeroase dispozitive de curățare cu abur, care reușesc să începărteze murdăria veche de pe rosturi în numai câteva secunde. Aburul are un efect igienizant excelent și aceste aparate pot fi folosite inclusiv în bucătărie, pentru curățarea aragazului sau a cuptorului.

Pentru a menține îmbinările de pe gresie și de pe podea mereu curate, specialiștii recomandă folosirea unei ceri speciale de podea. Pe lângă strălucire, ceara va avea un strat protector.

Înainte de a face curățenie în casă, asigură-te că locuința este bine aerisită și ferește-te de faci curățenie cu geamurile închise. În plus, nu uita să folosești mănuși și lavete potrivite pentru locul în care faci curățenie. În acest fel, îți protejezi mâinile de substanțele chimice cu care intri în contact.

Cu ce se curata rosturile de la gresie

Cu ce se curata rosturile de la gresie, simplu si eficient

[Sursa foto: PixaBay]


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se curăță aragazul de inox. "Unele tipuri de oțel inoxidabil se pot deteriora cu ușurință dacă nu se utilizează soluția de curățare adecvată."

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

La cât timp se curăță acvariul. Frecvența spălării unui acvariu depinde de mai mulți factori

La cât timp se șterge praful. Există o delimitare strictă între a face ordine și a face curățenie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Detalii despre relația dintre Marcela Fota și tânărul de 23 de ani. Ultima apariție a artistei a lăsat oamenii fără cuvinte.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri