Cu ce se curăță pensulele de machiaj. Cele mai bune sfaturi

Cu ce se curăță pensulele de machiaj
Cu ce se curăță pensulele de machiaj

Află din rândurile următoare cum trebuie să cureți corect pensulele de machiaj și ce soluții trebuie să folosești.

Curățarea pensulelor de machiaj este un proces foarte important de care fiecare dintre noi ar trebui să ținem cont. Specialiștii în domeniu ne recomandă să ne curățăm pensulele cel puțin o dată la două săptămâni într-un mod profesional pentru a ne feri de complicațiile care pot apărea la nivelul tenului. La nivelul pensulelor se dezvoltă treptat diferite bacterii, ciuperci și virusuri, care în timp pot duce la iritații ale tenului sau alte probleme la nivelul ochilor.

În cadrul emisiunii Teo Show, difuzată pe Kanal D, makeup artistul Alexandru Abagiu a vorbit despre cât de important este să ne curățăm în mod corect pensulele de machiaj și cum putem să facem acest lucru.

Clătește pensula sub apă caldă

Citește și: Cum se curăță pensulele de machiaj. Cele mai bune metode de curățare pentru a le păstra în stare impecabilă

Cu ce se curăță pensulele de machiaj
Cu ce se curăță pensulele de machiaj[Sursa foto: freepik]

Primul pas pe care trebuie să îl parcurgem în procesul de curățare al pensulelor este clătirea acestora sub apă călduță. Trebuie să avem grijă la temperatura apei deoarece în cazul în care e prea ridicată, riscăm să deteriorăm pensulele. De asemenea, trebuie ca pensula să fie poziționată sub jetul de apă cu firele de păr în jos.

Când spălați o pensulă este foarte important să o faceți cu apă călduță.

Niciodată apă caldă pentru că va topi lipiciul de la baza pensulei. Niciodată nu o pui cu firele de păr în sus sub jetul de apă pentru că astfel bagi apa foarte caldă la rădăcină și topești adezivul cu care este lipită .”, a explicat makeup artistul.

Aplică șampon sau soluție de curățare a pensulelor

Cu ce se curăță pensulele de machiaj
Cu ce se curăță pensulele de machiaj[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

La magazinele de specialitate există produse speciale menite să ne ajute în procesul de curățare al pensulelor. Atunci când le alegem trebuie să ținem cont de materialul din care sunt făcute pensulele noastre.

Pensulele sunt formate din trei categorii: pensulele care au păr natural, pensulele care au păr artificial 100% și pensula care are vârfuri din fibră artificială și păr natural la bază.

Niciodată nu folosim pentru fibră naturală o substanță care usucă prea tare. În spirt vom pune doar pensulele din păr artificial. Apa micelară este total interzisă pentru că îți casează firele de păr .”, a precizat makeup artistul.

În cazul pensulelor pentru fond de ten, recomandat este să folosim soluție pentru spălarea vaselor deoarece are o capacitate mai mare de curățare a grăsimii din pensule.

Freacă pensula în soluția de curățare

Citește și: De la începători la profesioniști. Cum să-ți perfecționezi tehnica de aplicare a tușului pentru a obține o linie perfectă în orice situație

Cu ce se curăță pensulele de machiaj
Cu ce se curăță pensulele de machiaj[Sursa foto: freepik]

Este foarte important să frecăm pensula în soluția de curățare prin intermediul unor mișcări circulare astfel încât să ne asigurăm că toate rezidurile de machiaj și bacteriile vor fi îndepărtate.

Clătește cu apă

După ce am îndepărtat toate resturile de machiaj putem clăti pensula cu apă călduță, asigurându-ne că și de data aceasta este poziționată cu firele de păr în jos.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

De asemenea, specialistul în domeniu ne recomandă să folosim și produse speciale pentru a proteja firele de păr ale pensulelor de machiaj.

Este foarte important ca o dată pe lună sau o dată la două luni să faci un fel de spa pensulelor tale cu puțin balsam pentru păr foarte fragilizat sau păr care se rupe, pentru că așa vei înmuia firele de păr și le vei trata bine .”, a spus makeup artistul.

Stoarce excesul de apă

Uscarea pensulelor nu se face sub nicio formă cu surse de căldură deoarece astfel putem deteriora pensula. După ce le-am spălat și clătit, cu ajutorul degetelor putem să stoarcem excesul de apă din pensulă, iar ulterior să le punem la uscat.

Modelarea pensulelor după stoarcere

Cu ce se curăță pensulele de machiaj
Cu ce se curăță pensulele de machiaj[Sursa foto: freepik]

Specialistul în domeniu recomandă ca uscarea pensulelor să se facă pe un suport special cu firele de păr îndreptate în jos, fără să atingă suprafața plată, astfel încât apa să nu se scurgă în interiorul pensulelor. De asemenea, putem să folosim o plasă de sigilare a pensulei care se găsește în magazinele de specialitate astfel încât pensula să își păstreze forma inițială și să nu se deterioreze.

Te invităm și mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Diferența dintre anticearcan și corector. Cum să folosești corect aceste produse de machiaj!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies