Află cu ce alte culori poți combina albastrul pentru a obține ținute plăcute vizual din punct de vedere cromatic.
In articol:
- Culorile cu care se asortează albastrul
- Verde și mov
- Argintiu și auriu
- Roșu, roz, vișiniu, maro
- Oranj sau portocaliu
- Gri neutru
- Culori cu care nu se asortează albastrul
- Galben și negru
Albastrul, culoarea mărilor și oceanelor, este adesea asociat cu adâncimea și stabilitatea.
Albastrul este o culoare care se potrivește oricărei persoane, indiferent de tonul pielii, trebuie să avem însă grijă la nuanță.
Persoanele cărora le place culoarea albastră sunt optimiste, înțelepte, inteligente și liniștite. În situații dificile, acestea rămân calme și reușesc să rezolve o situație conflictuală fără a le crește pulsul.
Citeste si: Stilul smart casual pentru femei. Exemple de ținute potrivite pentru orice ocazie
„Dintre cele trei culori primare, albastru este cea care sugerează cel mai bine paradoxul: este culoarea dorului și a tristeții, dar și a bucuriei și a împlinirii. Când ești pe vapor, noaptea, apa albastră se contopește cu cerul albastru, așa că albastru este culoarea locurilor fără graniță, nemărginite.
Dacă arunci sare în foc, flăcările vor deveni albastre. Sarea presărată pe o rana reînnoiește durerea, o intensifică. Atunci când îi vedeam pe alții îmbrățișându-se și sărutându-se, simțeam cum mi se pune sare pe rană, ardeam, deveneam o flacăra albastră.
Albastru reprezintă cel mai bine contradicțiile inimii, nevoia de a fi iubiți și prețuiți, care coexistă cu dorința de a fi liberi”, spunea
Citeste si: Ce rochii avantajează femeile plinuțe. Inspiră-te din stilul vedetelor!
Culorile cu care se asortează albastrul
Verde și mov
Culoarea albastră se asortează cu derivatele sale, verde și mov. Verdele se obține din albastru și galben iar movul din albastru și roșu.
Argintiu și auriu
Argintiul și auriul fac casă bună cu orice culoare, în consecință, și cu albastrul.
Roșu, roz, vișiniu, maro
Combinația de roșu și albastru este contrastantă, de aceea, obligatoriu, culorile vor fi prezente în cantități inegale. Fiind două culori tari, numai una dintre acestea va fi dominantă, în caz contrar, va părea, cum se spune popular, că „se bat cap în cap”.
Bej
Culoarea bej este de fapt „culoarea pielii”, fiind considerată neutral. Se asortează cu orice culoare, albastrul fiind completarea perfectă pentru un bej cald.
Oranj sau portocaliu
O combinație foarte intensă este aceea dintre albastru și portocaliu. Cine dorește să iasă în evidență, a găsit soluția ideală pentru „a lua ochii” celor din jur, cum se spune în popor.
Gri neutru
Griul este o culoare neutră care se pliază perfect pe oricare alta, astfel că, poate scoate pe oricine din încurcătură. Combinată cu albastru, va scoate în evidență culoarea cea din urmă.
Citeste si: 4 combinatii de culori cu care nu dai gres niciodata
Culori cu care nu se asortează albastrul
Galben și negru
Combinațiile albastru-galben și albastru-negru sunt nepotrivite dacă vă doriți să conturați un look corect din punct de vedere cromatic.
Situații în care este recomandat să se poarte ținute de culoare albastră:
- pentru a inspira profesionalism, încredere, curaj etc.;
- pentru a scoate în evidență corpul bronzat, este recomandat mai ales turcoazul;
- pentru a obține o ținută distinsă, aristocratică, fiind binecunoscut faptul că în Europa, aristocrației i se spunea și „sânge albastru”.
„Albastru, culoarea rochiei create de Worth, pe care micuța Elsa Schiaparelli a găsit-o în podul casei părintești, aflate într-o piață din Roma, culoarea pe care o aveau copertele romanelor de câțiva sfanți pe care Coco Chanel le-a descoperit în podul orfelinatului. Albastrul este ceea ce face culoarea îndrăzneață creată de Elsa Schiaparelli, „rozul șocant” să fie atât de specială: rozul infuzat cu albastru preschimba nuanță blândă într-una electrică. Schiaparelli a transformat rozul feciorelnic în culoarea seducției, adăugând un strop de albastru.
Apoi, rămâne pentru totdeauna albastrul cerului parizian în iunie”, a mai adăugat Jeanne Mackin în volumul „Rivalele”.