Crește vârsta de pensionare la 68 de ani! Ce femei sunt vizate de această măsură

Crește vârsta de pensionare la 68 de ani! Ce femei sunt vizate de această măsură
Crește vârsta de pensionare la 68 de ani! Ce femei sunt vizate de această măsură

După ce Guvernul de la Paris a hotărât ca francezii să muncească cu doi ani mai mult, la Londra se anunță o decizie asemănătore. Iată despre ce este vorba!

Există o posibilitate ca vârsta de pensionare în Regatul Unit să se mărească de la 66 de ani, la 68 de ani, până la sfârșitul anului 2030, conform presei britanice. De asemenea, tabloidul The Mirror a realizat un sondaj printre cititorii săi, pentru a descoperi ce părere au în legătură cu planurile despre creșterea vârstei de pensionare. Vârsta de pensionare în Marea Britanie este acum de 66 de ani, iar două creșteri suplimentare sunt prevăzute deja în legislație: o creștere treptată, la 67 de ani, pentru persoanele născute în aprilie sau după aprilie 1960; și o creștere treptată,

la 68 de ani –  între anii 2044 și 2046 pentru oamenii născuți în sau după aprilie 1977.

De asemenea, oamenii au fost întrebați dacă este în regulă să fie obligați să muncească până la vârsta de 68 de ani, iar britanicii au răspuns fără să ezite negativ, mai precis un număr de 1.053 de persoane. Cu toate astea, 128 dintre cei care au participat la sondaj sunt de acord cu decizia.

Citește și: Femeile din România cu venituri sub 2000 de lei vor beneficia de vouchere duble de la stat! Ce valoare vor avea

Crește vârsta de pensionare la 68 de ani[Sursa foto: freepik]

Ce prevedea legislația despre creșterea vârstei de pensionare

Mărirea vârstei de pensionare aproape de 70 de ani nu trebuia să se întâmple până în anul 2046, însă o analiză publicată în 2017 arată că vârsta de pensionare trebuie să crească mai devreme de atât.

Mai precis, potrivit analizei, vârsta de pensionare ar trebui să ajungă la 68 de ani între anii 2037 și 2039, pentru că oamenii trăiesc mai mult. În prezent, schimbarea ar putea fi adusă mai devreme, până în anul 2035, notează The Mirror.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Înainte ca modificările să se aprobe, trebuie să treacă de votul Parlamentului.

Cu toate astea, sondajul The Mirror a promit un val de comentarii de tot felul.

“Da, oamenii ar trebui să lucreze până la 68 de ani”, a scris un britanic.

”Vârsta de pensionare ar trebui să fie între 70 și 75 de ani pentru că oamenii trăiesc mai mult și costă enorm guvernul nostru”, a mai spus cineva.

Citește și: Cât costă vechimea în muncă pentru femeile care vor să iasă la pensie

Citește și: Ștefania a luat decizia mult așteptată în privința lui Cosmin! „A demonstrat, prin mesajele alea, că ar fi cu mine doar pentru emisiune și pentru bani”. Primele declarații ale concurentei, după descalificarea iubitului ei din „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

Crește vârsta de pensionare la 68 de ani[Sursa foto: freepik]

Totodată, au fost și persoane care au precizat faptul că vârsta de pensionare ar trebui să fie la latitudinea individului și să se țină cont de sănătatea fiecăruia. Am lucrat până la 67 de ani, dar asta a fost alegerea mea”, a spus unul dintre cei chestionați.

”Nu cred că oamenii care fac anumite meserii grele pot continua mai mult decât sunt capabili.

Să ne gândim la muncitorii din construcții. Și apoi există considerente legate de sănătate”, a afirmat un altul. ”Este absolut imoral și inuman. Politica conservatoare – ”să muncești până crăpi” ne aduce aminte de lozinca „munca te va elibera”.
Acest guvern devine pe zi ce trece o dictatură”, a reacționat cineva.Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

Româncele care au lucrat în străinătate, pensie mai mare! Decizie de ultimă oră luată de Ministrul Muncii

Anna Lesko, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Locuința de vis a Ancăi Serea, distrusă de furtuna violentă din Capitală: ”Nu știu dacă realizați până unde este apa”

Sfatul zilei din 20 iunie 2024. O zodie are multă energie

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies