Cresc salariile acestor românce de la 1 iulie 2023. Cine va primi mai mulți bani

Cresc salariile acestor românce de la 1 iulie 2023. Cine va primi mai mulți bani
Cresc salariile acestor românce de la 1 iulie 2023. Cine va primi mai mulți bani

Datorită planului Guvernului de a implementa măsuri de austeritate în viitorul apropiat, un anumit grup de bugetari va primi creșteri salariale. Începând cu 1 iulie 2023, acești angajați vor beneficia de o majorare de salariu de până la 30%. Următorul text va dezvălui cine sunt norocoșii care vor avea parte de aceste creșteri salariale.

Guvernul analizează posibilitatea de a implementa măsuri de austeritate în viitorul apropiat din cauza deficitului bugetar îngrijorător de mare. Aceste măsuri pot include sistarea angajărilor la stat și înghețarea salariilor bugetarilor, cu excepția unei anumite categorii de angajați care vor primi majorări salariale începând cu 1 iulie.

Citește și: Femeile din România pot primi tichete de până la 23000 de lei! Documentele se depun până la 31 mai 2023

Acestor bugetari li se vor majora salariile cu până la 30%

Angajații CFR vor primi o creștere salarială începând din această vară, conform „Statutului Personalului Feroviar". Directorul general al companiei CFR Călători, Traian Preoteasa, a declarat că va cere peste 660 de milioane de lei la rectificarea bugetară pentru a acoperi această majorare salarială care va fi implementată de la 1 iulie.

Legea în cauză a fost promulgată în 2020 și permite creșteri salariale de 20-30%, însă Guvernul a amânat aplicarea acesteia de mai multe ori. Această decizie a dus la declanșarea unei greve în luna decembrie a anului 2021, când angajații din sectorul feroviar au oprit sute de trenuri. Cu intrarea legii în vigoare începând cu 1 ianuarie 2023, se presupune că aceasta va fi implementată din 1 iulie.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Cresc salariile acestor românce de la 1 iulie 2023
Cresc salariile acestor românce de la 1 iulie 2023[Sursa foto: shutterstock]

Directorul CFR Călători a oferit toate detaliile

Conform declarației lui Traian Preoteasa, impactul financiar asupra bugetului CFR Călători, care are peste 14.000 de angajați, se ridică la suma de 660 de milioane de lei.

„Impactul pentru perioada 1 iulie-31 decembrie este de 660 mii lei, 660 de milioane, doar pe jumătate de an, având în vedere că Statutul a intrat în vigoare la 1 ianuarie, dar (n.r.

majorările) se aplică din iulie pentru că este în vigoare Contractul Colectiv de Muncă, deci pentru jumătate de an este efortul financiar.Salariile vor crește cu un procent destul de mare, nu cred că vom avea multe cereri de pensionare.Este exclusă o majorare a prețului biletelor, iar singura soluție pentru a acoperi creșterea de salarii este din subvenție.Statutul nu se mai poate proroga este Lege În vigoare, cel puțin pe fondul de salarii.
Avem discuții cu Ministerul Finanțelor, am făcut demersuri pentru toată suma la rectificare”, a
explicat Traian Preoteasa.

Cresc salariile acestor românce de la 1 iulie 2023
Cresc salariile acestor românce de la 1 iulie 2023[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: „Îmi plăcea să mă răzbun. Îi vedeam că suferă și îmi plăcea.” Vica Blochina, detalii despre relațiile după Victor PițurcăCitește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

Femeile din România pot primi 20000 de lei de persoană! Măsura se aplică din 2 mai 2023, ce acte sunt necesare

Anna Lesko, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Locuința de vis a Ancăi Serea, distrusă de furtuna violentă din Capitală: ”Nu știu dacă realizați până unde este apa”

Sfatul zilei din 20 iunie 2024. O zodie are multă energie

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies