COVID-19 România: Ce comună iese din carantină și în ce oraș se prelungesc restricțiile


Prefectura Județului Ilfov a transmis că începând din data de 10.12.2020, măsura carantinei va fi prelungită cu 7 zile pentru comuna Berceni.


In articol:

Din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, comuna Berceni va rămâne în carantină încă 7 zile. Prefectura Județului Ilfov a anunțat și ridicarea restricțiilor în comuna Clinceni.

Comuna Clinceni iese din carantină

Prefectura Județului Ilfov a anunțat că începând din data de 10.12.2020 ora 22.00,

Comuna Berceni rămâne în carantină timp de 7 zile, iar în comuna Clinceni se vor ridica restricțiile.

"Instituția Prefectului – Județul Ilfov informează cu privire la faptul că măsura de carantinare zonală se prelungește pentru comuna Berceni, județul Ilfov, în urma emiterii Ordinului șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed Arafat.

Citeste si: Alexandru Rafila, avertisment fără precedent: "Acesta este un mesaj..."

Conform Ordinului șefului DSU cu nr. 4660343 din 10.12.2020 privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparținător Berceni, județul Ilfov, măsura se prelungește începând cu data de 10.12.2020, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile.

covid 19 romania cazuri carantina localitati
comuna Clinceni iese din carantină, după o perioadă în care cetățenii ieșeau din case doar cu declarație pe proprie răspundere[Sursa foto: PixaBay]

Propunerea privind prelungirea măsurii de carantinare zonală  pentru comuna Berceni a fost adoptată prin Hotărârea CJSU Ilfov nr.

65/10.12.2020, desfășurată în urma analizei de risc al răspândirii virusului SARS-CoV-2 în localitatea Berceni, județul Ilfov, întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și avizată de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, în localitatea Berceni, rata de incidență cumulată calculată la data de 10.12.2020 a atins valoarea de 7,66/1000 locuitori.

Pentru măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent sau care tranzitează zona, puteți consulta Ordinul Șefului DSU!

Citeste si: Nicolae Ciucă, premierul interimar al României, despre zvonurile care circulă despre lockdown

Totodată, vă informăm că în urma evaluării analizei de risc a comunității din comuna Clinceni, județul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Clinceni, cu satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu, județul Ilfov. Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, în localitatea Clinceni, rata de incidență cumulată în ultimele 7 zile a scăzut de la 5,88/1000 locuitori la 4,68/1000 locuitori.

coronavirus carantina romania
din cauza cazurilor de coronavirus, mai multe localități din apropierea Capitalei se află în carantină[Sursa foto: PixaBay]

Aducem în atenția cetățenilor, operatorilor economici și instituțiilor publice faptul că, potrivit prevederilor art. 3 din Hotărârea CJSU Ilfov nr. 64/06.12.2020, de la momentul încetării aplicabilității măsurii de carantinare zonală, în comuna Clinceni devin aplicabile prevederile art. 1 și art. 2 din aceeași hotărâre", conform unui comunicat al Prefecturii Ilfov.


Abonează-te pe

Citește și:

Nicolae Ciucă, despre starea de alertă: "Sunt măsuri care trebuie..."

Imagini BOMBĂ! Marian Vanghelie s-a ascuns cu o femeie misterioasă

Raed Arafat, despre sărbătorile de iarnă: „E foarte important..."

Nicolae Ciucă, premierul interimar al României, despre zvonurile care circulă despre lockdown

Alexandru Rafila are Covid-19! Avertisment din izolare: ce medicament nu trebuie să iei, sub nicio formă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Leon Dănăilă, unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume, vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri