Cori Gramescu are grija ca mic-dejunul ei sa fie sanatos! Uite ce trebuie sa mananci in fiecare zi

Cori Gramescu are grija ca mic-dejunul ei sa fie sanatos! Uite ce trebuie sa mananci in fiecare zi

Antrenoarea de fitness are mare grija de alimentatia ei si le-a marturisit femeilor ce mananca ea in fiecare zi la mic-dejun, cea mai importanta masa a fiecarei zile.

 

"Zilele mele incep diferit, in functie de activitatile pe care le am programate in agenda. Asa ca e firesc sa si mananc diferit, in functie de gradul de oboseala cu care ma confrunt, antrenamentele pe care le fac in cursul zilei ori numarul de ore pe care il aloc activitatilor de birou.
Varianta care imi place cel mai mult este rezervata zilelor de weekend ori celor in care nu trebuie sa plec de acasa in viteza. O omleta facuta cu 3 oua, ceapa alba inabusita  intr-o lingura de ulei, cu ardei gras si ciuperci proaspete,  este alegerea mea pentru zilele in care incep ziua linistita, fara insa sa am prea mult timp liber pentru masa de pranz. Ca sa imi acopar necesarul de nutrienti, langa omleta isi gaseste locul un ardei gras rosu si 2-3 wasa cu fibre.
In zilele in care alerg dimineata, micul dejun inseamna o cafea mare cu lapte de soia si doua felii de paine cu unt de arahide si o banana. Astfel, am energie pentru cei 10 kilometri de alergare matinala.
In zilele lungi si obositoare, incep ziua cu un bol de fulgi de hrisca si mei, seminte de susan si chia si vreo 3 linguri de merisoare uscate, inmuiate in lapte de migdale si cocos.
Si, desigur, exista intotdeauna optiunea de a pleca in fuga, dupa ce am baut o cafea cu lapte. Insa am mereu la mine cate o punga de migdale crude si cate o cutie de biscuiti integrali de ovaz, fara zahar adaugat, asa ca reusesc sa ma organizez si sa mananc masa de dimineata in masina, in traficul aglomerat al capitalei.
Ar fi minunat sa traim in fiecare moment o viata perfect organizata, cu un program ferm si bine pus la punct.
Din pacate, cel mai adesea, trebuie sa facem fata situatiilor neprevazute si nici programul nostru de munca nu respecta intotdeauna intervalul 9-17, asa ca e important sa gasim solutii creative si echilibrate in contextul individual al vietii noastre de zi cu zi.
Eu nu sunt  o fana a micului dejun, nu imi este in mod natural foame dimineata. Insa am invatat, in timp, sa nu sar peste mesele principale ale zilei si sa mananc chiar daca nu simt o nevoie acuta de a o face. Pentru ca, cel mai adesea, cand sarim peste mesele principale, ori descoperim ca ne izbeste o pofta nejustificata de dulce peste 6-8 ore, ori in ziua respectiva nu avem energie sau nu ne concentram asa cum am avea nevoie.
Un mic dejun echilibrat inseamna sa mancam la 1 ora dupa trezire, sa consumam 10-15% din ratia calorica zilnica si sa punem accentul pe proteine de calitate  si pe surse de glucide cu absorbtie lenta (pseudocereale si cereale integrale, paine integrala cu seminte, legume). De asemenea, e foarte important sa incercam sa mancam diversificat si sezonier, pentru un plus de sanatate!", a scris Cori pe blogul sau.

"Zilele mele incep diferit, in functie de activitatile pe care le am programate in agenda. Asa ca e firesc sa si mananc diferit, in functie de gradul de oboseala cu care ma confrunt, antrenamentele pe care le fac in cursul zilei ori numarul de ore pe care il aloc activitatilor de birou.

Varianta care imi place cel mai mult este rezervata zilelor de weekend ori celor in care nu trebuie sa plec de acasa in viteza. O omleta facuta cu 3 oua, ceapa alba inabusita  intr-o lingura de ulei, cu ardei gras si ciuperci proaspete,  este alegerea mea pentru zilele in care incep ziua linistita, fara insa sa am prea mult timp liber pentru masa de pranz. Ca sa imi acopar necesarul de nutrienti, langa omleta isi gaseste locul un ardei gras rosu si 2-3 wasa cu fibre.

In zilele in care alerg dimineata, micul dejun inseamna o cafea mare cu lapte de soia si doua felii de paine cu unt de arahide si o banana. Astfel, am energie pentru cei 10 kilometri de alergare matinala.

In zilele lungi si obositoare, incep ziua cu un bol de fulgi de hrisca si mei, seminte de susan si chia si vreo 3 linguri de merisoare uscate, inmuiate in lapte de migdale si cocos.



Si, desigur, exista intotdeauna optiunea de a pleca in fuga, dupa ce am baut o cafea cu lapte. Insa am mereu la mine cate o punga de migdale crude si cate o cutie de biscuiti integrali de ovaz, fara zahar adaugat, asa ca reusesc sa ma organizez si sa mananc masa de dimineata in masina, in traficul aglomerat al capitalei.

Ar fi minunat sa traim in fiecare moment o viata perfect organizata, cu un program ferm si bine pus la punct. Din pacate, cel mai adesea, trebuie sa facem fata situatiilor neprevazute si nici programul nostru de munca nu respecta intotdeauna intervalul 9-17, asa ca e important sa gasim solutii creative si echilibrate in contextul individual al vietii noastre de zi cu zi.

Eu nu sunt  o fana a micului dejun, nu imi este in mod natural foame dimineata. Insa am invatat, in timp, sa nu sar peste mesele principale ale zilei si sa mananc chiar daca nu simt o nevoie acuta de a o face. Pentru ca, cel mai adesea, cand sarim peste mesele principale, ori descoperim ca ne izbeste o pofta nejustificata de dulce peste 6-8 ore, ori in ziua respectiva nu avem energie sau nu ne concentram asa cum am avea nevoie.

Un mic dejun echilibrat inseamna sa mancam la 1 ora dupa trezire, sa consumam 10-15% din ratia calorica zilnica si sa punem accentul pe proteine de calitate  si pe surse de glucide cu absorbtie lenta (pseudocereale si cereale integrale, paine integrala cu seminte, legume). De asemenea, e foarte important sa incercam sa mancam diversificat si sezonier, pentru un plus de sanatate!", a scris Cori pe blogul sau.

Citește și: Rezumat episodul 54 „Fata de la fereastră”, difuzat în 19 decembrie la Kanal D: Un bărbat misterios o sună pe Feride și îi spune că vrea să vorbească cu fiica lui- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Anul 2026, cel al schimbărilor pentru întreaga omenire! Care sunt predicțiile pe care Baba Vanga le-a făcut deja?

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Cine era Cristina Grossu, soția fostului campion de raliuri Greg Biffle. Toată familia pilotului a murit în cumplitul accident aviatic

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Hande Erçel iubește din nou: „Este o situație foarte nouă!” Iată cine este chipeșul bărbat care i-a furat inima celebrei actrițe

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul