Corecția areolei mamare. Iată ce lucruri esențiale trebuie să cunoști!Corecția areolei mamare este una din procedurile pentru care optează o mare parte din femei, asta pentru că, chiar dacă ai mărimea și forma potrivită la sâni, nu este suficient. Mameloanele și areolele trebuie să aibă o anume simetrie și un aspect care să întregească estetica.


In articol:

Specialistul Kfetele.ro, Dr Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, explică ce presupune corecția areolei mamare.

“Operația estetică a areolelor mamare poate face obiectul unei operații distincte (mai rar), dar, de regulă, este asociată cu tot restul operațiilor estetice la nivelul sânilor. Astfel, de fiecare dată când se realizează planul operator pentru sâni, luăm în calcul poziția și dimensiunea areolei.

Operațiile estetice la nivelul sânilor care implică și estetica areolelor mamare sunt: mărirea de sâni cu implanturi prin abord periareolar; micșorarea sânilor (orice tehnică); reconstrucția sânilor după ablații oncologice; areole de dimensiuni diferite.

În cazul în care există diferențe mari de dimensiuni între cele două areole, există posibilitatea corecției acestora prin excizia surplusului și sutura periareolară.

Citeste si: Mărirea de fese cu grăsime proprie sau implant fesier. Iată ce trebuie să știi

Inițial, imediat după operație există o “încrețire” inestetică a pielii din jurul areolei. Acest lucru se rezolvă de la sine în primele 3 luni postoperator.

În cazul operațiilor de micșorare a sânilor, areola este corectată în dimensiuni obligatoriu. Aceste operații se realizează fie doar printr-o incizie periareolară, fie aceste incizii sunt mai largi lăsând și o cicatrice verticală și, uneori, încă una în sântul inframamar”, explică specialistul Kfetele.ro,

Dr. Daniela Diveică.

Cicatricile în zona areolară după corecția lor

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro

În cazul măririi sânilor cu implanturi, unii specialiști preferă abordul periareolar din motive estetice susținând că incizia la limita dintre cele două nuanțe de piele este puțin vizibilă.

“Acest lucru este valabil doar în cazul tenurilor foarte albe, la care de fapt, oricare ar fi localizarea cicatricii, aceasta este foarte puțin vizibilă. În cazul tenurilor mai închise la care și areola este evident mai închisă la culoare, cicatricea devine foarte vizibilă din cauza contrastului dintre culori, liniuța albă a cicatricii interpunându-se între “bejul” pielii și “maroul” areolei.

Acestea se pot corecta cu ajutorul micropigmentării (tatuajul medical). De obicei este incizată jumătatea inferioară a areolei sau jumătatea ei externă. De regulă nu este nevoie de acest tip de abord în cazul operațiilor clasice de mărire de sâni pentru că localizarea cicatricii în șanțul inframamar are mult mai multe beneficii estetice și funcționale decât cea periareolară”, mai spune Dr Daniela Diveică.

Citeste si: Lifting facial, intervenția chirurgicală care-ți șterge 10 ani de pe chip! De ce este una dintre cele mai complexe operații în chirurgia estetică?

Vindecarea cicatricilor areolare

Modul în care aceste cicatrici areolare se vindecă depinde de acuratețea tehnicii și experiența chirugului, de tipul de cicatrizare al pacientului, de tipul de fire folosit, de tipul de sutură utilizat, de localizarea inciziilor, dar și de respectarea regulilor de îngrijire postoperatorie.

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi- stirilekanald.ro

“Singura direcție în care nu putem face nimic este felul în care fiecare pacient cicatrizează. De aceea este foarte important ca aceste lucruri să fie aduse la cunoștintă fiecărui pacient, acesta asumându-și acest risc. De obicei, până la vârsta matură, oricare dintre noi am avut cel puțin un incident soldat cu o cicatrice undeva pe corp, iar în cazul în care există o cicatrizare patologică acest lucru vă este deja cunoscut. Acest lucru este indicat să nu fie ascuns chirurgului! În cazul reconstrucției după ablația sânului, cele mai utilizate metode de reconstrucție ale areolelor sunt fie grefa de piele hiperpigmentată, fie, mai simplu, tatuarea zonei”, mai spune Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

Reconstrucția areolei mamare după ablația oncologică a sânilor

Operația de reconstrucție a complexului areolo-mamelonar se poate face fie în același moment operator, dacă este vorba de o amputație mamară de micșorare, sau se face la câteva luni după ablația oncologică și reconstrucția sânului.

  Reconstrucția areolei cu grefa de piele. Riscuri

“În cazul reconstrucției cu grefa de piele există riscul ca aceasta să se necrozeze și să fie nevoie de o altă metodă de reconstrucție. Există riscul, de asemenea, ca pe zona grefată să crească păr pentru că de obicei pielea hiperpigmentată care se recoltează are păr. Dacă țesuturile au suferit iradiere antineoplazică atunci acest risc este mult crescut.

În cazul reconstrucției prin micropigmentare există riscul ca pigmentul să nu prindă uniform sau să fie o nuanță mai închisă sau mai deschisă. Toate aceste neajunsuri se rezolvă la o ședință de corecție”, mai explică Dr. Daniela Diveică.


Abonează-te pe

Citește și:

„Zici că totul se rupe în capul meu.” Georgiana Lobonț, despre ce o deranjează cel mai mult la Rareș Ciciovan

„Este foarte ocupată” Nick Casciaro, despre relația pe care o are cu Loredana Groza

Produsele de la Lidl care vor face furori printre români. Apar de joi în toate magazinele - ego.ro

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei - kudika.ro

Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi - stirilekanald.ro

Horoscop chinezesc weekend 25-26 martie 2023: Zodiile care-și împlinesc o mare dorință. Au astrele de partea lor la final de săptămână - kanald.ro

VIDEO: Mădălina Ghenea, cu lacrimi în ochi în ultima apariție televizată. Imaginile care i-au emoționat pe fani - radioimpuls.ro

Decizia luată de Oana Matache și Radu Siffredi! Nu au mai suportat criticile - wowbiz.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
,,Eu o iubeam foarte mult.” Andreea Esca nu s-a pensat niciodată. Care este motivul
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri