Copiii și marea


Copiii și marea

Duminica aceasta, emisiunea ”Asta-i România!” ne invită la reaîntâlnirea cu o familie foarte săracă, trei frații crescuți de mama, care nu au avut niciodată posibilitatea de a merge într-o vacanță. Aceștia sunt trei dintre sutele de mii de copii ai Romaniei care nu-și permit o vacanță, care nu știu cum arată marea sau muntele, decât la televizor. Cu zâmbetul pe buze, dar cu gândul că mai trece o vară ca toate celelalte peste ei, în care nu vor avea de unde să adune amintiri, așa i-am cunoscut prima dată, în urmă cu câteva săptămâni, tot prin intermediul emisiunii ”Asta-i România!”. Învațați cu munca și cu greul, cei trei frați, crescuți de mamă, dupa ce tatăl a plecat la muncă, în străinătate, nu își imaginau să aibă parte de o vacanță.

Vacanța lor de vară însemna multă muncă și multe neajunsuri și, tot ce își doreau era să vadă marea, pe care au admirat-o doar la televizor. Echipa ”Asta-i România!”, cu ajutorul unor oameni de bine, le-au transformat micuților visul în realitate: prima lor vacanță la malul mării.

 

Tot duminică, la ”Asta-i România!”, mergem ajungem într-unul dintre cele mai vechi sate din România, Firijba, un cătunul din Vâlcea, cunoscut drept si satul uriașilor, și despre care se spune că datează încă de pe vremea dacilor. Localitatea, încremenită în timp, mai are acum vreo 30 de case și 11 suflete, însă atrage atenția străinilor prin pitoresc și naturalețe.

 

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție ”Asta-i România!”, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D


Abonează-te pe

Citește și:

Cine a inventat Google. „Povestea este practic un argument în favoarea cercetării pure. Nu am început să lucrăm gândindu-ne la un motor de căutare”

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Cine a inventat pastele. „Dacă le combinăm la o masă și cu ce trebuie, pastele devin un aliment chiar sănătos”

Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”

Cine este Simona Gherghe. „Chinul copilăriei mele a durat vreo trei ani”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Felicităăăări!!! Casă de piatră!!!” Ramona Olaru a fost cerută în căsătorie de Cătălin Cazacu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Divertisment
Parteneri